лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

На кефірі та яйцях: заливний пиріг з капустою за рецептом Євгена Клопотенка

Хочеться смачної випічки, але немає бажання довго возитися з тістом? Як я вас розумію! Саме тому пропоную приготувати заливний пиріг з капустою. Краса цієї випічки в тому, що тісто не потрібно вимішувати та довго морочитися з ним. Просто поєднуєте всі складові в одній мисці, ретельно перемішуєте та виливаєте у форму для запікання. Так просто, що не треба відкладати приготування цього пирога на вихідні. Справді, все дуже швидко. Спробуйте!



Поради з приготування заливного пирога з капустою

Для пирога потрібна хрумка та соковита капуста. Я використав стару, але в сезон молодої ви можете взяти її. Зазвичай, качани її нещільні, але ви намагайтеся знайти твердіші, бо тоді вони солодкуваті та більш соковиті. Кефір та масло потрібні жирні для насиченого вершкового смаку. Зелень використав ту, яка у мене була – кріп, петрушку та зелену цибулю. Якщо ви любите кінзу, додайте ще її. І я хочу, щоб у вас був вибір швидкої випічки, тому ось ще заливний пиріг з цибулею та яйцем – пухкий та смачний.

Інгредієнти
400 г білокачанної капусти
3 сирі яйця
3 відварені яйця
250 мл кефіру 2,5%
200 г борошна (+20 г для французької сорочки)
50 г вершкового масла 82,5% (+20 г для французької сорочки)
½ ч. л. соди
3 гілочки кропу
3 гілочки петрушки
3 пір’їни зеленої цибулі
дрібка солі

Заливний пиріг з капустою: покроковий рецепт

Крок 1

Масло та кефір дістаньте з холодильника заздалегідь, бо вони мають бути кімнатної температури. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Зваріть 3 яйця в круту. Для цього перекладіть їх в каструлю, залийте водою та варіть рівно 8 хвилин після закипання. Потім залийте холодною водою, щоб гарно очищалася шкаралупа. Очистьте та наріжте дрібним кубиком. Помийте всю зелень та дрібно посічіть. Наріжте тонкою соломкою 400 г білокачанної капусти, а потім переріжте її на дві частини, щоб не була довгою. В миску, в якій будете замішувати пиріг, влийте 250 мл кефіру 2,5%, додайте 200 г борошна, ½ ч. л. соди та дрібку солі. Перемішайте віничком або ложкою, щоб не було грудочок.

Крок 2

Вбийте 3 яйця в миску та знову ретельно перемішайте.

Крок 3

Додайте 50 г м’якого вершкового масла 82,5% та ще раз гарно вимішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Крок 4

Додайте в тісто порізану білокачанну капусту.

Крок 5

Після всипте порізану зелень та перемішайте вже ложкою.

Крок 6

Беріть роз’ємну форму діаметром 20 см, застеліть дно пергаментом та зробіть французьку сорочку – змастіть 20 г масла дно та боки форми та притрусіть 20 г борошна. Викладіть тісто у форму, розподіліть його рівномірно та ставте випікатися на 45 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву. Перевіряйте готовність зубочисткою – встроміть її в пиріг та дістаньте. Він готовий, якщо на ній не лишилося тіста.

Крок 7

Читайте також: Багато начинки та мало тіста: соковитий м’ясний пиріг від Євгена Клопотенка

Приготований заливний пиріг з капустою діставайте з духовки, дайте остигнути в формі, а потім вийміть, наріжте шматочками та смакуйте із задоволенням.

Готувати – це просто!
скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 331


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook