лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Англійська страва на новий лад: пісний пиріг вівчаря від Євгена Клопотенка

Ви теж чекаєте вихідні, щоб приготувати щось смачненьке та вишукане? Пропоную скасувати цю дивну традицію та жити тут та зараз. Отримувати насолоду від кожного дня в незалежності від того, що написано в календарі. Внесіть різноманіття в раціон цікавою англійською запіканкою.

Класичним рецептом вважається м’ясний пиріг вівчаря з баранини, яловичини або ягнятини. Але мені захотілося, щоб була альтернатива для тих, хто не їсть продукти тваринного походження, дотримується посту чи просто прагне урізноманітнити щоденне меню. Пропоную приготувати його з сочевиці та овочів. Повірте, буде так само соковито, насичено та поживно, як і в традиційному рецепті. Головне – їсти все одразу, з усіма шарами. Тільки таким чином ви зможете відчути неймовірну насолоду. Подавайте пиріг вівчаря з легким освіжальним овочевим салатом, щоб додати контрастний хрумкіт страві. І нумо готувати, бо вже слинки течуть!



Поради з приготування пісного пирога вівчаря

Приготувати смачний пиріг вівчаря – нескладно, але є кілька порад, які зроблять вашу страву ідеальною, соковитою, насиченою дивовижними ароматами.

Найдоступніші види сочевиці, які ви знайдете майже в будь-якому супермаркеті – червона, зелена та коричнева. Спочатку її потрібно відварити до готовності. На відміну від інших бобових, її не треба замочувати у воді, а вариться вона доволі швидко. Для приготування пирога я використав зелену, бо за термічної обробки вона добре тримає форму та не перетворюється на пюре. І готовий пиріг виходить багатим текстурами. Такі ж якості має і коричнева. А ось червона навпаки, швидше готується та розварюється. Оберіть той бобовий, який вам до смаку.

Моркву беріть хрумку та солодку, тоді страва вийде особливо смачною.

Картоплю ми будемо варити та перетворювати на пюре. Це останній шар пирога, який покликаний втримати всю соковитість всередині. Аби пюре вийшло ідеально м’якеньким та ніжним, беріть овочі із середнім або високим вмістом крохмалю.

Якщо ви готуєте у сезон томатів, використайте солодкі та м’ясисті сорти. В холодну пору ідеальними будуть помідори чері. Вони цілий рік неймовірно смачні.

Інгредієнти

200 г зеленої сочевиці
3 томати чері (або 1 середній помідор) 
1 ріпчаста цибуля 
1 ст. л. томатної пасти 
½ ч. л. кмину 
1 морква 
200 г печериць 
2 зубчики часнику 
100 мл овочевого бульйону (або води) 
500 г картоплі (приблизно 5-6 середніх овочів)
2 ст. л. оливкової олії 
1 ст. л. соняшникової олії 
сіль і перець до смаку 

Пісний пиріг вівчаря: покроковий рецепт

Крок 1

Помийте 200 г зеленої сочевиці, перекладіть в сотейник, залийте 400 мл води та трішки посоліть. Варіть до готовності за інструкцією на пакованні. Зазвичай, потрібно 20 хвилин. Після цього відкиньте відварену сочевицю на друшляк та залиште, щоб вся рідина стекла.

Крок 2

Очистьте 500 г картоплі, поріжте на однакові шматочки, перекладіть до каструлі, залийте водою, посоліть та варіть до готовності. Потім злийте повністю рідину, додайте 1 ст. л. оливкової олії та дуже добре розімніть до стану пюре.  

Крок 3

Приготуйте овочеву начинку. Помийте 200 г печериць та наріжте слайсами, а потім кожен шматочок навпіл.

Крок 4

Очистьте від лушпиння одну цибулину та наріжте дрібними кубиками. 

Крок 5

Велику моркву очистьте від шкірки та натріть на крупній тертці. 

Крок 6

Помийте 3 томати чері або один середній помідор і наріжте середнім кубиком.

Крок 7

Посічіть дрібно 2 зубчики часнику.

Крок 8

Розігрійте пательню з 1 ст. л. соняшникової олії. Перекладіть цибулю та обсмажте до м’якості.

Крок 9

Додайте в сковорідку терту моркву та обсмажуйте все разом ще 2 хвилини. 

Крок 10

Перекладіть слайси печериць, перемішайте та продовжуйте готувати 3 хвилини, помішуючи.

Крок 11

Додайте на пательню до овочів порізані томати чері, 1 ст. л. томатної пасти та влийте 100 мл овочевого бульйону або води. Тушкуйте 5-7 хвилин.

Крок 12

Перекладіть на пательню відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть до смаку, додайте ½ ч. л. кмину, перемішайте та тушкуйте 1 хвилину.

Крок 13

Перекладіть відварену сочевицю, подрібнений часник, всипте ½ ч. л. кмину, посоліть та поперчіть до смаку. Перемішайте та тушкуйте 3-4 хвилини.

Крок 14

Збирайте пиріг вівчаря. У форму для запікання викладіть готову начинку з овочів із сочевицею та рівномірно розподіліть ложкою чи силіконовою лопаткою.  

Читайте також: Соковитий та ніжний: пастуший пиріг з м’ясним фаршем родом з Великобританії

Крок 15

Покрийте шаром картопляного пюре та поставте запікатися в духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів до появи рум'яної скоринки. Готовий пиріг дістаньте та дайте трішки остигнути. Подавайте тепленьким з овочевим салатом або посипайте улюбленою зеленню.

Готувати – це просто! скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 562


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook