лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Багато начинки та мало тіста: соковитий м’ясний пиріг від Євгена Клопотенка

Якщо ви думаєте, що приготувати на обід чи святкову вечерю, щоб догодити усім, то у мене є відповідь – м’ясний пиріг. Я підготував для вас дуже простий рецепт, який, проте, має одну фішку, що допоможе зробити й без того смачну страву приголомшливою. Це – темне пиво, яке ми будемо додавати у яловичий фарш. Не сумнівайтесь, все вийде просто супер. Під час приготування алкоголь випарується, а приємний карамельний посмак залишиться. А крім того, пиво зробить яловичий фарш дуже ніжним і соковитим. Якщо ви шукаєте щось особливе до Великоднього столу, або на будь-яке сімейне свято, то збережіть собі цей рецепт прямо зараз. А ще зверніть увагу на кримськотатарський пиріг кубете, крім дуже класного смаку, ви отримаєте і радість від того, що через їжу поєднуєтесь з українським Кримом і традиціями дорогих серцю кримських татар.



Що треба знати, щоб приготувати смачний м’ясний пиріг

Секрет смаку пирога з м’ясом – у правильно приготовленій начинці. Вона має бути соковитою і м’якенькою. Яловичий фарш буває досить жорстким, тому нам і потрібні усілякі хитрощі, щоб зробити його більш ніжним. Саме тому я додаю пиво.

Гарного посмаку м’ясній начинці завжди надає смажена цибулька. Щоб вона стала ще більш смачною, ми будемо золотавити її на суміші оливкової олії та масла. Це взагалі безпрограшний варіант. Робіть так завжди, і ваша цибулева засмажка у будь-якій страві буде просто суперовою.

Крім того, добре, коли м’ясна начинка перед запіканням майже готова. Тоді нам не треба довго тримати пиріг у духовці та боятися, що тісто пересохне. Для цього м’ясного пирога фарш ми тушкуємо тривалий час, чекаючи, доки випарується пиво. Тож все вийде так, як треба.

Щодо готового листкового тіста, яке ми будемо використовувати, то дуже важливо вчасно його розморозити. Найкращий спосіб – витягнути з морозилки звечора і покласти в холодильник. На ранок ви отримаєте рівномірно розморожені листки, які можна розкачувати й одразу викладати у форму.

Ну і насамкінець, рекомендую змащувати будь-яку випічку яйцем. Пироги від цього стають такими красивими та апетитними, що годі втриматись. Готові? Тоді до справи!

Інгредієнти

800 г яловичого фаршу
150 г ріпчастої цибулі (приблизно одна велика цибулина)
500 мл темного пива
30 г листя петрушки
1 ст. л. оливкової олії
50 г томатної пасти
20 г вершкового масла
300 г листкового тіста
1 яйце
сіль та перець до смаку

ПИРІГ З М’ЯСОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Крок 1

Очистьте одну велику цибулину, поріжте її дрібним кубиком. Розігрійте пательню зі столовою ложкою оливкової олії та 20 г масла, почекайте, щоб воно розтопилося. Додайте подрібнену цибулю й обсмажте її до прозорості.

Крок 2

Додайте у сковорідку з цибулею 800 г яловичого фаршу, посоліть та поперчіть. Обсмажуйте, активно помішуючи, аж поки фарш не стане коричневим. Потім влийте 500 мл темного пива, додайте 50 г томатної пасти та продовжуйте тушкувати на середньому вогні, поки пиво не випариться, а начинка для нашого м’ясного пирога не стане досить густою.

Крок 3

Перед тим, як зняти пательню з начинкою з вогню, додайте 30 г подрібненого листя петрушки та перемішайте. От тепер все. Можна вимикати вогонь під сковорідкою. Зараз саме час увімкнути духовку на 180 градусів.

Читайте також: Кримськотатарський пиріг кубете: смачна варіація страви від Євгена Клопотенка

Крок 4

Розкачайте 300 г розмороженого листкового тіста на дошці, посипаній борошном. Пласт має вийти досить тонким. У невелику керамічну або металеву форму для запікання викладіть м’ясну начинку, накрийте тістом, змастіть збитим яйцем. Ставте в розігріту духовку і запікайте протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавайте м’ясний пиріг гарячим. Він добре смакує з овочевими салатами, консервованими овочами, домашньою аджикою чи квашеною капустою.
слоеное тесто на пирог скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 447


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook