лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ніжний та смачний мокрий яблучний пиріг: задовольнить навіть самих вибагливих кулінарів

Ніжний та смачний мокрий яблучний пиріг: задовольнить навіть самих вибагливих кулінарів
Якщо ви хочете спробувати самий ніжний і смачний яблучний десерт, Мокрий яблучний пиріг це те, що вам треба! Простий пиріг з м'якою текстурою швидкого приготування з доступними всім інгредієнтами. Це страва своїм смаком задовольнить навіть самих вибагливих кулінарів і шеф кухарів.

Інгредієнти для приготування мокрого яблучного пирога:

Для пирога:


Яблука солодкі будь-якого сорту – 7 – 8 штук (1 кілограм)
Яйця курячі – 3 штуки
Цукор – 1 склянку (ємність склянки 250 мілілітрів)
Сіль – на кінчику ножа
Кориця мелена – 1 чайна ложка (для посипки яблук)
Рослинна олія – ¾ склянки (160 – 170 грам)
Борошно пшеничне просеянная – 1,5 склянки
Розпушувач харчової – 10 г (1 пакетик)
Масло вершкове будь-якої жирності і марки або маргарин – 50 – 60 грам (для змазування форми)

Для заливки:


Масло вершкове будь-якої жирності і марки – 75 – 80 грам
Цукор – 100 грам
Горіх мигдаль – 50 грам або за смаком



Приготування мокрого яблучного пирога.

Крок 1: готуємо яблука


Потрібну кількість яблук промийте під проточною водою, обсушити паперовими кухонними рушниками, з допомогою ножа обріжте з них шкірку. Потім по черзі розріжте яблука на 2 частини виріжте серцевини з кісточками, приберіть хвостики і наріжте яблука невеликими шматочками з довільною формою і зразковим діаметром до 2 міліметрів. Укладіть яблука в глибоку миску і з усіх сторін присипте необхідною кількістю кориці.

Крок 2: готуємо форму і викладаємо яблука

Круглу, противопригарную форму для випікання, з діаметром 24 см, змастіть невеликою кількістю вершкового масла або маргарину, так щоб шар жиру був поширений по всьому дну і бортикам.

Потім покладіть у форму яблука, розподіліть їх рівним шаром і приступайте до приготування рідкого тіста.

Крок 3: готуємо рідке тісто

Розбийте курячі яйця з допомогою ножа на 2 половини і відокремте жовтки від білків в окремі глибокі тарілки. Потім білки перелийте в глибоку миску, додайте до них необхідну кількість цукру, солі, ванілін і збивайте масу до пишної білої піни міксером протягом 20 – 25 хвилин.

Потім додайте до білків жовтки і збивайте їх разом до однорідності і пишності протягом 10 – 15 хвилин.

У вас повинна вийти густа пишна стійка маса.

Не перестаючи збивати, введіть в неї рослинне масло. Збивайте інгредієнти протягом 2 – 3 хвилин. Коли ви доведете масу до однорідної консистенції, введіть в неї частинами потрібну кількість просіяного пшеничного борошна і вимішайте рідке тісто так, щоб не було борошняних грудок. По консистенції рідке тісто має бути схоже на густу сметану або вершки середньої жирності.

Крок 4: заливаємо тісто у форму і випікаємо пиріг

У форму з яблуками влийте все без залишку рідке тісто.

Разравняйте поверхню кухонного залізної лопаткою, змоченою у воді і зверху покладіть кілька шматочків яблук, так щоб вони не стикалися з бортиками дека, інакше шматочки яблук можуть підгоріти.

Поставте форму в розігріту духовку і випікайте пиріг протягом 40 – 45 хвилин, не відкриваючи духовку.

Крок 5: готуємо масляну заливку

Увімкніть плиту на маленький рівень, поставте на неї маленьку каструльку з потрібною кількістю вершкового масла і цукру. Растапливайте жир, перемішуючи столовою ложкою до повного розчинення цукру.

Потім додайте в отриману солодку масу смажений, подрібнений фундук і перемішайте інгредієнти столовою ложкою.

Крок 6: заливаємо пиріг масляною масою

По закінченні 40 – 45 хвилин, загляньте в духовку і переконайтеся в тому, що пиріг дійшов до повної готовності за допомогою дерев'яної зубочистки. Проколіть пиріг зубочисткою в середині, якщо на ній залишиться рідке, не допеченное тісто дайте пирогу дійти до повної готовності ще приблизно 5 – 10 хвилин і після рівномірно вилийте на його поверхню масляну масу з горіхами. Після заливки випікайте пиріг ще 2 – 3 хвилини і вимкніть духовку.

Витримайте солодкий десерт в духовці ще 1 – 2 хвилини, потім витягніть форму з пирогом, допомагаючи собі кухонним рушником і дайте охолонути до кімнатної температури. Візьміть гострий ніж і акуратно відокремте боки пирога від бортів форми, легенько підрізаючи їх по колу. Зніміть знімний бортик з форми, і з допомогою кухонної лопатки перемістіть пиріг на велику плоску тарілку.

Крок 7: подаємо мокрий яблучний пиріг

Мокрий яблучний пиріг подається остившім до кімнатної температури, його укладають на велике плоске блюдо або піднос, а потім нарізають і кладуть порційно на окремі десертні тарілки. Цей вид пирога не потребує, в яких або доповнення, але іноді його подають зі збитими вершків, збитою сметаною з цукром або будь-яким видом сиропу змішаного з коньяком або лікером. За рахунок масла кірка пирога виходить хрустким, ніжною і повітряної, серцевина десерту м'яка, просочена соком яблук.

Мокрий яблучний пиріг приємно смакувати зі свіжим тільки завареним чаєм або солодким соком будь-якого виду. Ароматно не дорого і зі смаком!

Приємного апетиту!

Поради:

− Якщо ви не впевнені у вашій формі для випікання та духовці, застеліть форму шаром пекарської папери і прослоите її невеликим шматочком вершкового масла або маргарину.

− Якщо ви придбали дуже кислі яблука, підготуйте їх як зазначено в рецепті і присипте невеликою кількістю цукру.

− Замість молока можна використовувати 1 % рідкі вершки.

Читайте також: Незвичайний, але дуже самчний яблучний пиріг з вареним згущеним молоком

- Горіхи для цього виду десерту можна використовувати будь-які, наприклад, волоський горіх, мигдаль, так само в масляну масу можна додавати вимочені і нарізані шматочки сухофруктів.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 670


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook