лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Випічка нашвидкуруч: пиріг з зеленим горошком та цибулевим конфітюром

Випічка нашвидкуруч: пиріг з зеленим горошком та цибулевим конфітюром
Зелений горошок ми активно використовуємо у салатах, супах чи смачних пюре, на кшталт хумусу. Але також ця бобова рослина ідеальна для різноманітних пирогів та пиріжків. Додавати можна як свіжий горошок, так і заморожений. Результат один – суцільне смачніссімо! До того ж, радимо вловити момент та влітку насолодитися його солодкими, соковитими плодами, а ще й заморозити на зиму. Адже сезон зеленого горошку такий короткий.

Ми пропонуємо зробити пиріг з листкового тіста, а в начинці поєднати зелений горошок з цибулевим конфітюром та свіжою м’ятою.



Поради щодо приготування пирога з зеленим горошком

Для пирога беріть молодий зелений горошок. Якщо використовуєте заморожений, то розморозьте його заздалегідь. Переконайтеся в тому, що він солодкий – просто спробуйте. Це важлива умова, щоб пиріг був ніжним та солодким на смак.

Ми взяли цибулю ріпчасту, але ви можете використати червону чи білу. Вони мають менш виражений цибулевий смак. Також до цього рецепта підійде й цибуля-порей. Її не потрібно буде карамелізувати, просто наріжте тонкими кружальцями.

М’яту обов’язково використовуйте свіжу, а не сушену, бо вона має більш насичений аромат, а він нам в цій страві вкрай важливий.

Інгредієнти

300 г замороженого листкового тіста 
150 г свіжого зеленого горошку (або замороженого)
4 гілочки свіжої м'яти 
2 цибулини ріпчасті 
2 ст. л. цукру 
сіль та перець до смаку 
2 ст. л. оливкової олії (для смаження) 
1 яйце (для змащування тіста) 

Випічка нашвидкуруч: пиріг з зеленим горошком та цибулевим конфітюром: Покроковий рецепт

Крок 1

Листкове тісто необхідно розморозити. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву.

Крок 2

Зробіть начинку. Свіжий зелений горошок (150 г) перекладіть в невелику каструльку, залийте водою, щоб покривала повністю бобові, доведіть до кипіння і проваріть 2 хвилини. Злийте воду, перекладіть горошок у чашу блендера, додайте листочки м'яти з 4-х гілочок, сіль і перець до смаку та перебийте до однорідного стану. 

Крок 3

Зробіть цибулевий конфітюр для начинки. Цибулю (2 шт.) очистьте, поріжте півкільцями та обсмажте на пательні з 2 ст. л. оливкової олії, поки вона не стане прозорою. Зменште вогонь до мінімуму, додайте 2 ст. л. цукру і тушкуйте, поки він не карамелізується.

Крок 4

Деко застеліть пергаментним папером, перекладіть на нього розморожене тісто, а на нього викладіть горохову начинку, залишаючи по 2 см від бортиків. А потім заверніть бортики.

Крок 5

Зверху на горохове пюре викладіть карамелізовану цибулю.

Крок 6

В мисці взбийте одне яйце виделкою та змастіть кулінарним пензликом бортики. Можете використовувати лише жовток.

Читайте також: Фантастичний цвібелькухен: готуємо німецький цибулевий пиріг

Крок 7

Поставте пиріг запікатися в духовку на 15-20 хвилин. Подавайте кімнатної температури.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 474


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook