лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Неможливо смачні та спокусливі домашні булочки "Форнетті"

Форнетті насправді ніякі не слоечки або пиріжки, це мережа кіосків на вулиці, які спеціалізуються по випічці. Але маленькі і дуже смачні булочки з листкового тіста у них настільки смачні, що неможливо встояти від спокуси і спробувати приготувати вдома такі ж. Тому, запасаємося натхненням і гарним настроєм і пробуємо приготувати Домашні Форнетті. Я впевнена, що і в домашніх вийдуть такі слоечки, не тільки дуже смачні, але і з'їдять їх за лічені секунди.

Інгредієнти для приготування Домашніх булочок Форнетті:

Тісто листкове (готове заморожене) – 500 грам
Філе куряче – 200 грам
Гриби печериці середніх розмірів – 100 грам
Цибуля ріпчаста великого розміру – 1 штука
Майонез 67% жирності або сметана 20% жирності – за смаком
Кунжут – для присипки
Сир твердий – 70 грам
Зелень кропу – за смаком
Зелень петрушки – за смаком
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Вода очищена – 400 мл
Олія рослинна – для смаження



Приготування Домашніх булочок Форнетті.

Крок 1: готуємо куряче філе


Для початку добре промиваємо під проточною водою куряче філе і на обробній дошці ножем нарізаємо його на шматочки розміром приблизно 3 на 3 сантиметри. М'ясо курки відварюємо в підсоленій воді глибокій каструлі 25-30 хвилин.

Якщо відварити куряче філе цілком, то воно буде довше готуватися і всередині вийде сухуватим. Тому сміливо нарізайте інгредієнт на шматочки.

Крок 2: подрібнюємо варене м'ясо курки

У слойках торгової марки Форнетті начинка виходить, як паста. Ось і ми постараємося зробити наші слоечки з такою ж начинкою, яка буде танути в роті. Варені шматочки м'яса виходять більш соковиті і дуже ніжні на смак. Тепер з допомогою блендера або самої звичайної м'ясорубки перемелюємо м'ясної інгредієнт.

Якщо будете користуватися електроприладом, спокійно можете включати турборежим, тоді куряче філе швидше перетвориться в однорідну масу, а це нам і потрібно. Викладаємо його в глибоку миску.

Крок 3: смажимо гриби з цибулею

Очищаємо цибулю від лушпиння і промиваємо під проточною водою разом з печерицями. Після на обробній дошці з допомогою ножа подрібнюємо цибулю й ріжемо на маленькі шматочки гриби. У нашому блюді краще використовувати саме гриби печериці, так як вони дають дуже приємний аромат і мають більш м'ясисту структуру. Тепер підсмажуємо подрібнені інгредієнти в невеликій кількості олії в сковороді.

Вогонь робимо на мінімум, щоб гриби і цибулю готувалися у власному соку. Коли почне з'являтися золотистий колір, вимикаємо плиту і залишаємо на деякий час інгредієнти в стороні, щоб вони охололи. Потім викладаємо смажену масу в глибоку миску до подрібненого м'яса.

Крок 4: готуємо твердий сир

Тут все дуже просто. Твердий сир натираємо на тертці в глибоку миску до всіх інгредієнтів. Можна використовувати як дрібну тертку, так і велику. Хто як любить! Якщо робити велику сирну стружку, тоді начинка у готових слойках Форнетті може тягнутися як жуйка за рахунок сиру. У будь-якому випадку виходить дуже смачно. Тому частина Форнетті можна зробити з великої стружкою, а частина – з дрібної.

Крок 5: готуємо зелень

На обробній дошці ножем дрібно рубаємо зелень петрушки і кропу. Не переборщіть з кількістю інгредієнта, так як зелень дає насичений аромат. Подрібнену петрушку з кропом теж викладаємо в глибоку миску.

Крок 6: змішуємо всі інгредієнти

Всі інгредієнти для домашніх Форнетті готові. Додаємо туди трохи майонезу або сметани. Взагалі, це справа смаку, але занадто багато цього компонента теж можуть зіпсувати смак, і наша маса буде розтікатися. Тому краще додавати майонез поступово столовою ложкою. Перемішуємо все ложкою до утворення однорідної маси.

Крок 7: перший етап формування Домашніх Форнетті

На кухонному столі розкочуємо качалкою листкове тісто в тонкий пласт таким чином, щоб потім розділити його на дві частини. З допомогою ножа розрізаємо його на два пласта. На перший тестовий шматочок викладаємо начинку таким чином, щоб вона була на відстані один від одного приблизно 1,5-2 сантиметри. Кількість начинки має бути середня, щоб можна було акуратно зробити потім слоечки і вона не випала в процесі приготування.

Потім беремо другу частину листкового тіста і накриваємо тісто з начинкою.

Крок 8: другий етап формування Домашніх Форнетті

Тепер з допомогою ножа нарізаємо наші, поки ще сирі, Форнетті на квадратики. Це потрібно робити дуже акуратно, щоб не зачепити начинку.

Крок 9: третій етап формування Домашніх Форнетті

І в завершенні придавлюємо краю Форнетті пальцями, щоб у процесі випікання наша начинка не розповзлася по листу. Чайною ложкою наносимо трохи майонезу або сметани на блюдо і акуратно розмазуємо по його поверхні. Після присипаємо кунжутом. Тим часом застеляємо спеціальним папером форму для випічки. Всю нашу красу акуратно за допомогою дерев'яної лопатки перекладаємо на деко на відстані один від одного 1,5-2 сантиметри. Запікаємо в духовці при температурі 200°С, 15-20 хвилин. У будь-якому разі час від часу заглядайте в духовку, щоб слоечки не підгоріли. Таке тісто готується дуже швидко. Тому, як тільки почне підрум'янюватися поверхню страви, відразу ж вимкніть духовку.

Крок 10: подаємо З Форнетті

Дістаємо з духовки деко і чекаємо кілька хвилин, щоб наша краса не була такою гарячою. Можна подавати до чаю, а можна з'їсти і просто так. Адже Домашні Форнетті виходять такі ж смачні, як і в кіосках, які спеціалізуються по випічці. У будь-якому випадку, ставте вище від дітей, щоб вони не зіпсували собі апетит перед обідом.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Коли готуєте Домашні Форнетті, їх можна змащувати не майонезом або сметаною, а збитим яєчним жовтком. Тоді слоечки виходять більш підрум'янені. Тоді відокремлюємо білок від жовтка і у невеликій мисці збиваємо з дрібкою солі віночком до утворення на поверхні бульбашок. Наносимо жовток на поверхню Форнетті або кондитерської пензлем або акуратно звичайної чайної ложечкою, єдина умова – проробляємо цей процес ще поки страва лежить у нас на столі, щоб яєчна суміш не стікала на деко.

– Якщо під рукою не знайшлося паперу для випічки, можна змастити деко невеликим шматочком вершкового масла або майонезом.

Читайте також: Соковиті і ароматні домашні чебуреки

– Для приготування Домашніх Форнетті можна використовувати будь-яку начинку. Наприклад, у вас може вийти як солодка випічка, так і солона. Для смаку відмінно підійдуть яблука або гарбуз, а також сир з кропом або картопля з грибами. Одним словом – фантазуйте!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 596


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook