лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Борщ з фрикадельками з тельбухів: рецепт від Євгена Клопотенка

Впевнені, що у кожної української родини є свій фірмовий рецепт борщу. Але це не має стати на заваді, щоб пізнавати нові смаки. У нас є багато рецептів борщів на будь-який смак – зелений борщ, жовтий та навіть на квасі. Але ця традиційна українська страва є справжнім клондайком для експериментів. До нашої борщової колекції ми додаємо ще один рецепт – з фрикадельками із тельбухів, а саме курячої печінки та шлунків. Вийшла насичена смаками та ароматами страва, до того ж всі овочі ми піддали мінімальній термальній обробці, тож, вони залишилися хрусткими, що урізноманітнило текстури. Словом, спробуйте!

Поради щодо приготування борщу з фрикадельками

Для фрикадельок ми зробили фарш з курячих шлунків та печінки. За бажанням ви можете обрати індичі тельбухи. Вони майже однакові за смаковими якостями.

Радимо обрати вінегретний буряк. Він солодкий та має насичений бордовий колір. Замість томатної пасти використовуйте томатний сік, томати пелаті, або свіжі перебиті до стану пюре блендером.

Особливість нашого рецепта – нарізка овочів. Ми зробили середню за товщиною соломку. Ще пропонуємо засмажити всі овочі, крім картоплі. До слова, можете використовувати молоду середню за розміром бульбу, не очищати її та додавати в борщ цілою.



Інгредієнти

Для фрикадельок: 
120 г курячої печінки 
300 г курячих шлунків 
50 г борошна 
1 яйце 
дрібка солі 

Для борщу:
3 л води 
3 середні картоплини 
1 буряк 
1/8 кореня селери 
1 морква 
1 зубчик часнику 
½ солодкого перцю 
¼ середньої капустини 
2 ст. л. томатної пасти 
1 велика цибуля 
2 лаврових лист 
3 горошини духмяного перцю 
4 горошини чорного перцю 
2 ст. л. соняшникової олії 
сіль та перець до смаку 
50 мл води (за потреби)
сметана (для подачі)
2 гілочки кропу (для подачі)

Борщ з фрикадельками з тельбухів: рецепт від Євгена Клопотенка: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування борщу з фрикадельками.

Крок 2

Очистьте 3 картоплі та наріжте на часточки.

Крок 3

Ріпчасту цибулю очистьте та наріжте кубиком. Можете використати червону чи білу цибулю, а також взяти порей.

Крок 4

Одну велику моркву та буряк очистьте, наріжте однаковою соломкою.

Крок 5

Візьміть 1/8 кореня селери та ½ солодкого перцю та наріжте теж соломкою.

Крок 6

У каструлю налийте 3 л води та викладіть картоплю. Додайте 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, 4 горошини чорного перцю та посоліть до смаку. Поставте варити на невеликому вогні, аби прянощі віддали свої аромати, а картопля зварилася до стану напівготовності.

Крок 7

Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та перекладіть до неї всі овочі. Додайте дрібку солі та 2 ст. л. томатної пасти. Зубчик часнику можете вкинути цілим, або подрібнити ножем. Перемішайте та обсмажуйте на середньому вогні всі інгредієнти приблизно 10 хвилин. Якщо потрібно, додайте 50 мл води, щоб овочі не тільки обсмажилися, а й трошки протушкувалися. Але зауважте, що вони не повинні стати дуже м’якими.

Крок 8

Зробіть фарш для фрикадельок. Очистьте 300 г курячих шлунків та 120 г печінки від плівок, зайвого жиру та трубочок, якщо вони там є. Перекрутіть через м’ясорубку. До фаршу додайте 50 г борошна, вбийте яйце та всипте дрібку солі. Перемішайте до однорідності. Консистенція фаршу буде трішки рідка. Поки відкладіть його.

Крок 9

Пошаткуйте ¼ середньої капустини тонкою соломкою. Можете використати молодий качан.

Крок 10

Додайте капусту та засмажку в каструлю до картоплі та прянощів.  

Читайте також: Відроджуючи українські смаки: залізний борщ від Євгена Клопотенка

Крок 11

З фаршу сформуйте невеличкі фрикадельки. Робіть це змоченими у холодній воді руками, аби фарш не прилипав.  Вкидайте сформовані фрикадельки у киплячий борщ, щоб вони одразу схопилися. Зменшіть вогонь та кілька хвилин не помішуйте, щоб фрикадельки не розвалилися. Варіть ще 10 хвилин.  Подавайте з подрібненою зеленню кропу та сметаною.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 435


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook