лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо незвичайний, але дуже смачний борщ по-польски

Готуємо незвичайний, але дуже смачний борщ по-польски
Під час обіду на правильному столі завжди є суп. Супів безліч в різних національних кухнях, але в східній і центральній Європі найпоширенішим супом є борщ. В кожній країні є свої тонкощі і особливості приготування борщу. Це багатокомпонентне і технологічно складне блюдо. Але якщо Ви вмієте готувати борщ, то з іншими супами теж впораєтеся. Сьогодні будемо варити польський червоний борщ, або, як його називають поляки, barszcz czerwony.

Інгредієнти для приготування борщу по-польськи:

Буряк - 600 г (для квасу) + 1 середня штука
Суповий набір (свинина або яловичина) - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
Гриби - 200 г
Морква - 2-3 шт.
Часник - 2 зубчики
Вода - 1 л
Хліб (почерствевший) - 2-3 скибочки
Чорний мелений перець - за смаком
Запашний мелений перець - за смаком
Кмин - за смаком
Майоран - за смаком
Лавровий лист - 2-4 шт.
Рослинна олія для пережарки
Сіль - за смаком



Приготування борщу по-польськи.

Крок 1: Готуємо буряковий квас.


Насправді це нескладно, але потрібно кілька днів, щоб квас заграв. Беремо свіжу буряк, промиваємо їй, чистимо від шкірки, ріжемо невеликими шматочками. Вибираємо глибоку посуд, приміром, графин, в якій будемо готувати квас. Найкраще підійде скляна посуд.

Перекладаємо буряк, заливаємо її літром води, додаємо пару шматочків трохи почерствевшего хліба, вкриваємо посуд марлею. Щоб квас швидше заграв, переставляємо посуд з буряком і хлебой в тепле місце. І чекаємо пару днів. Отриманий квас потрібно процідити, можна використовувати ту ж марлю.

Крок 2: Варимо бульйон для борщу по-польськи. Готуємо пережарку. Додаємо буряк.

У каструлю з холодною водою викладаємо суповий набір, яловичину або свинину - вирішувати Вам. Можна Варити бульйон з кісток і м'яса окремо.
Перший бульйон потрібно злити, щоб пішли всі шкідливі речовини, які містилися в м'ясі. Воду наливаємо знову доводимо до кипіння.

Додаємо в бульйон гриби, можна використовувати сушені, які попередньо варто замочити в теплій воді, а потім злити її. Продовжуємо варити, і одночасно робимо пережарку з цибулі і моркви, яка додається практично у всі супи.

Моркву на крупній тертці або подрібнити у блендері, цибулю дрібно нашаткувати або подрібнити у блендері змішайте на сковороді, обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, потім додати трохи води і пасерувати поки вода не википить.

Борщ буряком не зіпсуєш, тому варимо окремо (крім квасу) невелику буряк, чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Крок 3: Варимо польський борщ.

У бульйон додаємо готову пережарку і натерту буряк. Додамо аромату - розтираємо пару зубчиків часнику з сіллю і кладемо в суп. Пробуємо, який наш борщ на смак, якщо недостатньо солі - потрібно це виправити, можна також поперчити і додати спеції, наприклад кмин, лавровий лист і майоран.

Додаємо в суп квас, доводимо борщ до кипіння, потім зменшуємо вогонь, знову пробуємо, готово? Тоді переходимо до наступного кроку і дізнаємося, як правильно подавати польський борщ.

Крок 4: Оформлюємо і подаємо польський борщ до столу.

Борщ слід процідити, оскільки подається тільки бульйон. Розливаємо його по красивим чашках або горщикам, прикрашаємо зеленню. Традиційно, в польський борщ додають чаклуни - так у Польщі називають пельмені. Це додає борщу пікантний смак.

Гущу з борщу теж можна подати до столу, приправивши сметаною або майонезом, кому як подобається.

Замість хліба до борщу підійдуть пиріжки з картоплею або просто сухе картопляне пюре.

Приємного апетиту!

Поради:

- Замість пельменів можна приготувати вушка - різновид пельменів з начинкою з м'яса та грибів.

- Щоб буряк не втратила колір в процесі приготування, перед тим, як додати її в суп, потрібно пропассеровать їй з невеликою кількістю оцту.

Читайте також: Три ингредиента, которые нужно обязательно добавить в борщ, чтобы блюдо приобрело яркий вкус

- Борщ можна зробити вегетаріанським, виключивши м'ясо, а бульйон варити тільки з грибів.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 164


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook