лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо особливий кубанський борщ з неповторним смаком

Готуємо особливий кубанський борщ з неповторним смаком
Це блюдо не переплутаєш ні з чим. Кубанський борщ! Не знаю, куди його віднести: до супів, других страв чи. Він стоїть особняком у переліку кулінарних рецептів наших предків: густий, аж ложка стоїть, наваристий, з абсолютно особливим, ні на що не схожим смаком. Ну і колір. Деякі кажуть, що справжній борщ не повинен бути занадто червоним. Не погоджуся. Колір – фірмовий знак справжнього борщу. І ще. Треба обов'язково зазначити, що борщ навіть влітку можна готувати у великих кількостях. Міститься в ньому кислота допомагає борщу стояти довго, а смак його від цього лише покращується.

Інгредієнти для приготування кубанського борщу:

Супові кістки з м'ясом (свинячі, яловичі або курячі) – 0,5 кілограма
Буряк столовий– 200 г
Морква – 30-50 грамів
Картопля середньої величини – 4-5 штук
Ріпчасту цибулю – 1 головка
Білокачанна капуста (свіжа) – 200 г
Помідори свіжі – приблизно 100 г
Часник – 1-2 зубчики
Паста томатна – 2 столових ложки
Сало свиняче солоне– 100 г
Олія рослинна – 2 столових ложки
Масло вершкове – 30-50 грамів
Оцет (3%) – 8 грамів
Сметана – 20 г
Цукровий пісок – половина чайної ложки
Петрушка (корінь і зелень), кріп, сіль, перець – за смаком.



Приготування кубанського борщу.

Крок 1: ретельно миємо й м'ясо обробляємо


Наявні у нас кістки, на яких обов'язково має бути м'ясо, добре миємо. При необхідності їх можна попередньо розрубати на дрібні шматки. Частина перебуває на них м'яса можна зрізати. Або просто візьміть в додаток до них шматок м'якоті. У борщ відмінно підуть і свинина, і яловичина, і курка.

Крок 2: варимо бульйон

Підготовлені кістки і м'ясо викладемо в каструлю і заллємо холодною водою. В цілому повинно вийти трохи більше половини каструлі. Вогонь повинен бути невеликим. Варитися м'яса не менше години з моменту закипання. Все залежить від того, яке саме м'ясо у вас в наявності. Старе вариться довше, молоде – швидше.

Крок 3: обсмажуємо буряк

Після того, як поставили варитися м'ясо на сковорідку наливаємо олію і відправляємо буряк. Його потрібно вимити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Втім, на думку деяких кулінарів буряк для борщу слід не терти, а саме різати тонкими брусочками. Не знаю. Пробував і так, і так, виходить смачно. Можна навіть підшукати для борщу так званий борщовий буряк. Він на зрізі смугастий, біло-червоний. Але я використовую звичайний «Динамо» чи «Циліндра». Колір виходить дуже насиченим. Красиво. Буряк обсмажується з додаванням столового оцту, дрібно нарізаних червоних помідорів або томатної пасти. Можна і те, і інше. Гірше не буде. Оцет потрібен не тільки як консервант, він допоможе буряку зберегти свій колір. Сюди ж додаємо приблизно половину чайної ложки цукрового піску. Смак борщу повинен бути кисло-солодким.

Крок 4: обсмажуємо інші овочі

На іншій сковороді, але вже на вершковому маслі, обсмажуємо моркву, цибулю, коріння петрушки. Все це, зрозуміло, має бути ретельно вимито і нарізано. Найкраще дрібною соломкою.

Крок 5: готуємо затовку

Мається на увазі звичайне сало, ретельно розтерте в ступці з часником, сіллю і кропом. Нехай вас не бентежить те, що в солоне сало ми ще і додаємо сіль. Адже готовий борщ так чи інакше доведеться підсолювати. Розтерли? Нехай чекає свого часу. До речі, сало рекомендується брати полежавшее, жовтувата із-за його особливого аромату.

Крок 6: нарізаємо картоплю, капусту і перець

Добре помиту картоплю нарізаємо тонкими скибочками і складаємо в окрему миску. Капусту дрібно шаткуємо і теж складаємо в окрему миску. Перець треба очистити від плодоніжки, стінок і насіння і теж дрібно нарізати. Його ми будемо варити разом з капустою.

Крок 7: «збираємо» борщ

Наш бульйон кипить? Насамперед, відправляємо туди картоплю. Закипіло? Варимо хвилин п'ять і додаємо затовку. Перемішали? Нехай знову закипить. Слідом додаємо туди ж обсмажений буряк і моркву і цибулею і корінням петрушки. Знову дочекаємося закипання і поваримо хвилин п'ять. Можна спробувати, чи готовий картопля. Якщо так – кладемо в каструлю сіль за смаком, нарізані капусту і перець. Закипіло? Борщ готовий. Посипаючи його зверху порізаною петрушкою, накриємо кришкою і нехай настоюється біля 30 хвилин.

Крок 8: подаємо до столу

Розливаємо суп по тарілках, додаємо в кожну шматочок м'яса і сметану. Все, можна їсти.

Приємного апетиту!

Поради:

- Капуста в цьому борщі повинна злегка похрустувати на зубах. Тому її і кладуть останньої.

- До справжнього борщу гарні пампушки з часником. Це крихітні булочки з звичайного дріжджового тіста, змазані після випічки збитою в блендері сумішшю з часнику, олії, води і солі.

Читайте також: Готуємо незвичайний, але дуже смачний борщ по-польски

- На останньому етапі в борщ можна додати столову ложку з гіркою борошна, попередньо розведеної в ста грамах холодної води.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 871


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook