лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо борщ із квашеними томатами

Я об’їздив усю Україну в пошуках автентичних українських рецептів. Дивно, але я не зустрів два однакових рецепта борщу, а все тому, що ця страва – справжня реліквія для кожної сім’ї, і рецепт передається з покоління в покоління. Хтось любить борщ на м’ясному бульйоні, хтось на рибному, хтось додає кільку в томаті, комусь подобається кропива й копчена груша. У мене є рецепт сімейного борщу, але я не зупиняюся, тому у мене є також рецепти борщу з чорносливом і копченими грушами, із квашеною капустою й навіть крем-борщ за французькою технологією. Мені взагалі здається, що борщ – це страва настрою. Якщо мені хочеться чогось ситного, то я зварю борщ із декількома видами м’яса, легшого – приготую борщ на буряковому квасі.

Сьогодні настрій – квашені томати і чорнослив. Найчастіше в борщ додають свіжі томати, іноді додають консервовані – це все для того, щоб смак був ще більш насиченим. Але, повірте, якщо додати до борщу квашені томати, вийде ще смачніше. А для того щоб врівноважити цей кислуватий присмак, додамо солодкого чорносливу.

У мене багато є порад, як приготувати смачний борщ, але я хочу розповісти, як саме його можна готувати на пікніку:



Борщ цілком може бути стравою для пікніка або дачі. Ставте казан на вогонь і готуйте бульйон. Паралельно запікайте в фользі на вугіллі всі овочі – буряк, моркву та ріпчасту цибулю. Потім овочі можете нарізати соломкою або натерти на крупній тертці, крім цибулі – її наріжте дрібно.

Томати для засмажки теж можна приготувати на грилі, як і солодкий перець – просто викладіть овочі на решітку.

Якщо у вас багато часу, і ви не поспішаєте всіх нагодувати, то для м’ясного бульйону можна й м’ясо приготувати на решітці. Просто викладіть великі шматки і готуйте до напівготовності, солити і перчити не потрібно. Потім поріжете порційно та відправите в казан для приготування бульйону.

Секретний інгредієнт борщу на пікніку – поліно. Просто витягніть поліно та опустіть у борщ на 4 секунди, вийміть і нехай борщ прокипить ще 30-40 секунд, потім можете знімати.

Інгредієнти

2,5 л води
1 буряк (середнього розміру)
1 ріпчаста цибуля
1/6 кореня селери
1 морква
2 картоплі
¼ капустини
2 ст. л. томатної пасти
10 чорносливин
4 квашених томатів
1 ч. л. цукру
2 лаврові листки
2 зубчики часнику
2 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
сіль і перець до смаку
сметана за бажанням

Із кислинкою Готуємо борщ із квашеними томатами: Покроковий рецепт

Крок 1

Візьміть 2 картоплі та 1/6 кореня селери, очистіть і поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте воду, викладіть картоплю, селеру, 2 лаврові листки і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.

Крок 2

Моркву потріть на тертці, а цибулю дрібно поріжте. Розігрійте пательню із соняшниковою олією, обсмажте цибулю й моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте 2 ст. л. томатної пасти, кілька половників овочевого бульйону, 1 ч. л. цукру та тушкуйте ще 2 хвилини.

Крок 3

Дістаньте з овочевого бульйону корінь селери, він вже віддав свої аромати. Додайте в каструлю тонко нашатковану капусту й варіть протягом 10 хвилин. Потім перекладіть овочеву засмажку та порізані невеликими шматочками 10 чорносливин.

Читайте також: Готуємо незвичайний, але дуже смачний борщ по-польски

Крок 4

Візьміть 4 квашених томата, очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і додайте до борщу. Варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть до смаку. У кінці приготування додайте подрібнений часник. При подачі можете додати сметану.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 268


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook