лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Литовський Кугеліс: картопляна запіканка з беконом

Ви щирі поціновувачі картоплі? Тоді ця запіканка точно знайде місце в топі ваших улюблених страв. Якщо ви часто готуєте деруни, то потрібні навички у вас є. Залишається обсмажити бекон, додати молока і яєць, все змішати і викласти у форму. У вас вийде не просто картопляна запіканка, а національна литовська страва Кугеліс. За смаком вона дещо нагадує наші рідненькі тертюхи і так само традиційно подається зі сметаною.

Страва смакуватиме з овочевими салатами та до перших страв: борщу, юшки і бограчу, буде чудовим гарніром до м’яса та риби. Приготуйте, насолодіться, а потім приготуйте інші страви з картоплі, які урізноманітнять ваше меню.

Секрети приготування картопляної запіканки

Якнайкраще підійде картопля із середнім вмістом крохмалю. Вона стає м’якою та ніжною при запіканні, але при цьому добре тримає форму. Натріть половину її на дрібній тертці, а іншу на великій, щоб текстура запіканки була цікавішою. Потім, дуже важливо віджати із овочів всю рідину. Для цього перекладіть суміш в марлю чи рушник та добре притисніть руками. Коли вам здалося, що пішли всі соки, вичавіть ще трохи. Ось тепер точно все вдалося. Ще один важливий момент для того, щоб запіканка вийшла ніжною – треба збити білки до стійких піків. Робіть це у сухій ємності без слідів жиру. Якщо не впевненні, змочіть ватний диск в оцті та протріть ємність і віничок. Пильнуйте, щоб не було і крапель води на руках, бо білки не зіб’ються.



Інгредієнти

800 г картоплі
100 г бекону
2 цибулі
2 яйця
200 мл молока 2,5%
сіль та перець до смаку
сметана для подачі
кріп для подачі

 Кугеліс: покроковий рецепт

Крок 1

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Поріжте 100 г бекону великими шматками та посмажте на сухій пательні до золотавого кольору. Перекладіть в тарілку, застелену паперовим рушником остигати. Очистьте 2 цибулини та наріжте середнім кубиком. Обсмажте до м’якості на тій же сковорідці у жирі від бекону. Залиште охолоджуватися.

Крок 2

Картоплю очистьте, половину потріть на великій тертці, іншу – на дрібній.

Крок 3

Відіжміть зайву вологу за допомогою марлі чи рушника. Перекладіть у велику миску, посоліть та поперчіть до смаку.

Крок 4

Подрібніть обсмажений бекон і додайте його в миску, як і цибулю. Відділіть жовтки від білків. Жовтки одразу перекладіть до суміші, а білки збийте до стійких піків. Влийте 200 мл теплого молока 2,5% та перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

Крок 5

Тепер обережно додайте збиті білки, перемішайте силіконовою лопаткою, щоб вони «не впали».

Читайте також: Картопляна запіканка по-італійськи

Крок 6

Форму 22х22 см присипте борошном та перекладіть суміш для запіканки, розрівнявши зверху. Ставте запікатися на 40 хвилин за температури 180 градусів. Кугеліс готовий, коли молоко вбереться, запіканка затвердіє та підрум’яниться зверху. Дістаньте її, дайте остигнути в формі, потім наріжте на порційні квадратні шматочки та подавайте зі сметаною і подрібненою зеленню кропу.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 349


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook