лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Королівське блюдо «Корона» - займе почесне місце на святковому столі

 Королівське блюдо «Корона» - займе почесне місце на святковому столі
Королівське блюдо «Корона» - це дуже смачно приготовані ребра свинячої корейки, які займуть почесне місце на святковому столі. Не дивлячись на те, що сам процес приготування такої страви досить копітка і вимагає до себе особливої уваги, страва виходить дуже соковитим і м'яким, що вже говорити про це незабутній аромат пряних спецій і запашних трав.

Інгредієнти для приготування королівського страви «Корона»:

Свиняча корейка на 7-8 ребер – 2 штуки
Шпинат свіжий – 1 пучок
Яйце куряче – 2 штуки
Свіжа Зелень кінзи – 1 пучок
Зелень петрушки свіжа – 1 пучок
Сухарі панірувальні – 70 грам
Цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 штуки
Спеція чебрець сушений – 1 чайна ложка
Сіль – 1 чайна ложка
Перець чорний мелений – 1 чайна ложка
Олія оливкова – 2 столові ложки



Приготування королівського страви «Корона».

Крок 1: готуємо шпинат


Так як ми використовуємо свіжий шпинат, його необхідно насамперед бланшувати. Для цього наливаємо невелику кількість звичайної холодної води в каструлю і ставимо ємність на середній вогонь. Коли вода закипить, акуратно викладаємо в каструлю шпинат і тримаємо інгредієнт там протягом 10 секунд.

Після цього відразу ж з допомогою шумівки дістаємо компонент і перекладаємо його в друшляк. Ставимо шпинат під проточну дуже холодну воду і залишаємо його там до повного охолодження. В кінці руками віджимаємо зелень і перекладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, дрібно рубаємо шпинат і перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 2: готуємо цибулю

Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і промиваємо інгредієнт під проточною холодною водою. Потім викладаємо овоч на обробну дошку і дуже дрібно рубаємо його на невеликі кубики, розміром не більше 5 міліметрів. Подрібнену цибулю перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 3: готуємо петрушку

Промиваємо петрушку під проточною водою і після – обтрусивши зелень від зайвої рідини, викладаємо її на обробну дошку. З допомогою ножа подрібнюємо петрушку і перекладаємо її у вільну тарілку.

Крок 4: готуємо кінзу

Кінза має своєрідний запах і смак. Тому, коли будете додавати цю зелень в блюдо, обов'язково спробуйте її на смак. Хоч цей компонент і добре поєднується з «Короною», але вибір спецій і ароматичних інгредієнтів – справа кожного індивідуально. Отже, промиваємо кінзу під міцною водою і, обтрусивши зелень від зайвої рідини, викладаємо її на обробну дошку. Точно так само, як і петрушку, дрібно рубаємо інгредієнт і перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 5: готуємо свинячу корейку

Ребра свинячої корейки повинні бути практично однаковими за розміром, так як в процесі приготування страви ми їх будемо з'єднувати, щоб з вигляду вони нагадують корону. Отже, першим ділом добре промиваємо головний інгредієнт під проточною теплою водою і потім – викладаємо його на обробну дошку. Підготовка такого виду м'яса – дуже відповідальна справа. Тому спочатку руками прибираємо з корейки всі осколки кісток.

Після цього, скориставшись ножем, зрізаємо все звисають шматочки м'яса, щоб ребра придбали гарний зовнішній вигляд. М'ясні шматочки в жодному разі не викидаємо, а відкладаємо в сторону, так як вони нам ще знадобляться для начинки страви. Для того щоб м'ясо можна було б згинати в корону, насамперед викладаємо шматок свинини ребрами вгору і хребцем до себе. Тим самим гострим інвентарем розрізаємо сполучну тканину між хребцями. Увага: також можна повністю видалити хребець, якщо вам незручно зрізати сполучну тканину.

Наступне, що необхідно зробити – це перевернути корейку ребрами на обробну дошку і хребцем від себе. З допомогою ножа на відстані 3 сантиметрів від краю робимо надріз до ребер і після – зрізаємо повністю м'ясо. Тепер знову перевертаємо свинячу корейку ребрами вгору і зрізаємо ножем м'ясо між ребрами, щоб оголилися кінці кістки. За необхідності соскабливаем залишки м'яса з ребер, щоб страва виглядало красиво і акуратно. Після – відкладаємо свинячі ребра в бік і повторюємо процедуру з іншого свинячий корейкою.

А ось тепер починається найбільш цікавий, але не менш відповідальний момент створення корони. Отже, складаємо два шматки м'яса у вигляді корони, ребрами назовні, щоб усередині була м'якоть. Важливо: м'ясо повинно щільно прилягати один до одного. Якщо ви помітили, що десь м'ясо заходить хлест на хлест, тоді зріжте його, щоб дві частини корейки щільно прилягали один до одного. Інакше в процесі запікання начинка буде виходити з внутрішньої частини корони і страва не тільки не вийде, але буде негарним. Скориставшись шпагатом, скріплюємо ребра з двох сторін страви. Для цього зав'язуємо нитка внизу на крайньому ребрі і після – круговими рухами обмотуємо шпагат хрест на хрест, зачіпаючи всі крайні верхні і нижні ребра з двох сторін. В кінці зав'язуємо вузол на останньому ребрі.

Крок 6: готуємо начинку

За допомогою м'ясорубки або блендера подрібнюємо шматочки свинини прямо в миску.

Після цього викладаємо в ємність такі інгредієнти, як подрібнений шпинат, зелень петрушки і кінзи, дрібно рубаний лук, а також розбиваємо яйця і висипаємо панірувальні сухарі. Солимо і перчимо начинку за смаком і в кінці висипаємо 0,5 чайної ложки чебрецю. Скориставшись столовою ложкою, добре перемішуємо всі компоненти до утворення однорідної маси.

Крок 7: готуємо суміш спецій

В піалу висипаємо ще невелика кількість солі, меленого перцю і решту чебрецю. За допомогою чайної ложки добре все перемішуємо до однорідності.

Крок 8: готуємо королівське блюдо «Корона»

Чистими сухими руками натираємо страва з зовнішньої сторони сумішшю спецій. Після цього викладаємо «корону» в глибоке деко, заздалегідь змащений оливковим маслом, і, скориставшись столовою ложкою, в середину блюда викладаємо начинку. Увага: якщо у вас залишається ще трохи начинки, тоді її можна викласти по дну дека навколо страви. Тим часом розігріваємо духовку до температури 200°С. Ставимо королівське блюдо в духовку на 10 хвилин. По закінченню цього часу зменшуємо температуру духовки до 170°С і запікаємо «корону» протягом 2,5-3 годин. Увага: через кожні 30 хвилин дістаємо деко з духовки за допомогою прихваток і поливаємо столовою ложкою страву соком, що виділився, щоб м'ясо в процесі запікання не стало сухим.

По закінченню відведеного часу на приготування м'яса необхідно перевірити ступінь його готовності. Для цього достатньо проткнути м'якоть свинини вістрям ножа і подивитися якого кольору виділяється сік. Якщо рідина прозора, означає «корона» готова. Після цього вимикаємо духовку, а м'ясо перекладаємо за допомогою дерев'яної лопатки на тепле блюдо для подачі.

Відставляємо блюдо в бік 20 хвилин, щоб воно ввібрало в себе всі соки і стало м'якше.

Крок 9: подаємо королівське блюдо «Корона»

Таке королівське блюдо, як «Корона» можна подавати до святкового столу прямо в такому вигляді.

Також за бажанням «корону» можна нарізати на порційні шматочки вздовж між ребер і подавати разом з начинкою і, наприклад, зі свіжим салатом з овочів і зелені, а також з запеченою картоплею.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Замість панірувальних сухарів в начинку можна покласти сиру манну крупу.

– Для того щоб в процесі запікання не підгоріли ребра, їх можна загорнути в харчову фольгу. Таким чином, блюдо вийде ще красивіше.

– Щоб м'ясо вийшло соковитим і не пересохло, краще всього використовувати кухонний термометр. Для цього його необхідно вставити прямо в м'ясну частину страви і стежити за тим, щоб температура свинячої корейки в кінці запікання була не менше 75°С.

Читайте також: Печінка по-королівськи у лимонному соусі

– Замість свіжого шпинату можна використовувати заморожений. Тільки у такому разі його треба розморозити, віджати руками від зайвої рідини і за необхідності подрібнити на обробній дошці. Але ні в якому разі не розморожуйте інгредієнт за допомогою мікрохвильової печі або під струменем гарячої склепіння, інакше шпинат може втратити не тільки свої смакові, але і корисні якості.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 705


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook