лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Незвичайний рецепт дуже смачного і оригінального м'яса по-французьки в мікрохвильовці

Незвичайний рецепт дуже смачного і оригінального м'яса по-французьки в мікрохвильовці
М'ясо по-французьки в мікрохвильовці – незвичайний рецепт приготування такої страви, але зате дуже смачний, оригінальний і швидкий. М'ясо виходить дуже соковитим і ароматним, так як в процесі запікання просочується соком цибулі, спеціями і майонезом. А ось сирна скоринка, яка утворилася на поверхні страви, так і манить до себе скуштувати шматочок. Обов'язково спробуйте приготувати і впевнена, усім гостям і близьким сподобається це м'ясо!

Інгредієнти для приготування м'яса по-французьки в мікрохвильовці:

М'якоть свинини свіжа – 350 грам
Картопля – 500 грам
Цибуля ріпчаста великого розміру – 1 штука
Майонез 78% жирністю – за смаком
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Сир твердий – 150-200 грам



Приготування м'яса по-французьки в мікрохвильовці.

Крок 1: готуємо м'ясо


Для початку ретельно промиваємо м'якоть свинини під проточною теплою водою і після – перекладаємо інгредієнт на обробну дошку. Після цього, скориставшись ножем, нарізаємо м'ясо упоперек на тоненькі шматочки, товщиною не більше 8-10 міліметрів. Потім кожен шматочок нарізаємо на кубики, так свинина краще пропечеться, а страва буде легше нарізати на порції. Подрібнене м'ясо перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 2: готуємо цибулю

З допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і після – добре промиваємо інгредієнт під проточною теплою водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і, скориставшись тим же гострим інвентарем, подрібнюємо цибулю на маленькі квадратики. Увага: чим дрібніше ми наріжемо лук, тим краще. Подрібнений компонент перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 3: готуємо картоплю

Картопля очищаємо ножем від шкірки і після – ретельно промиваємо його під струменем теплої води. Викладаємо інгредієнт на обробну дошку і нарізаємо його впоперек на тоненькі кружальця завтовшки не більше 8-10 міліметрів. Потім, картопляні кружальця перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 4: готуємо сир

З допомогою великої терки твердий сир натираємо на обробній дошці, а сирну стружку перекладаємо у вільну тарілку. Увага: для приготування м'яса по-французьки можна використовувати будь-який сорт сиру. Це може бути, як Російський або Адигейський, так і копчений сир твердих сортів.

Крок 5: готуємо м'ясо по-французьки в мікрохвильовці

Для приготування цієї страви краще всього використовувати вогнетривку скляну каструлю. Але, якщо у вас під рукою не знайшлося такої, не засмучуйтеся, так як її можна замінити будь-який інший ємністю, відповідною для мікрохвильової печі. Отже, першим ділом викладаємо тонким шаром м'ясні шматочки. Увага: м'ясо, як і інші інгредієнти, необхідно розділити на дві частини, так як верстви у нас будуть повторюватися. Солимо і перчимо свинину за смаком і після – змащуємо її тонким шаром майонезу, скориставшись столовою ложкою. Майонез повинен повністю покривати м'ясо навіть по краях ємності.

Потім посипаємо свинячі шматочки подрібненою цибулею. Третім шаром викладаємо картоплю, при цьому відразу в два шари. Тобто другий шар картоплі викладаємо так, щоб він покривав щілини між першим шаром картопляних кружечків. Важливо: обов'язково солимо за смаком кожен картопляний шар. Знову змащуємо все майонезом, скориставшись столовою ложкою. І тепер повторюємо процедуру спочатку, чітко дотримуючись послідовності шарів.

Самим останнім шаром посипаємо блюдо залишилися цибулею і тертим твердим сиром. Накриваємо каструлю щільно кришкою і ставимо в мікрохвильову піч готуватися протягом 20 хвилин при 800 Вт. По закінченню відведеного часу дістаємо з допомогою кухонних прихваток ємність з мікрохвильовки, знімаємо кришку і перевіряємо готовність картоплі виделкою. Якщо картопля, на вашу думку, все ще жорсткувата, тоді ставимо м'ясо по-французьки назад у піч і продовжуємо час ще на 5-8 хвилин.

Крок 6: подаємо м'ясо по-французьки в мікрохвильовці

Як тільки м'ясо по-французьки в мікрохвильовці буде готове, поки воно ще не охололо, подаємо до столу. Для цього можна поставити блюдо прямо в каструлі, а вже після – нарізати на порційні шматочки ножем і за допомогою лопатки розкласти по тарілках, а можна відразу ж зробити і насолоджуватися смаком і ароматом цієї страви. Так як таке м'ясо досить ситна, його можна запросто подавати як основну страву разом з овочевими салатами або солінням.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Для приготування м'яса по-французьки в мікрохвильовці можна використовувати будь-яке м'ясо на ваш смак. Наприклад, це може бути куряче філе, індиче філе або м'якоть молодого теляти. Головне, щоб його правильно подрібнили, щоб воно встигло з усіх боків добре пропектися.

– Так як мікрохвильові печі у всіх різні, коли перевіряємо картоплю, можна також ножем перевірити шматочки м'яса. Якщо вони будуть досить м'якими, значить – блюдо готове і його можна запросто подавати до столу. Якщо ж м'ясо все ще сирий, тоді продовжуємо готувати страву ще протягом 5-8 хвилин.

– Замість ріпчастої цибулі м'ясо по-французьки можна додати зелену цибулю. Тоді так само, як і перший інгредієнт, подрібнюємо його на тоненькі каблучки і вже після – додаємо в блюдо.

Читайте також: Сирники "Глазуньї": рецепт оригінального сніданку за 5 хвилин

– Коли готуємо страву, обов'язково дотримуємося послідовності і кількості шарів.

– Крім чорного меленого перцю в м'ясо по-французьки можна додавати будь-які інші спеції на ваш смак.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 2 908


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook