лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Смачний та ситний сніданок: готуємо шакшуку

Смачний та ситний сніданок: готуємо шакшуку
Шакшука – страва з яєць, смажених у соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ. Шакшука це щось значно більше, ніж яєчня з помідорами – це цілий пласт ізраїльської кухні, який має безліч варіацій.

Ця страва родом з Тунісу, але так сильно вжилася в єврейську культуру, що ходять легенди про те, що придумали її ізраїльські військові.

Варіантів приготування шакшуки, як неважко здогадатися, тисячі... Найпростіший, базовий набір – це томати, цибуля, гострий перець і спеції. Але готувати можна і з іншими овочами – наприклад, солодким перцем, кабачком.



Інгредієнти на 1 порцію:

1 невелика цибулина;
1/2 середнього солодкого перцю;
1 маленький гострий перчик;
2 зубчики часнику;
1/2 ч.л. меленої зіри;
200 г томатів у власному соку;
сіль і цукор за смаком;
1 ч.л. білого винного або яблучного оцту;
3 яйця.

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю. Перець нарізаємо соломкою. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, 5 хвилин.

Додаємо дрібно нарубані гострий перець і часник, а також зіру. Смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком. Тушкуємо без кришки близько 5 хвилин. Додаємо оцет, а також сіль і цукор за смаком.

Вбиваємо в сковороду яйця.

Готуємо на маленькому вогні, поки білок повністю не схопиться – це займе 10-15 хвилин. Як варіант, можна відправити сковороду в розігріту до 200 градусів духовку.

Читайте також: Ситний сніданок: що з

Подаємо з хлібом, лавашем або питою.

Смачного!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 683


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook