лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Циганський гострий суп – дуже смачне і ароматне блюдо

Циганський гострий суп – дуже смачне і ароматне блюдо, яке не залишить байдужим любителів гостренького. Готується такий супчик досить просто на звичайній плиті і не забирає багато часу. Єдине, що цим блюдом не рекомендується пригощати дітей, так як воно дійсно дуже гостре. В даному варіанті можна варіювати кількість таких інгредієнтів, як кайенский перець, часник і перець чилі.

Інгредієнти для приготування циганського гострого супу:

М'якоть свинини свіжа - 200 грам
М'якоть яловичини свіжа - 200 грам
Філе куряче свіже - 200 грам
Помідори свіжі - 500 грам
Перець болгарський середнього розміру - 3 штуки
Цибуля ріпчаста - 250 грам
Часник середнього розміру - 5 зубчиків
Сало копчене - 125 грам
Жир - 1 столова ложка
Сіль - за смаком
Перець кайенский - за смаком
Перець чилі сухий - за смаком
Квасоля червона консервована - 200 грам
Цукор - 1 чайна ложка
Зелень петрушки свіжа - 20 грам
Зелень орегано свіжа - 20 грам
Зелень розмарину свіжа - 20 грам
Вино червоне сухе - 200 мілілітрів
Очищена Вода холодна - 500-700 мл



Приготування циганського гострого супу:

Крок 1: готуємо м'ясо.


Промиваємо свинину під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За необхідності очищаємо ножем м'ясо від жив і жиру. Потім нарізаємо його на невеликі шматочки і перекладаємо в чисту тарілку.

Після цього промиваємо під проточною водою яловичину і викладаємо на обробну дошку. Очищаємо з допомогою ножа м'ясо від жив і плівки, а потім нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнений компонент перекладаємо в ємність з шматочками свинини.

В кінці промиваємо під проточною водою куряче філе і теж викладаємо його на обробну дошку. Ножем очищаємо його від жил, жиру і плівки, і нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо подрібнену курку в тарілку з іншим подрібненим м'ясом. Увага: всі шматочки повинні бути однакової величини, щоб в процесі приготування вони змогли рівномірно просмажиться.

Крок 2: готуємо сало.

Викладаємо копчене сало на обробну дошку і, скориставшись ножем, нарізаємо на маленькі кубики. Подрібнений інгредієнт перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 3: готуємо болгарський перець.

Болгарський перець промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа видаляємо хвостик і розрізаємо овоч уздовж на дві половинки. Очищаємо кожну від насіння і після – нарізаємо соломкою. Подрібнений компонент перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 4: готуємо помідори.

Помідори промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Ножем робимо хрестоподібний надріз на поверхні овочів і перекладаємо їх у середню миску. Тепер заливаємо помідори окропом і відставляємо в сторону бланшироваться протягом 5 хвилин. Після цього перекладаємо компонент знову на обробну дошку і видаляємо руками (або ножем) шкірку.

очищені овочі Нарізаємо на невеликі кубики і перекладаємо назад в миску (тільки перш зливаємо звідти воду і злегка промиваємо під проточною водою).

Крок 5: готуємо ріпчасту цибулю.

Скориставшись ножем, видаляємо цибульне лушпиння, а сам овоч ретельно промиваємо під проточною холодною водою. Викладаємо його на обробну дошку і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Подрібнений компонент перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 6: готуємо часник.

За допомогою ножа очищаємо часник від лушпиння і злегка промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо зубчики на обробну дошку і дрібно рубаємо. Подрібнений компонент перекладаємо в чисте блюдце.

Крок 7: готуємо кайенский перець.

Промиваємо кайенский перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо хвостик і після – дрібно рубаємо його шматочками або соломкою. Подрібнений овоч перекладаємо у вільний блюдце.

Крок 8: готуємо сушений перець чилі.

Перець чилі викладаємо на обробну дошку і ножем нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнений овоч перекладаємо у вільний блюдце.

Крок 9: готуємо свіжу зелень.

Зелень петрушки, орегано і розмарину ретельно промиваємо під проточною водою. Потім на вазі отряхиваем її від зайвої рідини і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа дрібно рубаємо зелень і перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 10: готуємо квасолю.

Квасоля відкидаємо на друшляк і відставляємо в сторону, щоб з неї стекла зайва рідина.

Крок 11: готуємо циганський гострий суп.

Викладаємо в каструлю (а краще в казан) жир і ставимо ємність на середній вогонь. Коли жир добре розігріється, викладаємо в каструлю все м'ясо і, перемішуючи його дерев'яною лопаткою, обсмажуємо з усіх боків. Відразу ж після цього додаємо в ємність подрібнене сало, цибулю і болгарський перець. Знову все добре перемішуємо до однорідності і, не зупиняючись, викладаємо по черзі в каструлю подрібнений часник, кайенский перець і сіль за смаком.

Тепер, коли всі компоненти добре перемішалися, виливаємо в ємність вино, а також додаємо перець чилі. В кінці викладаємо подрібнені помідори, квасоля, цукор і дрібно порізану зелень. Заливаємо нашу масу очищеної холодною водою, все добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні до повної готовності всіх інгредієнтів. Увага: для прискорення процесу прикриваємо каструлю кришкою. Як тільки циганський гострий суп буде готовий, вимикаємо конфорку і можемо подавати його до обіднього столу.

Крок 12: подаємо циганський гострий суп.

За допомогою черпака розливаємо циганський гострий суп по глибоких тарілках і подаємо до обіднього столу. До такого першого страви краще всього подавати скибочки свіжого запашного хліба, так як суп дійсно дуже гострий, аж дух захоплює.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Якщо ви не любитель гострих страв, але з задоволенням скуштували б такого супу, можете просто не додавати в блюдо кайенский перець, сушений перець чилі.

– Замість свинини, яловичини або курки в суп можна додавати та інше м'ясо на ваш смак.

Читайте також: Готуємо чеський національний суп

– Якщо у вас немає спеціальної каструлі або казана, в яких можна смажити інгредієнти, то краще всього скористатися сковородою, а вже після перекласти м'ясо та інші компоненти супу в звичайну глибоку каструлю і продовжити готувати страву.

– Замість свіжої зелені можна використовувати сушену.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 4 473


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook