лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Рецепт фантастичного бургера від Джеймі Олівера

Рецепт фантастичного бургера від Джеймі Олівера
Напевно всі знають, хто такий Джеймі Олівер. Його рецепти прості, але в той самий час дуже цікаві. Йому вдається легкими деталями перетворювати смак звичних страв, виводячи їх на новий рівень.

Сьогодні будемо боротися зі стереотипами і доводити, що фаст фуд буває корисним і смачним.

Пропонуємо вашій увазі рецепт бургера від всім відомого кулінара Джеймі Олівера.



Інгредієнти на два бургери:

Булочка - 2 шт
Фарш зі свинини - 150 г
Фарш з яловичини - 150 г
Пиво світле - 75 мл
Гірчиця - 1 столова ложка
Йогурт 2,5-3% жирності - 5 столових ложок
Мариновані огірки - 60 г
Помідор - 1 шт.
Лист салату - 100г
Кетчуп - 50 мл
Сир.

Булка

Вибираємо в магазині булочки для бургера вагою від 70 до 90г. Менша булочка не підійде, тому що наша котлета в ній не поміститься, а вона у нас буде досить велика. Розрізаємо булочки і підсмажуємо на грилі або гриль-сковорідці, з боку зрізу до золотистого кольору - це необхідно як для того, щоб розігріти булки, так і для того, щоб соус і сік з овочів та м'яса не проникав всередину булки.

Котлета

Повільно змішуємо фарш з яловичини та свинини, при цьому маленькими порціями додаємо в нього пиво, таким чином щоб фарш не був занадто вологим. Пиво зробить котлету соковитою та пряною, а також, завдяки пиву, буде набагато легше сформувати котлету. Робимо з фаршу 2 кульки і злегка поплескуємо по ним долонями для того, що б з фаршу вийшло повітря, через яке котлета під час приготування могла б розвалиться. Далі формуємо котлети, діаметр повинен бути на 1-2 сантиметри більше діаметра булочки, так як при готуванні котлета значно зменшиться в розмірі. Перед тим, як класти котлету на гриль або на гриль-сковорідку її необхідно поперчити і посолити. Обсмажуємо котлети з двох сторін до стану готовності.

Соус

Тут все дуже просто, в йогурт додаємо ложку гірчиці і перемішуємо. При цьому соус вийде набагато корисніше ніж соус, зроблений на майонезній основі, що не менш важливо. Так само нам знадобиться кетчуп - його можна купити в магазині, краще вибирати ніжний кетчуп, який не буде виділятися смаком серед всіх інших інгредієнтів.

Інші добавки

Мариновані огірки режим уздовж навпіл, помідори кільцями, а сир пластинками. Лист салату необхідно промити, після чого дати йому підсохнути.

Приготування:

1. Формуємо і смажимо котлети

2. Поки котлети смажаться готуємо овочі, нарізаємо сир і розрізаємо булочки

3. За три хвилини до готовності котлети, починаємо підсмажувати булочки

4. За 20 секунд до готовності котлет викладаємо на них сир для того, що б він підплавився. Це надасть ще більш ніжний і вишуканий смак вашому бургеру.

Читайте також: Дуже смачна молдавська шурпа з качки

5. Бургер можна збирати. На нижню частину булочки кладемо помідор, далі лист салату, на нього ложечкою викладаємо кетчуп, потім котлета, на яку ви раніше поклали сир, далі огірочки, йогуртовий соус і накриваємо булочкою. Ось і все, бургер готовий.

Смачного!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 1 137


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook