лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Дуже смачна молдавська шурпа з качки

Дуже смачна молдавська шурпа з качки
Шурпа з качки, дуже смачне блюдо. Цей кулінарний шедевр приїхав до нас з Молдавії. В різний час, різні народи вдосконалювали цю страву з додаванням різних приправ, овочів і м'яса. Але я хочу поділитися з вами цим приготуванням шурпи з качки. Цей цікавий рецепт я запозичила у мого хорошого знайомого, любителя якісно пополювати і добре поїсти. І скажу вам чесно, смак у шурпи з качки до пишноти прекрасний. Але готується вона довго. Так що не будемо витрачати час і приступимо до приготування.

Інгредієнти для приготування шурпи з качки:

Качка дика (свіжа тушка) – 2 тушки
Сало свиняче сире – 300 грам
Картопля – 700 грам
Перець болгарський солодкий – 400 г
Помідор свіжий – 500 грам
Морква – 500 грам
Часник – 1 головка
Томатна паста – 6 столових ложок
Петрушка – 1 пучок
Кінза – 1 пучок
Кріп – 1 пучок
Перець чорний горошком – 6 штук
Зіра – 2 чайні ложки
Коріандр мелений – 2 чайні ложки
Хмелі сунелі – 2 чайні ложки
Лист лавровий – 4 штуки
Сіль за смаком
Горілка – 100 грам
Вода дистильована чистий – 6 літрів



Приготування шурпи з качки.

Крок 1: готуємо качку до варінні


Справжня шурпа готується на природі, зі свіжої дичини. Готувати її будимо на багатті. Нашої дичиною будуть качки.
Після того як качечки підстрелив, а їх для цієї шурпи має бути хоча б парочка, тушки качок треба обскубти. видалити пір'ячко і дріб за допомогою ножа на обробній дошці., Потім почистити їх нутрощі. Але я вам скажу, що качине серце, нирки, печінка і шлуночок виходять, ну дуже смачними шурпі. Хоча по ідеї в цьому блюді, приготовлена в домашніх умовах цих інгредієнтів бути не повинно. Але так як це шурпа з дичини, готувалася вона на природі, і ми чесно можемо назвати її справжньою шурпою. Будемо укладати в неї качку з усіма пропонують до неї компонентами. Почищену від пір'їнок качку, смалимо від дрібних залишилися пір'я над багаттям або якщо цей процес відбувається в домашніх умовах тоді над конфоркою. Просто візьміть качку в руки і повільно повертайте її над вогнем, дрібні пір'я згорять.

Крок 2: варимо качку

Беремо, казан літрів на 10 вкладаємо в нього цілі тушки качок. Звичайно, можна порубати тушки на порційні шматки, але це якщо ви варите шурпу будинку, і у вас просто немає достатньої кількості часу на її приготування.

У казан з качками наливаємо чистої дистильованої води так, щоб вона повністю покрила, на це піде приблизно 6 літрів води.

Беремо 1 цибулину промиваємо її у воді, чистимо її ножем від шкірки, знову промиваємо і кидаємо до качці в казан. Казан з готовими для варіння інгредієнтами встановлюємо над вогнем. Варимо качок. Будь-яка качка в незалежності від її способу приготування готується дуже довго. Для того щоб качка добре проварилася вам знадобиться від 4 до 5 годин. Так що сміливо поки вариться м'ясо, приступайте до підготовки всіх інших інгредієнтів, які знадобляться для приготування шурпи. Воду в казані з качкою не соліть, сіль зробить м'ясо жорстким. Під час варіння бульйону з качки не забуваємо знімати пінку шумівкою з його поверхні вона зовсім зайва в нашому блюді.

Крок 3: готуємо всі інгредієнти для шурпи

Беремо потрібну нам за рецептом кількість картоплі, обмиваємо його у воді від бруду, ножем чистимо від шкірки. Ще раз промиваємо у воді. Миту картоплю кладемо на обробну дошку і нарізаємо великими шматочками. Приблизний діаметр скибочки 1 на 1 сантиметр. Нарізану картоплю викладаємо в глибоку миску.

Беремо потрібну нам за рецептом кількість моркви, обмиваємо її у воді від бруду, ножем чистимо від шкірки. Ще раз промиваємо у воді. Миту моркву кладемо на обробну дошку і ножем нарізаємо її на довгі плоскі шари. Нарізані пласти кладемо поперек дошки і шаткуємо ножем великими скибочками. Приблизний діаметр скибочки 5 на 5 міліметрів. Нарізану моркву викладаємо в глибоку миску.

Беремо потрібну нам за рецептом кількість цибулі, обмиваємо його у воді від бруду, ножем чистимо від шкірки. Ще раз промиваємо у воді. Митий цибулю кладемо на обробну дошку і ножем нарізаємо середніми півкільцями. Приблизний діаметр кільця від 5 до 2 міліметрів. Нарізану цибулю викладаємо в глибоку миску.

Беремо потрібну нам за рецептом кількість болгарського солодкого перцю, обмиваємо його у воді від бруду, обрізаємо хвостики, чистимо від серцевини і насіння. Ще раз промиваємо у воді. Митий болгарський солодкий перець кладемо на обробну дошку і ножем нарізаємо його великими півкільцями. Приблизний діаметр кільця 5 міліметрів. Нарізаний болгарський перець укладаємо в глибоку миску.

Беремо потрібну нам за рецептом кількість помідор, обмиваємо їх у воді від бруду, відрізаємо ту частину, на якій кріпився стебло, і нарізаємо їх на великі часточки. Приблизний діаметр кожної сторони нарізаною часточки помідора 1 сантиметр. Порізані помідори викладаємо в глибоку миску.

Беремо зелень кропу, петрушки і кінзи. Всіх видів зелені нам треба по 1 пучку. Промиваємо їх у воді, викладаємо на обробну дошку і ножем шаткуємо на середні шматочки. Нарізану зелень кладемо на тарілку.

Беремо часник 1 головку, відчищаємо зубчики від шкірки і дрібно рубаємо ножем. Нашатковану часник кладемо на тарілку. Якщо ви готуєте шурпу з качки будинку, овочі в домашніх умовах можна нарізати середнім кубиком. Всі овочі для шурпи нарізані.

Крок 4: смажимо моркву і цибулю

Беремо потрібну нам за рецептом кількість сала, на обробній дошці нарізаємо його за допомогою ножа, соломкою. Приблизний діаметр соломки 5 на 5 міліметрів. Поряд встановлюємо маленьку портативну електричну плиту та підключаємо її до акумуляторів. Якщо немає такої плитки, зробіть поряд ще один невелике багаття. Встановлюємо сковороду на плиту або на вогнище і розігріваємо. На розігріту сковороду викладаємо нарізане соломкою сало прямо з обробної дошки за допомогою ножа.

Сало стало золотистим.

Всипаємо до жарящемуся салу цибулю, продовжуємо смажити. Не забуваємо періодично помішувати всі інгредієнти столовою ложкою для того щоб вони не підгоріли.

У підсмажену до легкої золотистої скоринки цибулю додаємо попередньо нарізану моркву. Тушкувати овочі не треба. Легко їх обсмажуємо і знімаємо сковороду з вогню. До повної готовності овочів дійдуть в качиному бульйоні.

Крок 5: з'єднуємо всі інгредієнти

Качка варилася 4 з половиною години, за цей час всі встигнуть добряче зголодніти, але я впевнена, ви знайдете в собі сили, дочекатися підсумку приготування шурпи. Перевіряємо готовність качки виделкою, її зубці повинні легко входити в м'якоть вареної качки. Якщо це не відбувається, тоді доведеться почекати ще трохи, до повної готовності. Коли качка з бульйоном будуть зварені, додаємо до них картоплю. Варимо його приблизно 10 хвилин і кладемо всі інші овочі. Картопля не повинен бути повністю відвареною він дійде до готовності в процесі варіння всіх інших інгредієнтів шурпи. Картоплю в бульйон ми уклали , тепер саме час посолити. Сіль кладемо за смаком.

Додаємо обсмажені моркву, і свинячі шкварки з сала прямо зі сковороди, в киплячий бульйон, допомагаючи собі столовою ложкою. Качиний бульйон з картоплею, морквою та цибулею свинячими шкварками варимо разом 5 – 10 хвилин. Морква за цей час стане м'якою. Картопля майже звариться. Ось і прийшов час закидати всі інші інгредієнти.

Додаємо солодкий болгарський перець і помідори. Варимо всі овочі 15 – 20 хвилин до повної готовності. Останні штрихи! Всипаємо в майже готову шурпу спеції - зіра, коріандр, хмелі-сунелі, перець чорний горошком, лавровий лист і 2 столові ложки томатної пасти. Від усієї нарізаної зелені беремо половину і всипаємо слідом спеціям. Проварюємо всі інгредієнти протягом 10 хвилин і заправляємо дрібно подрібненим часником. В останній момент наливаємо в шурпу 100 грам горілки. Не знаю, для чого потрібен цей інгредієнт, але мені сказали, що без нього не можна.

Знімаємо казан з вогню, накриваємо кришкою і даємо, шурпі настоятися хоча б 5 – 10 хвилин. Готову шурпу розливаємо по тарілках і посипаємо зверху залишилася зеленню. Повинно вийти 15 порцій.

Крок 6: подаємо шурпу з качки

Шурпу з качки подаємо з лавашем під горілочку. Поруч ставиться сметана Божественно смачно, ароматно, ситно і корисно. Дуже сподіваюся, що вам сподобалося!

Приємного апетиту і на здоров'я!

Поради:

− В шурпу можна додавати просо. Це роблять рідко, але в нашому рецепті це допустимо. Крупа зробить шурпу гущі.

− М'ясо в шурпу можна попередньо обсмажити. Після цього процесу шурпа стає жирней і обсмажене м'ясо швидше звариться.

− В шурпу можна додавати яблука, абрикоси, сливи, айву, курагу. Вони дають аромат і кислинку.

− Шурпу можна готувати на квасі або на овочевому бульйоні. Шурпу на овочевому відварі, овочі подаються окремо з м'ясом. А в бульйон кладуть сухарики.

− В Татарії шурпу варять без овочів з цибулею і локшиною. У Туреччині її роблять з креветками і морепродуктами і подають з грінками. В Узбекистані у бульйон додають кефір або сметану.

Читайте також: Тушкована квасоля з грибами

- Обсмажувати овочі на салі не обов'язково, це моя особиста хитрість у приготуванні цієї страви.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 2 421


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook