лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Неймовірно смачна печеня з квасолею

Неймовірно смачна печеня з квасолею
Є багато способів приготувати смачну печеню і сьогодні ми представляємо вашій увазі один з таких варіантів. Тушковане м'ясо, просочене овочевим соком, робить страву не тільки поживною, але і дуже смачною. Для приготування цієї страви потрібно досить багато часу, але повірте воно того варте. Готуємо Печеню з квасолею!

Інгредієнти для приготування печені з квасолею:

М'ясо яловичина (вирізка) – 1 кілограм
Картопля – 7 – 8 штук
Квасоля стручкова біла – 500 грам
Моркву – 3 штуки
Цибуля ріпчаста – 1 штука (велика)
Кріп свіжий – 1 пучок
Помідор – 2 штуки
Олія рослинна рафінована – 100 мл
Паприка сушена мелена – пів чайної ложки
Чорний мелений перець – за смаком
Сіль – за смаком
Вода чиста дистильована – 1 склянку (ємність склянки 250 мілілітрів)



Приготування печені з квасолею.

Крок 1: готуємо інгредієнти


Вас чекає смачна і ароматна печеня, візьміть свіже яловиче м'ясо бажано вирізку, промийте його під проточною водою, обсушити паперовими кухонними рушниками, викладіть на обробну дошку і наріжте порційними шматочками з примірним діаметром до 4 сантиметрів. Очистіть від шкірки цибулю, моркву, картоплю і промийте їх під струменем холодної проточної води разом з помідорами, білої стручкової квасолею і свіжою зеленню кропу. Після укладіть овочі по черзі на чисту дошку і наріжте. Цибулю півкільцями з приблизною завтовшки до 7 міліметрів, моркву наріжте брусочками з приблизною довжиною до 3 сантиметрів і товщиною до 1 сантиметра.

У помідорів зріжте місце, на якому кріпилася плодоніжка, розріжте їх на 2 - 3 частини ножем і покладіть в чашу блендера. Подрібніть томати до однорідної кашоподібної консистенції і перелийте рідку масу в глибоку піалу. У квасолі відріжте плодоніжку, видалити тверду жилку і наріжте шматочками з приблизною довжиною до 5 сантиметрів.

Свіжий кріп струсніть над раковиною від зайвої рідини, викладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Підготовлені інгредієнти розкладіть по окремих глибоких тарілках. Картоплю наріжте кубиками з примірним диаматом до 4 сантиметрів, укладіть його в глибоку миску і залийте проточною водою для того щоб він не потемнів.

Крок 2: обсмажуємо м'ясо

Увімкніть плиту на середній рівень і поставте на неї сковороду з 50 грамами рослинної олії, це приблизно 2 – 3 столових ложки. В розпечений жир закиньте нарізане м'ясо і обсмажте його до легкої скоринки. Доводити яловичину до повної готовності не треба, вона повинна бути злегка обсмаженої, світло бежевого кольору з легким нальотом золотистої скоринки. На цей процес у вас піде не більше 15 – 16 хвилин.

Коли м'ясо дійде до потрібної консистенції, перекладіть його в казан, використовуючи кухонну лопатку, трохи присолите і залийте соком, який пустила яловичина під час смаження.

Зверху на яловичину покладіть рівним шаром нарізану білу стручкову квасолю. Сковороду з плити не прибирайте, додайте в неї 1 – 2 столові ложки рослинного масла і розжарте його.

Крок 3: обсмажуємо картоплю

Поки розігрівається масло, злийте з картоплі воду і обсушіть шматочки паперовими кухонними рушниками. У вас не вийде обсмажити весь картопля одночасно, тому розділіть його на 2 - 3 частини, одну з яких закиньте на сковороду з розпеченим жиром. Обсмажте шматочки картоплі, з усіх сторін періодично перевертаючи їх з одного боку на інший за допомогою виделки.

Доводити картоплю до повної готовності не треба, його шматочки повинні бути злегка обсмаженими з легким нальотом золотистої скоринки. Першу порцію смаженої картоплі покладіть в казан зверху на стручкову квасолю. Тим же способом підготуйте решті картоплю.

Крок 4: готуємо заправку і доводимо страву до повної готовності

що Залишився в сковороді після картоплі злийте жир, він вже не має живильної цінності і навіть дуже шкідливий для здоров'я. Промийте ємність під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і знову поставте на плиту, включену на середній рівень, настав час готувати заправку. У сковороду влийте 2 – 3 столові ложки рослинного масла і розжарте його. У розігрітий жир закиньте ріпчасту цибулю. Тушкуйте овоч протягом 3 – 4 хвилин до прозорості і м'якості.

Потім додайте до цибулі моркву, і періодично помішуючи овочі кухонних лопаткою, обсмажуйте їх разом протягом 4 – 5 хвилин, поки вони не придбають золотистий відтінок.

Після введіть в сковороду томатну пасту, свіжу зелень кропу, паприку, чорний мелений перець за смаком сіль. Коли будете додавати сіль, не забувайте про те, що ви вже злегка присолили м'ясо. Перемішайте інгредієнти кухонних лопаткою до однорідності, тушкуйте разом 13 - 15 хвилин періодично помішуючи.

Поки гаситься заправка влийте в казан потрібну кількість чистої дистильованої води і поставте його на плиту, включену на середній рівень. Не додавайте більше рідини, ніж написано в рецепті, дайте можливість жаркого гаситься у власному соку. Коли вода закипить прикрутіть плиту на найменший рівень і ведіть в казан томатну заправку. Перемішувати інгредієнти на цьому етапі приготування не треба. Просто акуратно розподіліть цибулю з морквою по поверхні картоплю.

Накрийте казан кришкою і тушкуйте печеня на маленькому вогні 30 хвилин. За цей час всі інгредієнти дійдуть до повної готовності, картопля стане розсипчастим, але збереже свою форму, а м'ясо придбає ніжний просочений ароматом і спеціями смак. Вимкніть плиту та дайте жаркого настоятися, цілком вистачить 10 – 12 хвилин. По закінченню готування укладіть собі порцію ароматного блюда в тарілку і насолоджуйтеся приємною трапезою.

Крок 5: подаємо печеня з квасолею

Печеня з квасолею подається в гарячому вигляді, укладене на тарілку порцією. Безпосередньо перед подачею ви можете присипати блюдо, нашаткованої свіжою зеленню кропу, петрушки або зеленим цибулею. У вигляді доповнення до жаркого можна подати салат зі свіжих овочів, наприклад з капусти, огірків і помідор. Так само можна подати мариновані або свіжу овочеву нарізку. Смачне, ситне, і абсолютно домашня печеня з квасолею принесе вам масу задоволення своїм простим, але в той же час дуже приємним смаком!

Приємного апетиту!

Поради:

– Спеції, зазначені в даному рецепті не принципові, ви можете додавати в ваше спекотне будь-які інші, нравящиеся вам спеції які підходять для страв з м'яса або овочів.

– Для приготування цієї страви бажано використовувати картоплю твердих сортів.

– Цей вид спекотного можна запікати в духовці. Просто поставте казан з інгредієнтами в духовку, розігріту до 170 – 180 градусів Цельсія, і витримайте в ній спекотне протягом 25 – 30 хвилин.

– Ви можете зробити ваше спекотне ще смачніше, якщо попередньо замарінуете ваше м'ясо у вині з цибулею хоча б на 3 – 4 години. Вибір маринаду не принципове, ви можете замаринувати м'ясо так, як вам більше подобається, пропитавшаяся рідким маринадом яловичина стає набагато м'якше і після приготування виходить дуже розсипчастою і ніжною.

Читайте також: Готуємо печеню з курки у горщиках

– Замість яловичини можна використовувати свинину, курятину, індичку, м'ясо кролика.

– Будьте уважні у виборі м'яса, яловичина повинна бути свіжою, бажано, що б м'ясо було зрізано з молодої особи. Найбільше для цієї страви підійде парна яловичина.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 2 015


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook