лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

М'ясні зрази з яйцем

М'ясні зрази з яйцем - це неймовірне поєднання смаків і ароматів! Приготувати це диво білоруської кухні не складе великої праці, головне мати під рукою всі необхідні продукти і бажання насолодитися смачним сніданком, обідом чи сніданком!

Інгредієнти для приготування м'ясних зраз з яйцем:

Фарш:


Фарш м'ясний «Асорті» (свинина і яловичина) – 500 грам
Цибуля ріпчаста – 2 штуки (середня)
Яйце куряче сире – 1 штука (середня)
Батон – приблизно 150 грам
Борошно пшеничне просеянная – 2 столові ложки (без гірки)
Молоко незбиране пастеризоване – 100 мл
Сіль – за смаком

Спеції:

Хмелі - сунелі – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Перець запашний мелений – за смаком
Лист лавра подрібнений – за смаком

Начинка:

Яйце куряче (варене круто) – 4 штуки
Цибуля зелена – 2 – 3 стебла або за смаком
Кріп свіжий – 1 пучок приблизно 50 грам

Інші інгредієнти:

Масло рослинне (для смаження) - приблизно 100 мілілітрів або скільки знадобиться
Борошно пшеничне просеянная (для панірування) – 100 грам
Вода чиста дистильована – 50 – 60 мл



Приготування м'ясних зраз з яйцем.

Крок 1: готуємо фарш


Прийшов в гості до одного, відкрив холодильник, побачив пару курячих яєць, фарш і зелень. На питання, «Що будемо готувати?»», отримав логічний відповідь – «Не знаю!». В результаті народилося чудове блюдо - «М'ясні зрази з яйцем», рецепт якого я дуже давно запозичив у просторах інтернету. Для початку беремо трохи батона, цілком вистачить 3 скибочки. Ламаємо борошняний напівфабрикат на шматочки, кладемо в глибоку тарілку і заливаємо 100 мл незбираного пастеризованого молока.

Даємо хлебушку ввібрати в себе всю білу рідину і пом'якшиться, чекати довго не доведеться 2 – 3 хвилини. А за цей час з допомогою ножа знімаємо з цибулі і часнику шкірку, промиваємо овочі під проточною водою від будь-якого роду забруднень, сушимо паперовими кухонними рушниками, ріжемо цибулю на 6 – 8 дрібних частин і відправляємо овочі в чисту чашу блендера. Туди ж переливаємо або перекладаємо пом'якшений хліб разом з молоком.

Включаємо блендер на найвищу швидкість і подрібнюємо інгредієнти до стану пюре протягом 30 – 40 секунд.

Потім кладемо в глибоку миску потрібну кількість м'ясного фаршу «асорті» з свинини і яловичини.

Видаляємо з чаші блендера ніж і за допомогою столової ложки перекладаємо подрібнені інгредієнти в миску до фаршу.

В цю ж ємність додаємо 1 сире, куряче яйце без шкарлупи, додаємо пару столових ложок просіяного пшеничного борошна, по парі пучок чорного меленого перцю, меленого запашного перцю, подрібнених листків лавра, хмелі – сунелі і за смаком сіль.

Перемішуємо складові фаршу столовою ложкою до однорідної консистенції і приступаємо до приготування начинки.

Крок 2: готуємо начинку

Відварені й охолоджені курячі яйця чистимо від шкаралупи, промиваємо під проточною водою від дрібних осколків, які могли залишитися після чищення і сушимо паперовими кухонними рушниками. Розрізаємо кожне яйце на 2 половинки і кладемо їх у чисту і суху чашу бленді. Так само промиваємо під холодною водою кілька стеблин зеленої цибулі і пучок кропу. Струшуємо зелень над раковиною, таким чином, позбавляючись від зайвої рідини. Рвемо руками на більш маленькі шматочок і відправляємо до яєць. Включаємо кухонний прилад на найвищу швидкість і подрібнюємо складові начинки протягом 30 – 40 секунд до кашоподібної консистенції. Видаляємо з чаші блендера ніж і залишаємо в ній начинку.

Крок 3: формуємо м'ясні зрази з яйцем

Тепер беремо 2 глибокі тарілки, в одну наливаємо звичайну проточну воду, а в другу всипаємо потрібне для панірування кількість просіяного пшеничного борошна. Занурюємо долоні рук в тарілку з водою. Використовуючи їдальню ложку, набираємо щедру порцію фаршу і кладемо його в долоню. Злегка придавлюємо фарш іншою рукою, для того щоб вийшов плоский млинець товщиною до 1 сантиметра.

Набираємо цілу чайну ложку начинки, і кладемо її на середину м'ясної коржі.

З'єднуємо фаршу так, щоб вийшла овальна котлетка.

Після обвалюємо м'ясний напівфабрикат в борошні з усіх боків і викладаємо на обробну дошку, попередньо посипавши її невеликим шаром борошна.

Тим же способом формуємо всі інші зрази, поки не закінчиться начинка, якщо залишиться трохи фаршу його можна використовувати для приготування звичайних котлеток.

Крок 4: смажимо м'ясні зрази з яйцем

Включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сковороду 2 – 3 столовими ложками рослинного масла. Коли жир розігріється, дуже акуратно опускаємо в нього першу порцію зраз і злегка придавлюємо їх кухонних лопаткою для того, щоб вони взяли плоску форму товщиною до 1 – 1,5 сантиметрів. Обсмажуємо їх протягом 3 – 4 хвилин до золотисто-коричневої скоринки.

Після за допомогою кухонної лопатки перевертаємо ароматні зрази на іншу сторону і продовжуємо смажити ще 3 – 4 хвилини. Поки вони повністю не покриються красивою рум'яної, коричневою скоринкою.

Потім перекладаємо їх у глибоку тарілку, доливаємо в сковороду масло і відправляємо в неї другу порцію зраз. Тим же способом готуємо всі залишилися котлети з начинкою, і вкладаємо їх у глибоку тарілку. Після того, як остання порція зраз буде пожарена, відправляємо всі м'ясні котлетки назад в сковороду, вливаємо в неї 50 – 60 мілілітрів чистої дистильованої води і відразу накриваємо ємність кришкою.

Даємо зразам пропаритися протягом 2 хвилин і перекладаємо їх назад в глибоку тарілку.

Потім беремо кілька ароматних котлеток і кладемо їх на тарілку.

Крок 5: подаємо м'ясні зрази з яйцем

М'ясні зрази з яйцем подаються в гарячому вигляді, з розрахунку 1 порція – 2 котлетки.

Гарнір до цієї вкуснятине може бути абсолютно будь-який, наприклад маринована або свіжа овочева нарізка, відварні крупи, макаронні вироби, рис, запечені овочі, овочеві пюре, салати або те, що завгодно вашій душі. Насолоджуйтесь!

Приємного апетиту!

Поради:

– Після кожного сформованого зраза вмочайте руки у воду, інакше фарш буде прилипати до долонь, і вам буде дуже важко працювати з м'ясним інгредієнтом.

– Набір спецій за бажанням можна доповнити будь-якими іншими прянощами, які підходять для страв з м'ясного фаршу, наприклад майоран, червоний мелений перець, чабер і багато інші.

– За бажанням в начинку можна додати будь-яку іншу зелень, наприклад петрушку, базилік, шпинат.

Читайте також: Найніжніші м'ясні та картопляні тефтелі на кожен день

– Яйця для начинки треба варити не менше 12 – 15 хвилин. Перед варінням не забудьте покласти у воду 1 столову ложку солі і 2 столові ложки оцту, ці інгредієнти ущільнюватимуть шкаралупу, і яйця не лопнуть під час приготування. Після цього остудіть їх у холодній воді і дійте за рецептом.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 601


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook