лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Смачні та прості в приготуванні тушковані креветки з часником

Смачні та прості в приготуванні тушковані креветки з часником
Найкращим стравою в спекотні літні дні замість м'яса можна по праву вважати морепродукти. Серед них особливо виділяються креветки. І сьогодні ми будемо тушкувати креветки. Тушковані креветки – дуже простий в плані приготування і смачне блюдо. Їх можна їсти як з гарніром за смаком, так і як самостійне блюдо. А головне – рецепт можна легко міняти під свої смаки і переваги. Представляю вам перший рецепт тушкованих креветок з часником.

Інгредієнти для приготування тушкованих креветок з часником:

Креветки очищені морожені – 2 кг
Часник свіжий – 5 зубчиків (або одна невелика головка)
Зелень петрушки свіжої – 150-200 гр. (невеликий пучок)
Масло кімнатної температури – 50 гр.
Сіль поварена – 1 /2 ч.л
Перець чорний мелений – 1 /2 ч.л
Вода кип'ячена - 150 мл



Приготування тушкованих креветок з часником:

Крок 1: готуємо креветки.


Першим ділом креветки потрібно розморозити. На це піде навіть менше 10 хвилин, досить набрати в глибоку миску теплої проточної води і висипати в неї морожені креветки. Вони «відійдуть» за 5-7 хвилин. Час від часу перемішуйте їх, щоб рух води колебало температуру. Так швидше відтануть. Можна злити охолоджену воду і залити знову теплою.
Коли креветки стають м'якими – відкидаємо їх на друшляк і стряхиваем зайву воду. Потім викладаємо на заготовлене кухонне рушник. Креветок потрібно обсохнути, бо зайва вода в нашому блюді занапастить вся справа. Поки креветки обсыхают, займемося іншими справами.

Крок 2: готуємо сковороду.

Ключову роль у приготуванні креветок по цьому рецепту грає, звичайно ж, часник. Тушковані креветки виходити пряними і трохи солодкими, тому що часник ми заздалегідь обсмажимо з зеленню на вершковому маслі.

Отже, очищаємо зубчики часнику, знімаємо з них підшкірну плівку і обрізаємо жопки, вони нам не потрібні. Дрібно-дрібно нарізаємо часник, можна також пропустити через часникодавку.

Зелень петрушки ретельно промиваємо, частенько між гілочками залишається земля, і шаткуємо. Нарізаємо всі, включаючи ніжки. Мені взагалі здається, що вони ароматні! Хоча, якщо вам це не імпонує, краще обрізати їх.

Ставимо на вогонь сковороду, викладаємо відразу шматочок масла. Як тільки він розплавився, масло опускаємо спочатку часник ( можна видавити прямо туди чесночницей), а потім нашатковану зелень. Тільки не чекайте, поки масло розжаритися! Вся фішка в тому, що олія повинна просочити своїй «сливочностью» і часник і зелень! Дві-три хвилинки обсмажуємо це справа і беремося за креветки.

Крок 3: обсмажуємо креветки.

Тепер, коли обсмажування готова, додаємо в сковороду обсушені креветки. Перемішуємо, даємо схопитися скоринці. Потім перчимо і солимо. Через дві хвилинки заливаємо кип'яченою водою і накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо креветки 10 хвилин. Все!

Крок 4: подаємо тушковані креветки з часником.

Перед тим, як скінчаться 10 хвилин гасіння, проткрываем кришку і даємо випарується залишкам води. Це приблизно за хвилину-півтори до готовності.

По готовності викладаємо креветки на красиве блюдо і подаємо до столу з соєвим соусом!

Приємного апетиту!

Поради:

- До креветок можна подати також маринований імбир. Ці продукти між собою відмінно поєднуються!

Читайте також: Смачний і дуже корисний рулет з креветками

- Під кінець готовності до креветок можна додати томатну пасту;

- Креветки тушковані з часником будуть відмінно поєднуватися зі спагеті.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 536


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook