лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ароматна, хрумка і рум'яна курка під шубою

Приємний п'янкий аромат золотистої рум'яної скоринки запеченого тертого сиру і ніжною картоплі з цибулею і курячими шматочками так і манять нас до столу. Це і не дивно! Адже таке блюдо, як курка під шубою не залишить байдужим жодного гостя. Головне, що це блюдо не тільки легко в приготуванні, але і не вимагає для себе багато вашого часу. Таким блюдом можна побалувати і дорослих, і маленьких, і навіть тих, хто дотримується дієти, адже воно запечене.

Інгредієнти для приготування курки під шубою:

Філе куряче – 500 грам
Цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 штуки
Картопля – 300-400 грам
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Сир твердий – 100-150 грам

Для заправки:

Вершки 20-25% жирністю – 200-250 мл
Сир твердий – 100-150 грам
Часник середнього розміру – 2 зубчики
Горіх мускатний мелений – 1 чайна ложка без гірки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком



Приготування курки під шубою.

Крок 1: готуємо куряче філе


Отже, першим ділом добре промиваємо куряче філе під проточною теплою водою. Потім викладаємо інгредієнт на обробну дошку і за допомогою ножа нарізаємо його на невеликі шматочки в довжину і в ширину приблизно 2,5 - 3,5 см. У такому розмірі м'ясо швидше приготується і буде соковитіше. Після – перекладаємо курячі шматочки в чисту тарілку і потім солимо і перчимо за смаком.

Крок 2: готуємо цибулю

Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і відразу ж після цього добре промиваємо інгредієнт під проточною водою. Потім викладаємо овоч на обробну дошку і тим же гострим підручним інвентарем нарізаємо інгредієнт на колечка або напів-колечка. Насправді, цибулю можна подрібнити на ваш розсуд, так як смак страви від цього не зміниться. Крім кілець або напів-колечок, можна цибулю розрізати на дві половинки і потім – кожну половинку розрізати уздовж плоду на три частини. Після – подрібнити інгредієнт на невеликі шматочки, нарізаючи його поперек плода. Подрібнений компонент перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 3: готуємо картоплю

Добре промиваємо картопля під теплою проточною водою і потім – викладаємо в глибоку миску. Насправді картоплю можна не очищати від шкірки. Смак страви від цього не зміниться. Я, наприклад, не очищала цей овоч, а просто ретельно промила інгредієнт під водою. Єдине що можна зробити, так це видалити ножем темні або зіпсовані місця на шкірці. Отже, викладаємо компонент на обробну дошку і за допомогою гострого підручного інвентарю нарізаємо картоплю поперек на тоненькі кружальця. Подрібнений овоч перекладаємо назад в миску і переходимо до наступного етапу приготування курки під шубою.

Крок 4: готуємо твердий сир

Для приготування цієї страви підійде будь-який сир твердих сортів. Ви також можете використовувати два види сиру різних сортів на ваш смак. Наприклад, перший – солоний Російський, а другий – солодкуватий Маасдам. Головне, щоб він підходив за смаком. Отже, з допомогою великої терки натираємо інгредієнт прямо в миску. Після цього перекладаємо частину сирної стружки, яка нам ще стане в нагоді для посипання страви, в окрему тарілку. А в мисці залишаємо тільки ту частину сиру, яку ми будемо використовувати для приготування заправки.

Крок 5: готуємо часник

Часник додасть нашій страві незабутній аромат і ледве помітну пікантну гостроту. Тому викладаємо зубчики часнику на обробну дошку і придавлюємо кожен по черзі рукояткою ножа.

Потім, руками видаляємо лушпиння і, скориставшись чесночницей, подрібнюємо компонент. Залишаємо поки що часник прямо на обробній дошці і переходимо до приготування заправки.

Крок 6: готуємо заправку

Отже, виливаємо вершки в миску з сиром і додаємо подрібнений часник і мускатний горіх. Добре все перемішуємо з допомогою столової ложки до тих пір, поки у нас не утвориться однорідна маса.

Крок 7: готуємо курку під шубою

Отже, всі компоненти оброблені і подрібнені, тому переходимо до найголовнішого – приготування самого страви! На дно дека (рівномірно по всій площі ємності) викладаємо курячі шматочки. Після цього поверх курки викладаємо подрібнену цибулю. І тепер найцікавіше: наступним шаром викладаємо картопляні кружальця. При цьому всю картоплю використовувати не потрібно.

Після того, як ми поклали в деко перший шар картопляного інгредієнта, заливаємо блюдо невеликою кількістю заправки, при цьому намагаючись потрапити в порожнечі між картопляними кружечками. І потім продовжуємо викладати картопляний компонент шарами, чергуючи його з молочної заправкою. Так як картопля ми нарізали на тоненькі круглі шматочки, він швидко запечеться, але саме м'ясо з цибулею просочиться сиром і вершками і вийде не тільки дуже смачна, але й ніжне.

В кінці курку під шубою посипаємо рештою сирної стружкою. За бажанням також можна злегка посолити і поперчити нашу страву, не забуваючи про те, що ми вже це робили з самої заправкою і м'ясом. Отже, запікаємо страву в духовці при температурі 175°-180°С протягом 40-45 хвилин. А щоб перевірити ступінь готовності курки під шубою, з допомогою кухонних прихваток дістаємо деко з стравою з духової шафи по закінченню відведеного часу і вставляємо ніж у центр блюда. Якщо гострий інвентар легко входити в запечені інгредієнти, значить – страва готова і можна вимкнути конфорку. Якщо ж немає, тоді можна поставити запікатися блюдо ще на 5-7 хвилин.

Крок 8: подаємо курку під шубою

Як тільки блюдо буде готове, його можна подавати до столу. Для цього можна нарізати курку під шубою з допомогою ножа на невеликі порційні шматочки і, скориставшись дерев'яною лопаткою, перекласти страва з листа в тарілку. Курку під шубою можна подавати як основну страву на святковий стіл, так і на вечерю в звичайний будній день.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Замість вершків в заправку можна додати майонез 72% жирністю і розвести її невеликою кількістю води, щоб він став рідкий і краще просочив основні інгредієнти страви.

– Крім цибулі і картоплі в страву можна додати смажені гриби печериці. Адже цей інгредієнт додасть страві незабутній смак і аромат.

– Для поліпшення смаку і запаху заправки можна використовувати такий сир, як чеддер.

Читайте також: Ніжна курка у картоплі за 20 хвилин: ароматна вечеря, яка нікого не залишить байдужим

– Картоплю можна приправити будь-якими спеціями на ваш смак. В супермаркетах і в продуктових магазинах можна знайти вже готові приправи для картоплі. Ці спеції надають незвичайний приємний аромат сушених трав страви.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 2 243


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook