лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як перестати соромитися звертатися до лікарів

Деякі люди соромляться йти до лікаря з незначною, на їхню думку, проблемою. Вони думають, що вони "відбирають" час прийому у того, кому він потрібніший.

А буває, що в минулому людина зіткнулася з хамством та непрофесіоналізмом. Тому зовсім не хочеться проходити через такий негатив знову.



Нерідко людина боїться дізнатися про хворобу. Уява малює страшні картинки, а інтернет лише погіршує ситуацію. Нерідко все виявляється не так страшно, як здається.

Серед інших причин – ятрофобія, страх лікарів та будь-яких видів обстеження. Людина з таким захворюванням усіма силами уникатиме контакту з лікарями.

Як подолати страх

Боятися, переживати та соромитися прийому у лікаря цілком нормально. Перед консультацією спробуйте згадати найприємніший візит до лікаря та сконцентруватися на цьому відчутті.

Для того, щоб полегшити процес, продумайте свій візит до дрібниць: як ви зайдете до кабінету і що говоритимете, як попрощаєтеся з лікарем. Перед зустріччю з лікарем можна послухати приємну музику або пограти у головоломку в телефоні. Також щоб розслабитися, можна спробувати помедитувати.

Читайте також: Хруст у шиї: чому це відбувається і що робити

Спробуйте відверто сказати лікареві про те, що вас турбує. Знаючи про ваш страх або почуття сором'язливості, фахівець змінить підхід у спілкуванні або навіть саме лікування. А якщо у вас ятрофобія, допоможе когнітивно-поведінкова терапія.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 135


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook