лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Що чекає на людину, в якої виявили ВІЛ: пояснення ЦГЗ

Більшість людей думають, що діагноз ВІЛ – це вирок. Але не все так страшно, переважна більшість пацієнтів з цим захворюванням можуть жити повноцінне життя.

Почути такий діагноз – це все одно страшно. Проте важливо опанувати себе і дізнатися подальший план дій від лікаря.

Що робити, якщо у вас виявили ВІЛ

Якщо потрібен час усвідомити новину, вийдіть на кілька хвилин з кабінету лікаря, прогуляйтеся на дворі та подихайте. Потім поверніться назад і поспілкуйтеся з лікарем, спитайте його про все, що вас цікавить. Пам’ятайте, що дурних питань не буває. Також отримати інформацію можна з офіційних джерел. Знання допоможуть зрозуміти, що з вами відбувається, як допомогти собі і заспокоює.



Лікар розповість вам про те, яке лікування ВІЛ існує, як воно працює та як його отримати. Антиретровірусна терапія в Україні безкоштовна. І її можна отримати в СНІД-Центрі або на АРТ-сайті після консультації з лікарем.

Лікар направить вас на додаткову діагностику. Вам необхідно буде пройти ПЛР-тест, щоб підтвердити наявність вірусу в крові. Лише за його результатами встановлюється діагноз.

Не дочікуючись результатів ПЛР-тесту, лікар призначить вам лікування. Існують різні схеми прийому антиретровірусної терапії, які призначаються залежно від розвитку захворювання.

Антиретровірусні ліки необхідно приймати щодня в один і той же час протягом усього життя. Це дозволить вам контролювати рівень вірусного навантаження в організмі і не давати вірусу поширюватися. Для тих, хто змінює або змінив місце проживання, Центр громадського здоров’я розробив платформу та чат-бот у Telegram. Ці ресурси допоможуть людям, які живуть з ВІЛ, знайти антиретровірусну терапію там, де вони зараз – в Україні або за кордоном.

Лікар запропонує вам запросити вашого статевого партнера або партнерку пройти індексне тестування на ВІЛ. Оскільки у вас виявлено ВІЛ, існує ймовірність того, що ваш партнер також інфікований.

Через кілька місяців регулярного прийому препаратів, ви досягнете невизначуваного рівня вірусного навантаження. Це означає, що вірусу в вашій крові настільки мало, що тест-система не може його визначити. Також це означає, що ви не можете передавати ВІЛ статевим шляхом.

"Живіть життя, насолоджуйтеся кожним днем і не забувайте приймати антиретровірусну терапію! Все буде добре", – наголосили в ЦГЗ.

Читайте також: Чи можна заразитися ВІЛ від комара

Нагадаємо, влітку вчені оголосили, що четверту людину вилікували від ВІЛ після пересадки кісткового мозку для лікування раку. Але процедура лікування небезпечна та дорога, тому може бути недоступною для більшості людей.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 131


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook