лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чи можна вилікувати подагру без ліків

Без ліків вилікувати подагру не вдасться. Правильно підібрана терапія – найефективніший спосіб уникнути нападів захворювання.

Подагра – це форма артриту, яка викликає раптовий сильний біль у суглобах. Вона виникає коли сечова кислота накопичується в організмі і утворює кристали в суглобах. Це призводить до болю, набряку, почервоніння та скутості рухів у суглобі.



Для лікування подагри існують два типи ліків, які діють на різні проблеми:

Перший тип зменшує запалення та біль під час нападу подагри. До таких ліків відносять нестероїдні протизапальні препарати, колхіцин та кортикостероїди.

Другий тип допомагає запобігти ускладненням подагри шляхом зниження кількості сечової кислоти в крові. До цього типу відносять ліки, які блокують вироблення сечової кислоти, – алопуринол і фебуксостат, і препарати, що покращують виведення сечової кислоти, наприклад, пробенецид.

Важливо! Ліки призначає лікар. Який тип терапії підходить у конкретному випадку, залежить від частоти нападів та вираженості симптомів, а також наявності інших проблем зі здоров'ям.

Що можна зробити самому

Також важливим є здоровий спосіб життя. Ось що можна зробити:

обмежити вживання алкоголю та напоїв з доданим цукром. Натомість потрібно надавати перевагу воді, чаю, молоку, у тому числі рослинному;
постаратися обмежити продукти з високим вмістом сечової кислоти, наприклад, червоне м'ясо, печінку, морепродукти;

Читайте також: Від розширених пор врятує білок та вівсянка

регулярно займатися спортом та підтримувати здорову вагу. Краще вибирати активність із низьким рівнем впливу на суглоби, таку як ходьба, їзда на велосипеді та плавання.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 343


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook