лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Найпопулярніше знеболювальне виявилося неефективним проти більшості видів болю

Парацетамол — один з найпопулярніших лікарських засобів. Лікарі рекомендують цей препарат уже понад 50 років. Але він виявився не настільки ефективним, як вважалося.

Вчені з Сіднейського Університету проаналізували систематичні огляди 3570 досліджень, в яких розглядалася ефективність та безпека парацетамолу для зняття 44 видів больових станів.

Результати виявилися несподіваними: одноразовий або багаторазовий прийом стандартної дози популярного препарату (0,5 – 1 грам) перевищує плацебо тільки для чотирьох больових станів, причому не всі вони поширені. А саме – при остеоартрозі колінного та стегнового суглобів, відновленні після трепанації черепа, болях у ділянці тазу, у тому числі післяпологового, та головного болю напруги.



"Попри широке застосування парацетамолу, його ефективність у полегшенні болю доведена лише при невеликій кількості станів, а його переваги часто досить скромні", – написали вчені.

Для таких поширених станів, як мігрень і головний біль на фоні застуди, а також біль у попереку докази ефективності парацетамолу були занадто низької якості або непереконливі.

Зазначимо, що вчені поставили під сумнів рекомендацію прийому парацетамолу при болях у попереково-крижовій області ще у 2016 році. Рандомізоване плацебо-контрольоване дослідження за участю 1652 пацієнтів не виявило жодної різниці між популярним знеболювальним та плацебо.

Читайте також: Зубний біль: як приборкати його тим, що знайшлося “під рукою“

Раніше американські вчені попередили про можливий небезпечний побічний ефект парацетамолу — ризиковану поведінку. Наприклад, люди, які прийняли препарат, можуть безтурботно стрибати з тарзанки, гуляти в небезпечних місцях, агресивно керувати авто. Автори дослідження зазначають, що схильність до ризику може бути пов'язана з тим, що ацетамінофен знімає тривожність.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 141


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook