лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чи справді не можна терпіти головний біль

Більшість людей час від часу відчуває головний біль, але не всі приймають ліки, щоб полегшити симптоми. Чому це помилкове рішення і як воно може впливати на ваше здоров'я – розповідаємо в матеріалі.

Коли починається головний біль, що ви робите в першу чергу – намагаєтеся перетерпіти чи приймаєте ліки? Якщо обрали перший варіант, то ви – не виняток. Опитування показало, що майже половина людей, які страждають від головного болю, терплять його. Хоча медики не рекомендують цю стратегію.

Все тому, що кожну четверту людину головний біль дуже виснажує, що підтверджують дослідження, і майже двоє з трьох хворих не можуть виконувати звичні справи під час нападу. Тому відмова від ліків може призвести до порушення працездатності.

Небезпечний головний біль

Більшість видів головного болю не викликані якимись небезпечними розладами. Але є симптоми, які справді можуть вказувати на важкі захворювання мозку, наприклад, інфекції, запалення або кровотечі. Вони потребують якнайшвидшого втручання, і якщо нічого не робити, можуть призвести до смерті.



Потрібно негайно звертатися до лікаря, якщо головний біль:

з'явився раптово і за хвилини чи навіть секунди став таким сильним, як ніколи раніше;
з'явився разом із високою температурою та скутістю шиї;
супроводжується сплутаністю свідомості, непритомністю, нападом судом;
почався після фізичного навантаження чи травми голови;
посилюється з часом;
посилюється при зміні положення тіла, кашлі, сміху;
такого характеру з'явився вперше і разом із ним виникли слабкість, оніміння чи проблеми із зором. Хоча такі симптоми бувають і при мігрені, якщо вони з'явилися вперше, краще звернутися до лікаря.

Чому не варто терпіти звичайний головний біль

Якщо таких червоних прапорців немає, це не означає, що біль можна перечекати та перетерпіти. Медики наголошують, що бездіяльність може мати дуже негативний вплив на ваше здоров'я. Зокрема, уникнення лікування головного болю призведе до того, що ви відчуватимете симптом довше, і це може зробити напади частішими.

Крім цього, при деяких видах болю, наприклад, мігрені, ліки мають більшу ефективність на початку приступу. Тому медики та виробники знеболювальних наголошують: який клас препаратів ви б не обрали, чим раніше приймете їх, тим більше шансів, що напад буде слабшим і швидше мине.

Також неврологи дослідили наслідки хронічного болю. За результатами експериментів, у час приступу у спинному та головному мозку відбуваються зміни, які змінюють рівень підвищеної чутливості. Тому потрібно менше подразників, щоб створити таку ж реакцію у майбутньому. А це означає: коли ви терпите головний біль, це може підвищити ризик нових нападів у майбутньому, оскільки ваше тіло стає більш чутливим до тригерів.

До того ж головний біль призводить до порушення психо-емоційного стану, адже важко радіти життю і бути щасливим, коли щось болить. Також люди стають агресивнішими та дратівливішими під час нападу, а це негативно впливає на стосунки з іншими. Саме тому хронічні головні болі часто підвищують ризик виникнення депресії та суїцидальних думок.

Лікування головного болю

Люди бояться приймати ліки проти головного болю через занепокоєння щодо безпеки препаратів та їхню побічну дію. Але переважно ці тривоги є безпідставними.

Читайте також: Як зрозуміти, що головний біль – це мігрень

Проти головного болю найчастіше застосовують нестероїдні протизапальні засоби, наприклад, ібупрофен. Він має високий профіль безпеки та довів свою ефективність у багатьох дослідженнях. Тому якщо застосовувати препарат, дотримуючись інструкції, ризик виникнення побічних реакцій зводиться до мінімуму.

Отже, головний біль негативно впливає на ваше здоров'я, працездатність, психічний стан, стосунки з іншими людьми та руйнує ваші плани. Тому не потрібно його терпіти й краще випити ліки. А якщо напади трапляються часто, записатися на прийом до лікаря – терапевта чи невролога.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 172


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook