лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Знайшли колір, який може полегшувати біль

Дослідження показують, що може бути простий, безпечний і економічний спосіб полегшити біль – зелене світло. І нове дослідження на тваринах розкриває біологічну основу того, як це може діяти.

Китайські вчені з Фуданьського університету в ході експериментів над мишами з'ясували, як зелене світло впливає на мозок і чому воно притуплює больові відчуття в тілі.



Ще до нового дослідження вчені припускали, що зелене світло послаблює біль при артриті та мігрені. Такі здогади виникли після дослідів із тваринами. Потім теорію підтвердили науково – провели експеримент за участю 60 людей, які страждають від головного болю. Половина добровольців повністю пройшла курс фототерапії, друга – у такому режимі користувалася звичайними лампами.

Щоденне опромінення зеленим світлом знизило в учасників експерименту частоту головного болю на 60%, а їхню інтенсивність – у 2,5 раза.

У контрольній групі лампового світла змін не було. Але коли волонтерів після перерви попросили пройти курс фототерапії, вони показали такі самі результати, як і перша половина добровольців.

Який механізм дії зеленого світла

Тепер китайські вчені з'ясували, звідки береться знеболюючий ефект. Виявилося, зелене світло активує інтенсивну передачу сигналів гамма-аміномасляної кислоти – це один із найважливіших гальмівних нейромедіаторів центральної нервової системи.

Читайте також: Це має знати кожен: три типи болю, які не можна ігнорувати

Через це зростає експресія гена Penk, він кодує білок зі схожою назвою – PENK. Ця речовина є попередником молекули ENK, яка включає в мозку опіоїдні рецептори для притуплення болю.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 200


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook