лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Так ви ще не готували: сом у духовці з ялівцем та бузиною

Риба на обід або вечерю – це завжди гарна ідея. Як правило, рибу готують із лимоном або подають із ним, я ж приготував запеченого сома з ялівцем та бузиною. Вийшло дуже смачно. Як гарнір можете зварити кіноа, гречку або дикий рис. Також до риби можна зробити будь-який овочевий салат, заправлений оливковою олією.

У своїх рецептах я використовую не тільки морську рибу, а й прісноводну. До слова, остання теж не менш корисна за першу. Так наприклад:

Прісноводна риба багата на легкозасвоювані білки з унікальним співвідношенням незамінних амінокислот – триптофан, лізин, таурин і метіонін. Рибу можна смажити не тільки в борошні, а й у маній крупі. Останній варіант мій фаворит, бо смажена таким способом риба має хрустку скоринку.

У прісноводній рибі міститься ряд мікроелементів – кальцій, магній, йод, цинк, залізо, фосфор і селен. Рибу можна смажити, готувати на мангалі або в духовці. Мені подобається останній варіант тим, що не потрібно довго стояти біля плити: замаринували рибу, відправили в духовку запікатися і можна займатися своїми справами. І, щоб риба вийшла смачною й соковитою, я зібрав поради, які допоможуть приготувати її в духовці. Читайте за посиланням.

У прісноводній рибі містяться вітаміни А і D, а також токоферол, тому її корисно вживати для краси волосся і шкіри, а також зміцнення зубів і гостроти зору. Успіх смачної риби в духовці – це також підібрані правильно спеції. Так, наприклад, можна використовувати часник, базилік, фенхель, петрушку, кріп, чебрець, лавровий лист, цедру лимона й кмин. Також для приготування риби в духовці можна використовувати гірчицю – солодку або діжонську, соєвий соус і навіть соус теріякі.

Важливо пам’ятати про те, що прісноводну рибу потрібно піддавати хорошій термічній обробці. У сирому вигляді її вживати не можна.

Інгредієнти

300-500 г сома
4 ст. л. соняшникової олії
1 ч. л. орегано
1 зубчик часнику
2 ст. л. солодкої гірчиці
½ ч. л. сухої бузини
3 горошини ялівцю
сіль до смаку

Так ви ще не готували. Сом у духовці з ялівцем та бузиною: Покроковий рецепт

Крок 1

Сома необхідно добре вимити, випатрати і вирізати зябра. Потім знову помити і просушити паперовим рушником.

Крок 2

Зробіть суміш із 2 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. солодкої гірчиці, 1 зубчику часнику й 1 ч. л. орегано.

Крок 3

Тепер необхідно сома ретельно натерти сіллю та змастити сумішшю з соняшникової олії, солодкої гірчиці, часнику й орегано.

Крок 4

У середину вкладіть 3 горошини розчавленого ялівцю та присипте рибу ½ ч. л. сухої бузини.

Крок 5

Читайте також: Соковитий, ніжний і смачний дієтичний кролик з картоплею в духовці

Візьміть деко, застеліть пергаментним папером і перекладіть сома. Поставте запікатися в духовку на 15-25 хвилин при температурі 180 градусів. Страву подавайте гарячою.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 140


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook