лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Пісні страви: 3 рецепти приготування риби, які вам обов’язково сподобаються

Пісні страви: 3 рецепти приготування риби, які вам обов’язково сподобаються
Багато дієтологів стверджують, що вживати рибу більш корисно, ніж м’ясо. Піст цьому сприяє. Риба цінна насамперед білками, вміст яких в її тканинах становить 18 відсотків.

У білку риби є чимало амінокислот (незамінних тому, що вони не синтезуються самим організмом). Крім того, в рибі міститься велика кількість необхідних для людини мінералів і вітамінів.



Сувлакі з білої риби

Інгредієнти:


500 г жирної білої риби,
4 ст. л. оливкової олії,
1 зубчик часнику,
гілочка розмарину,
великий стручок червоного солодкого перцю,
1 лимон,
лаврове листя,
2 ст. л. лимонного соку,
морська сіль,
мелений чорний перець за смаком.

Приготування:

Філе риби промийте, обсушіть і наріжте кубиками зі сторонами 2,5-3 см. Часник подрібніть. Дрібно наріжте листочки розмарину. Змішайте оливкову олію, часник, лимонний сік, сіль і перець.

Замочіть у холодній воді дерев’яні шампури.

Перець розріжте вздовж, видаліть насіння і наріжте половинки на квадрати зі стороною 2,5 см Лимон розріжте уздовж і наріжте на шматочки.

Покладіть рибу в скляний посуд, залийте маринадом, перемішайте і залиште на 20 хвилин. Нанизуйте на шампури, чергуючи, рибу, лимон, червоний перець і лаврове листя.

Застеліть деко пергаментом, покладіть зверху шашлички, збризніть оливковим маслом і покладіть у розігріту до 220 °С духовку на 15 хвилин. Подавайте на стіл у гарячому вигляді.

Рибне філе у сухарях та горіхах

Інгредієнти:


500 г будь-якої мороженої білої риби (хек, пангасіус, судак),
100 г мелених білих сухарів,
борошно для панірування,
рафінована олія,
сіль, мелений білий перець,
50 г тертих на дрібній тертці волоських горіхів.

Приготування:

Рибу розморозьте, почистіть, помийте та розробіть на філе – відріжте плавці, хвости, виріжте хребці та акуратно вийміть кісточки. Філе розріжте на порційні шматочки приблизно однакової форми (прямокутники, трикутники, ромби).

Покладіть шматочки філе у поліетиленовий пакет, посоліть, поперчіть, посипте борошном. Добре потрусіть пакет, щоб шматочки риби рівномірно вкрилися шаром борошна.

Візьміть дві глибокі тарілки. В одну налийте спеціально приготовану суміш, завдяки якій сухарі мають приклеїтись до шматочків риби. (Яйця можна замінити на суміш: залийте 150 г окропу 1 повну столову ложку крохмалю, або 1-2 столові ложки вівсянки швидкого приготування або 2 столові ложки насіння льону. Почекайте і процідіть). У другу тарілку насипте і перемішайте з тертими горіхами сухарі або тертий батон.

Занурюйте посолені-поперчені й обкачані у борошні шматочки рибного філе спочатку в клейку суміш, а потім у сухарі.

Смажте у добре розігрітій олії на середньому вогні з усіх боків до утворення рум’яної скоринки. Сковорідку кришкою не накривайте. Викладіть готові шматочки філе на серветку, щоб увібрала зайвий жир.

Минтай у томатному соусі

Інгредієнти:


600-700 г філе минтая,
2 ст. л. олії,
2-3 ст. л. борошна,
1,5 скл томатного соусу,
чорний перець,
сіль,
зелень.

Приготування:

Філе риби наріжте на порційні шматочки, посипте сіллю і перцем, обкачайте в борошні і обсмажте на сковорідці з двох сторін.

Читайте також: Швидкий рецепт соковитої риби по-грецьки

Смажену рибу охолодіть і укладіть у салатник. Потім залийте томатним соусом і витримайте в холодильнику 3-4 години. На стіл подавайте, посипавши зеленню.

Смачного!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 1 806


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook