лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Соковитий, ніжний і смачний дієтичний кролик з картоплею в духовці

Соковитий, ніжний і смачний дієтичний кролик з картоплею в духовці
Кролик, вважається одним з найвідоміших дієтичних страв. Кролятина завжди виходить дуже соковитою, ніжною і смачною. Про корисні властивості цього м'яса тільки ледачий не чув, а достоїнства цього дієтичного продукту можна перераховувати нескінченно. Крім того, різні варіанти страв можна варіювати як завгодно, в залежності від Ваших уподобань, ситуації, бажання і настрою. Як тільки кролика не готують: його і парять, смажать, тушкують, роблять котлети, запікають в духовці, загалом, тут Вам прийде на допомогу фантазія. Ну, а я сьогодні хочу представити Вам дивовижний рецепт приготування кролика з картоплею в духовці, він досить простий.

Інгредієнти для приготування кролика з картоплею в духовці:

Кролик - 1-1,5 кг
Картопля - 6 штук
Помідор - 4 штуки
Бекон - 150 г
Цибуля ріпчаста – 2 штуки
Вино біле сухе - 0,5 столової ложки
Оливкова олія – для смаження
Розмарин – за своїм смаком
Майоран – за своїм смаком
Сіль поварена – за своїм смаком



Приготування кролика з картоплею в духовці.

Крок 1: Маринуємо кролика


Тушку кролика добре промийте під проточною холодною водою, потім осушіть паперовим кухонним рушником і розріжте на порційні шматочки. Потім помістіть їх в глибоку миску, залийте вином, додайте майоран і розмарин. Накрийте кришкою і залиште маринуватися, мінімум на годину.

Крок 2: Готуємо інші інгредієнти

Під холодною проточною водою добре промийте картоплю і помідори. Картопля очистіть від шкірки, наріжте на середні шматочки. Помідори обшпарте окропом і зніміть з них шкірку, м'якоть наріжте часточками. Цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під холодною водою, потім дрібно наріжте. Змішайте в окремому посуді подрібнену картоплю і цибулю, приправте їх сіллю, можете додати багато чорного меленого перцю, злегка заправте рослинним маслом. Бекон наріжте дуже тоненько.

Крок 3: Укладаємо компоненти на деко

Тепер, коли м'ясо добре просочилося, оберніть кожен шматочок беконом. Деко застеліть спеціальної пергаментним папером для випікання. Викладайте на нього шматочки обгорненого в бекон кролика, потім розкладіть картопля з цибулею і помідори.

Крок 4: Запікаємо кролика з картоплею

Духовку розігрійте до 250 градусів. Надсилайте деко в розігріту духовку, приблизно 1 год. Час повного приготування страви буде залежати від індивідуальних особливостей Вашої духовки, а також від розміру і кількості кролика.

Крок 5: Подаємо кролика з картоплею в духовці

Коли кролик буде готовий, вийміть з духовки деко, розкладіть блюдо по порційних тарілках і подавайте до столу в гарячому вигляді. В якості прикраси страви можете використовувати, гілочки свіжої зелені, петрушки або кропу.

Приємного Вам апетиту!

Поради:

— Для цього рецепта краще всього вибирати помідори довгі, так скажемо "пальчикові", бо такий сорт досить твердий і в процесі приготування вони не перетворяться на кашу.

М'ясо при маринуванні солити не потрібно, так як бекон отже досить солоний.

Читайте також: Соковитий шашлик з картоплею без мангала і багаття

— В маринад для кролика можете додати 2 листочка лаврового листа. Це додасть страві пікантності смаку.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 470


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook