лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Швидкий рецепт соковитої риби по-грецьки

Рибні страви завжди особливо цінувалися на будь-якому столі за свої смакові і корисні властивості. В кожній країні світу є свої традиції і секрети приготування риби. Грецький рецепт з овочами відрізняється неймовірно збалансованим смаком, швидкістю приготування і соковитістю готового страви. Риба по-грецьки ідеально підійде людям, які стежать за правильністю свого раціону, але, тим не менш, не хочуть нехтувати смаковими якостями їжі.

Інгредієнти для приготування риби по-грецьки:

Філе морської риби – 500 гр.
Помідори черрі – 5 шт.
Огірки – 4 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Перець болгарський – 3 шт.
Часник – 3 зубчики
Оливкова олія – 5 ст. ложок
Біле вино – 0.5 склянки
Лимонний сік – 2 ст. ложки
Зелень кропу і петрушки - за смаком
Сіль і перець - за смаком



Приготування риби по-грецьки.

Крок 1: Готуємо рибу.


Для приготування страви підійде філе будь-якої морської риби, наприклад, минтай. Філе потрібно очистити від залишків шкури і кісточок . Після чого ретельно промийте тушку у воді і дайте їй трохи обсохнути. Нарежте філе на шматочки шириною близько 5 сантиметрів. Шматочки риби ретельно сбрызгиваются лимонним соком і солятся за смаком. У сковороду необхідно влити трохи оливкової олії і розігріти її на середньому вогні. Викладаємо в неї заздалегідь дрібно нарізані лук і часник. Трохи обсмажуємо і додаємо в сковороду шматочки рибного філе. Далі вливаємо половину склянки білого сухого вина, посипаємо вміст сковороди дрібно нарубаною зеленню. Все це гаситься на помірному вогні під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 2: Приготування овочевий заправки.

Обов'язковою умовою є те, що заправка готується паралельно з тим, поки гаситься риба, так як інгредієнти згодом з'єднуються. Ретельно моєму овочі: помідори, перець і огірки. Помідори розрізаємо на дві частини. Болгарський перець чистимо і нарізаємо крупною соломкою. Огірки очистіть від шкірки і нарізати на невеликі часточки. У сковороду наливаємо трохи оливкової олії і ставимо її на вогонь. Першим ділом обсмажуємо солодкий перець в печінки 10 хвилин, періодично помішуючи його. Далі додаємо огірки і смажимо вміст ще 5 хвилин. За необхідності додаємо під час готування оливкова олія. Часточки помідорів чері також відправляємо на сковороду і готуємо овочі з ними ще кілька хвилин. Солимо і перчимо за смаком овочеву заправу.

Крок 3: Подаємо рибу по-грецьки.

Овочеву заправу ми викладаємо верхнім шаром на сковороду до риби. Накриваємо вміст кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні 5 хвилин. Порцію риби накладаємо в тарілку і подаємо на стіл блюдо, прикрашене зеленню і шматочками свіжих помідорів чері і маслинами.

Приємного вам апетиту!

Поради:

За бажанням ви можете урізноманітнити овочеву заправу, додаючи такі інгредієнти, як: кукурудза, морква, брокколі або інші овочі на ваш розсуд.

Страву можна вживати в їжу будь томатним або вершковим соусом.

Читайте також: Смачний лосось, запечений з сиром Філадельфія: порадує і око і шлунок

Часто, риба по-грецьки вживається в гарячому вигляді. Але також її можна їсти охолодженої, тоді страва переходить в ранг закуски.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 200


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook