лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Розкішний смак французької класики: десерт крем-брюле

Крем-брюле – це французький десерт із заварного крему. Але, щоб до крему дістатися, потрібно «пробити» хрустку скоринку. Такий десерт подається в фаянсових або керамічних формочках. У Франції не бояться експериментувати зі смаком крем-брюле, і, здається, від класичного варіанту залишилася тільки золотава скоринка. У нього додають молоко, ром, лаванду, шматочки шоколаду, мелену корицю, зерна ванілі, роблять солоний варіант і навіть подають з лікером.



Це на мене не схоже, але я вирішив приготувати класичний варіант крем-брюле, а все для того, щоб вам потім було з чим порівняти. Але перед докладним рецептом, я поділюся секретами його приготування.

Секрети приготування десерту крем-брюле

Основний інгредієнт крем-брюле – це вершки, і вони повинні бути максимальною жирності. Я використовував 33% і вам рекомендую.
Якщо задумали робити цей десерт, підготуйте заздалегідь усі інгредієнти, а саме, дістаньте з холодильника, так як вони повинні бути кімнатної температури.
Цей десерт запікатиметься в духовці, відповідно, потрібні керамічні форми, призначені для духовки. Можна використовувати й скляні. І тут ще одна порада: не робіть десерт важче 120 г, інакше він не зможе як слід пропектися.
Крем-брюле – ніжний десерт і умови для його приготування теж повинні бути «ніжними»: жовтки можуть згорнутися, якщо ви забудете та за звичкою виставите температуру духовки 180 градусів. Максимум – 160, але я готував при температурі 100 градусів і вважаю її ідеальною для даного десерту.
Якщо ви готуєте крем-брюле вперше, складно визначити на «око», коли десерт приготувався. Якщо описати, то приблизно так: маса в формі не повинна повністю застигнути, вона повинна бути пластичною, тобто, рухатися, але при цьому бути досить щільною. У будь-якому випадку, я цей десерт вже не раз готував, тому просто читайте уважно мій покроковий рецепт.
Хрустку скоринку можна зробити декількома способами, наприклад, якщо у вас є пальник, то ви скоротите час приготування. Якщо немає, то можна десерт запекти в режимі «гриля» 3 хвилини. Також можна приготувати карамель окремо, почекати, поки десерт охолоне і залити нею.

Інгредієнти

500 мл вершків 33%
5 жовтків
75 г цукру
1 ч. л. ванільної пудри (або цукру)
2 ст. л. тростинного цукру для скоринки

Розкішний смак французької класики. Десерт крем-брюле: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування десерту крем-брюле.

Крок 2

Візьміть 500 мл вершків і прогрійте з 1 ст. л. цукру до 80 градусів до появи пару.

Крок 3

В окрему миску додайте 5 жовтків, цукор, що залишився та ванільну пудру. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси за допомогою віничка.

Крок 4

Влийте вершкову суміш до яєць тонкою цівкою та перемішайте віничком до однорідності.

Крок 5

Тепер можна розливати по формах і відправляти в духовку на 60 хвилин при температурі 100 градусів. Десерт повинен охолонути, а потім необхідно відправити його в холодильник мінімум на 4 години.

Крок 6

Читайте також: Неперевершена ніжність. Рецепт кавово-вершкового крему для рулету та тортів

Після посипте тростинним цукром і за допомогою пальника, зробіть зверху скоринку. Якщо немає пальника, поставте в духовку на режим гриля на 3 хвилини, а потім остудіть.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 365


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook