лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо шоколадний рулет із кремом

Насичений смак шоколаду, п’янкі кавові нотки й невагомий заварний крем із запахом вершків та ванілі — шоколадний рулет легко приготувати для затишного домашнього чаювання і не соромно подати до святкового столу.

Секрет ідеального шоколадного рулету — в пухкому борошні, свіжому молоці та якісному шоколаді. А також — у дбайливо приготованому заварному кремі без грудочок та достатньому просочуванні бісквіта солодким чаєм або кавою.



Зробити шоколадний рулет оригінальним та вишуканим допоможе цікавий декор. Готовий десерт можна посипати цукровою пудрою чи кокосовою стружкою і додати ласощам зимового акценту; щедро полити ягідним соусом; прикрасити гілочкою м’яти або свіжими ягодами. А як вам ідея викласти зверху візерунок із різних видів подрібнених горіхів? Особливого блиску та ніжності рулету додасть шоколадна глазур. Ефектно і неймовірно смачно!

Шоколадний рулет із заварним кремом, глазур’ю та горіхами

Хто не любить шоколадний рулет, той його не куштував =) Цьому непристойно смачному десерту можна пробачити все — навіть зайві калорії. Спробуйте приготувати шоколадний рулет із заварним кремом вже найближчими вихідними — вас чекає справжня магія на тарілці.

180 хвилин

Інгредієнти

Для бісквіта:

Яйця 3 шт.
Цукор 80 г
Борошно 60 г
Какао 20 г
Вершкове масло «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % для змащування форми
Цукрова пудра за потребою

Для заварного крему:

Яйця (жовток) 1 шт.
Цукор 40 г
Молоко ТМ «Рудь» 150 мл
Борошно 15 г
Шоколад 45 г
Ванільний цукор 4 г
Вершкове масло 82,5 % 100 г

Для просочення:

Чай або кава з цукром 100 мл
Арахіс для прикрашання

Для глазурі:

Цукор 4 ст. л.
Вода 30 мл
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 2 ст. л.
Какао 3 ст. л.
Вершкове масло «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % 60 г
Желатин 1 ч. л.

Приготування

Варимо та збиваємо крем

Готуємо шоколадний рулет із кремом

Етап № 1

Відділяємо яєчний жовток від білка, додаємо звичайний та ванільний цукор. Віничком розтираємо до ніжної білої маси.

Етап № 2

Щоб суміш стала рідшою, додаємо трохи молока. Ретельно перемішуючи, додаємо борошно. Маса має бути однорідною, без грудочок.

Етап № 3

Решту молока виливаємо в каструлю й нагріваємо майже до кипіння. Підігріте молоко невеличкими порціями вливаємо в суміш із жовтка та обережно перемішуємо до однорідності.

Етап № 4

Переливаємо майбутній крем у каструлю та варимо близько п’яти хвилин до густої консистенції. Не забуваємо перемішувати суміш віничком.

Етап № 5

Знімаємо крем із плити та додаємо шматочки молочного або чорного шоколаду. Дбайливо перемішуємо, аби шоколад повністю розтопився. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо вистигати: крем має бути кімнатної температури.

Дістаємо з холодильника вершкове масло та залишаємо на деякий час, аби воно стало м’яким.

Етап № 6

Шматочки вершкового масла кімнатної температури викладаємо в глибоку посудину. Збиваємо міксером протягом шести хвилин. Масло повинне стати світлим і пишним.

По одній столовій ложці додаємо заварний крем та продовжуємо збивати. Ставимо крем у холодильник.

Випікаємо бісквіт

Етап № 1

Застилаємо деко пергаментним папером та робимо бортики. Змащуємо пергамент вершковим маслом.

Етап № 2

Змішуємо яйця з цукром. Збиваємо міксером протягом 10–13 хвилин. Об’єм суміші має збільшитися втричі. Маса повинна стати білою, пишною, а на поверхні мають залишатися сліди від віничка.

Етап № 3

Муку змішуємо з какао. Просіюємо невеликими порціями у збиті яйця, щоразу обережно перемішуючи суміш знизу вгору. Вкінці додаємо воду та знову перемішуємо.

Етап № 4

Ніжне повітряне тісто викладаємо на пергамент і розрівнюємо. Духовку розігріваємо до 180 °C та ставимо в неї деко з тістом на 12 хвилин.

Якщо класичний бісквіт зазвичай випікають на середньому рівні духовки, то шоколадний необхідно підняти на рівень вище. Головне — не пересушити бісквіт. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки — якщо вона суха, випічка готова.

Формуємо рулет

Етап № 1

Застилаємо стіл пергаментним папером і посипаємо цукровою пудрою по всьому периметру. В холодній воді замочуємо рушничок.

Не знімаючи з бісквіта паперу, перекладаємо його на посипаний пудрою пергаментний папір. Накриваємо зверху вологим рушничком. Залишаємо на 20 хвилин.

Етап № 2

Охолоджений бісквіт просочуємо солодким чаєм або кавою.

Етап № 3

Дістаємо з холодильника шоколадний заварний крем та викладаємо на бісквіт. Один бік має вкривати товстий шар крему, інший — тонкий; закінчуватися він має за 2 см від краю.

За допомогою нижнього листа паперу згортаємо шоколадний рулет. Загортаємо десерт у той же пергаментний папір та ставимо в холодильник на чотири години. Після охолодження заварний крем стане щільним та густим.

Готуємо глазур

Етап № 1

Заливаємо желатин водою. Залишаємо набухати.

Етап № 2

Вершкове масло розтоплюємо в невеличкій каструлі. Додаємо сметану, какао та цукор. Ретельно перемішуємо та ставимо на маленький вогонь. Доводимо до кипіння. Не забуваємо постійно помішувати суміш.

Етап № 3

Знімаємо з вогню та одразу додаємо желатин. Дбайливо розмішуємо до однорідної консистенції. Залишаємо до повного охолодження.

Прикрашаємо рулет

Етап № 1

Пласку тарілку застилаємо пергаментним папером. Дістаємо шоколадний рулет із холодильника й відрізаємо трохи з обох боків, аби підрівняти його. Кладемо рулет на тарілку та поливаємо охолодженою глазур’ю. Прибираємо пергамент.

Етап № 2

Зверху прикрашаємо рулет улюбленими горіхами. Фундук, мигдаль, кеш’ю, арахіс — обирайте на свій смак, однак не забудьте попередньо обсмажити та подрібнити.

Читайте також: Ніжний шоколадний кекс без випічки – швидкий рецепт за 5 хвилин

Година в холодильнику — й соковитий шоколадний рулет готовий радувати ласунчиків розкішним виглядом та неповторним смаком. Скуштуйте й... нехай вам буде шоколадно!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: rud.ua  Переглядів: 1 859


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook