лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Неперевершена ніжність. Рецепт кавово-вершкового крему для рулету та тортів

Мабуть, ви ніколи не чули про кавово-вершковий крем намелака, який походить з Японії. Але варто спробувати лише одну ложку і дороги назад немає – вам захочеться робити його знову і знову. Додавати як начинку в бісквітний рулет, перемазувати коржі тортів, створювати різний декор на кондитерських виробах і бути певними, що він добре триматиме форму та не «попливе». Крем намелака смакуватиме сам по собі. Залийте його в креманки, наче желе, а потім їжте ложкою. Насичений кавово-вершковий смак з шоколадною душею та пориста текстура точно підкорять вас. А якщо ви зіб’єте міксером готовий крем, він стане шовковистим. Яке перевтілення!

З чого створюється кавово-вершковий крем намелака

А тепер приготуйтеся, бо ви зараз точно не повірите тому, що я скажу: готувати його досить просто, причому зі знайомих і доступних кожному інгредієнтів. Тільки уявіть, що не потрібно ні масла, ні яєць, ні борошна і навіть цукру! Подобається така ідея? Тож будемо чарувати. А ще нагадаю, що ми уже робили шоколадний заварний крем, про який не варто забувати.

Молоко та вершки. Нам потрібні якісні вершки не менше 30% жирності, щоб добре збилися в повітряний крем, який не стікає з ємності та не осідає, якщо постоїть певний час. Візьмете нежирні – не отримаєте бажаної консистенції. Молоко теж потрібне жирне для насиченого вершкового смаку та шовковистої текстури.

Кава. Ідеально, якщо у вас буде свіжозмелена. Арабіка, робуста чи суміш – ролі не грає, як і помел. В нашому випадку потрібно, щоб кава просто віддала свій знаковий смак та аромат. Ми використовуємо її зовсім трішки, але посмак отримуємо дуже виразний.



Шоколад. Зазвичай, для приготування намелаки використовують чорний шоколад не менше 70%. Але мені захотілося максимальної ніжності, саме тому я використав звичайний молочний шоколад. Колір крему вийшов не інтенсивно коричневим, зате смак можна порівняти з найніжнішими обіймами, не міцними, а саме обережними та сором’язливими – ідеально, одним словом.

Желатин. Я використав желатин в пластинах і він мене не підвів. За бажанням ви можете взяти в порошку чи спробувати приготувати з агар-агаром, але кількість вираховуйте самі, виходячи з даних, вказаних на пакованні.

Інгредієнти

100 мл молока 2,5% 
10 г меленої кави
150 г молочного шоколаду  
160 мл вершки 30% 
20 мл води  
5 г желатину 

Кавово-вершковий крем: покроковий рецепт

Крок 1

Розріжте 5 г листів желатину, викладіть в маленьку, але глибоку тарілку і залийте 20 мл води кімнатної температури. Залиште набухати.

Крок 2

В сотейник влийте 100 мл молока 2,5%, всипте 10 г меленої кави та доведіть до кипіння. Після відставте, щоб суміш настоялася 10 хвилин. Процідіть через дрібне сито, щоб в рідину не попали крупинки кави.

Крок 3

Збийте кухонною машиною з насадкою віничок чи міксером 160 мл вершків 30% до стану крему. Перекладіть у глибоку миску, в якій будете ставити крем в холодильник стабілізуватися, та поки відставте.

Крок 4

Поверніть проціджену кавово-молочну суміш у сотейник, поставте на середній вогонь та додайте 150 г молочного шоколаду. Перемішуйте віничком, щоб він розчинився.

Крок 5

Знімайте з вогню та додавайте замочений у воді желатин. Мішайте віничком, поки він не розійдеться.

Крок 6

У вершковий крем введіть шоколадну суміш тонкою цівкою, перемішуючи силіконовою лопаткою до об’єднання всіх інгредієнтів.

Крок 7

Накрийте харчовою плівкою, щоб прилягала до крему. Ставте в холодильник щонайменше на 10 годин, а краще – на ніч.

Читайте також: Божественний вершковий смак: ніжний крем Шарлотт від Євгена Клопотенка

Крок 8

Готовий кавово-вершковий крем збийте міксером чи блендером з насадкою віничок та використовуйте як начинку або декор для кондитерських виробів. Або просто їжте ложкою. У цьому випадку можна його не збивати.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 295


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook