лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Рецепт маринованої фіолетової цибулі

Як же ми любимо солодкувату та хрумку мариновану цибулю! Завдяки такому способу приготування, вона позбувається насиченої гіркоти, що характерна для сирого овочу. Цибуля в маринаді ідеально доповнює страви з м’яса та риби, пасує до салатів зі свіжих овочів та зелені. Ще її можна додавати в каші, тісто для хліба й для приготування солоних кексів.

Цього разу ми вирішили замаринувати цибулю сорту «Марс». Він нагадав нам знамениту ялтинську цибулю – кримську візитівку, яку вирощують у селищі Запрудне. На смак ялтинська цибуля неймовірна, бо ніжна й не пекуча, на відміну від звичайної ріпчастої. Таких властивостей овоч набуває на особливих вулканічних ґрунтах та в мікрокліматі південної частини Криму.



Ми сумуємо за цим унікальним продуктом. Але віримо, що невдовзі у нас буде вдосталь можливостей насолоджуватися нашою ялтинською цибулею. Вона створить нові смакові горизонти для багатьох рецептів. Ми вже мріємо, як робитимемо оригінальний мексиканський буріто чи салат табуле з гарбузом з ніжним посмаком фіолетової ялтинської красуні. До того ж кримській цибулі варто надати статус захищеного географічного значення, який мають мелітопольська черешня та гуцульська овеча бриндзя. Тож з часом це обов’язково станеться!

Який оцет вибрати

Для цієї страви ми використали столовий 9% оцет. Якщо у вас є яблучний, рисовий чи винний, ви можете взяти й такі. Але важливо звернути увагу на міцність продукту. Йдеться про відсотки, які вказані на етикетці. Якщо міцність становить 4-6%, то кількість оцту треба збільшити вдвоє, до 2 ст. л., щоб отримати бажаний результат.

Інгредієнти

1 цибулина фіолетового кольору (сорт «Марс», «Веселка») 
1 ч. л. цукру 
1 ч. л. солі 
1 ст. л. оцту 9%
10 гілочок кропу 

Маринована цибуля: покроковий рецепт

Крок 1

Наріжте цибулину півкільцями та перекладіть в глибоку скляну чи емальовану миску.

Крок 2

Залийте окропом, щоб повністю покривав овоч. Це необхідно для того, щоб позбутися зайвої гіркоти. Ми використали 250 мл окропу.

Крок 3

Додайте в цибулю 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. оцту 9%, перемішайте та залиште на 10 хвилин.

Крок 4

Тим часом помийте 10 гілочок кропу, висушіть паперовим рушником та дрібно посічіть.

Крок 5

Читайте також: Готуємо кільця з цибулі, смажені в клярі

Злийте воду з цибулі, використовуючи друшляк, бо зайва рідина нам не потрібна. Перекладіть в глибоку миску, додайте кріп та перемішайте.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 231


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook