лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо українське: картопляні пундики з курячою печінкою за рецептом Євгена Клопотенка

Як же це приємно, коли вдома по кухні розноситься аромат апетитної картопельки. Саме такі відчуття дарує гуцульський пиріг буришник, коли його от-от і можна діставати з духовки. Якщо ви вже не раз смажили, варили чи пекли картоплю, ми відкриємо для вас нові кулінарні горизонти! Крім пирога, радимо апетитні українські пундики. Вони з картоплі, дещо схожі на пампухи, але в них є соковита начинка, яку ми пропонуємо зробити з курячої печінки та обсмаженої цибулі. Найкраще пундики смакуватимуть теплими, бо будуть хрусткими ззовні та ніжними в середині. При бажанні до них можете подати сметану або густий йогурт без підсолоджувачів, дрібно нарізати зелень петрушки, кропу та додати дрібку солі. Вийде неймовірна смакота! Ну якщо ви, як і ми, теж фанати страв з картоплі, то не втримаємося і порекомендуємо ще й смачні палюшки, що схожі на маленькі пиріжечки.



Як урізноманітнити начинку для картопляних пундиків

Для начинки ми пропонуємо обрати курячу печінку зі смаженою цибулею. Однак пундики будуть смачними і з яловичою печінкою, і з м’ясним фаршем. А якщо готуватимете їх у піст, то спробуйте начинки зі свіжих чи сухих грибів, тушкованої капусти, відвареного гороху чи квасолі.

Як правильно смажити у фритюрі

Якщо не маєте фритюрниці, то оберіть каструлю з товстим дном та високими стінками. Наливайте соняшникову олію не шкодуючи. Пундики мають вільно плавати у ємності. Якщо жиру буде мало, то після того, як опустите пундики в каструлю, температура олії впаде. Картопляне тісто почне вбирати її в себе, замість того, щоб швидко обсмажитися та утворити ззовні на пундику золотаву скоринку. Коли будете смажити, не накривайте посуд кришкою. Вологий конденсат на ній може обпекти руки, якщо почне капати у розпечену олію. Якщо будете помішувати пундики, робіть це обережно і лише через кілька хвилин після того, як покладете їх в олію.

Інгредієнти

Для тіста:
3 великі картоплини
1 яйце
2 ст. л. борошна (+для підпилу)
10 г пресованих дріжджів
дрібка цукру
1 л соняшникової олії для фритюру
сіль до смаку

Для начинки:
250 г печінки курячої
1 цибуля ріпчаста
2 ст. л. соняшникової олії
сіль до смаку

Картопляні пундики з курячою печінкою: покроковий рецепт

Крок 1

Візьміть 3 великі картоплини, добре помийте, очистьте щіткою від ґрунту, перекладіть в каструлю, залийте водою, посоліть та зваріть картоплю «в мундирі» до готовності. Потім викладіть із води в тарілку, залиште повністю охолоджуватися та очистьте від шкірки. Картоплю перекрутіть через м’ясорубку.

Крок 2

Помийте 250 г курячої печінки, перекладіть в каструлю, налийте води, посоліть та варіть 10 хвилин. Потім трішки охолодіть та перекрутіть через м'ясорубку.

Крок 3

Цибулю очистьте, наріжте дрібним кубиком та посмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до її м'якості. Додайте на сковороду перекручену печінку. Все перемішайте, посоліть та поперчіть суміш до смаку.

Крок 4

Додайте до ємності з картоплею 2 ст. л. борошна, 10 г пресованих дріжджів, одне яйце та дрібку цукру. Замісіть тісто, яке не липне до рук та на 1,5 години поставте його в холодильник, щоб воно піднялося.

Крок 5

Вийміть тісто з холодильника. Почніть формувати пундики: спочатку зробіть з тіста невеличкі кульки, з них виліпіть кружальця, всередину покладіть начинку з печінки. Ретельно зліпіть краї тіста кожного пундика та зробіть з нього кульку.

Крок 6

Налийте у фритюрницю чи каcтрулю з високими стінками 1 л соняшникової олії, добре розігрійте її. Дочекайтеся, поки олія не почне потріскувати й лише тоді опускайте по черзі пундики в ємність. Зменште вогонь і смажте далі на середньому вогні до золотистого кольору, щоб тісто добре пропеклося, а ззовні пундик не згорів.

Крок 7

Читайте також: Готуємо картопляні зрази з грибами та сиром

Виймайте кульки на тарілку з паперовим рушником, який одразу вбере всі залишки олії. Подавайте до столу за потреби з соусом.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 425


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook