лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

На подушці з апельсинів: соковита куряча грудка за рецептом Євгена Клопотенка

Я часто купую курячу грудку на кістці зі шкірою. Що не кажіть, а запеченою вона виходить смачнішою, ніж звичайне куряче філе. Прямо магія якась. Особливо, якщо трохи покреативити і замаринувати її у лимоні та тертому імбирі. Смак буде неперевершеним. Я вам гарантую. Ця соковита куряча грудка така рум’яна і ароматна, що втриматись неможливо – миттю з’їдається усе. Тим паче, що подаватися вона буде на подушці з глазурованих апельсинів. Що я вам скажу: вона настільки ж смачна, як і наша улюблена запечена курка з картоплею, просто смакує трішки по-іншому і виглядає більш святково!



Секрети соковитості та чудової скоринки

Якщо ви, як і я, вирішили купити курячу грудку в шкірі та на кісточці, то лише завдяки цьому можете дізнатися один із секретів її соковитості. Шкірка, під якою залишається трішки жиру, та широка кістка з протилежного боку, сприяють збереженню природних соків у м’ясі.
Але це не все. Є ще цікаві методи. Скажімо, якщо підсмажити грудку на добре розігрітій пательні так, щоб швидко з’явилася скоринка, то це не лише гарно та апетитно виглядає, але й допомагає ніби «закрити» вологу всередині. А ми ж ще будемо маринувати її у лимонно-імбирному маринаді… Тобто основні секрети соковитості – у самому підході в готуванні.

До речі, я мариную грудку лише 15 хвилин, бо люблю, коли все швидко. Але ви можете робити це більш тривалий час. Тоді курка ще краще просочиться маринадом.

І ще: якщо у вас є сумніви щодо апельсинової подушки для подачі, то сміливо їх відкидайте, бо ніжне біле куряче м’ясо чудово поєднується з цими цитрусовими і воно зовсім не проти кисло-солодких смаків. Виглядає ж така страва дуже красиво, по-святковому. Тож геть сумніви!

Інгредієнти

1 куряча грудка (на кістці)
20 г кореню імбиру (очищеного)
3 ст.л. цукру
сік одного лимона
1-2 апельсина
1 ст. л. оливкової олії (для смаження)
сіль та перець до смаку

Рецепт запеченої грудки: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Крок 1

У невеликій мисці змішайте 20 г натертого на дрібній терці кореню імбиру, сік половини лимона і 2 ст. л. цукру. Натріть курячу грудку сіллю та перцем, викладіть у глибоку миску та рівномірно полийте маринадом. Залиште набиратися смаком мінімум на 15 хвилин.

Крок 2

Поріжте кружечками 1-2 апельсини. Викладіть його в сотейник, додайте сік половини лимона і 1 ст. л. цукру. Доведіть до кипіння на маленькому вогні, продовжуйте кип'ятити, поки глазур не загусне. Зніміть з вогню і поки що відставте.

Крок 3

Читайте також: Куряча грудка в пивному клярі з неповторним і пікантним смаком

Увімкніть духовку на 180 градусів розігріватися. Тим часом обсмажте курячу грудку на пательні з 1 ст.л. оливковою олією до отримання рум'яної скоринки. Перекладіть її в форму для запікання або на деко, полийте олією, на якій вона смажилася, та декількома ложками маринаду. Відправте у духовку на 20-25 хвилин. Коли приготується, викладіть на тарілку глазуровані апельсини, а зверху – рум’яну та соковиту курячу грудку. Не поспішайте їсти, спочатку трішки помилуйтесь.

Готувати - це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 484


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook