лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Надто смачні, щоб ділитися. Фаршировані баклажани з яловичиною та оливками від Євгена Клопотенка

В Греції люблять готувати човники з баклажанів та додавати до них різноманітні начинки. Найпопулярніші – картопляне пюре, м’ясо та сир із зеленню. Ми також обожнюємо баклажани, а надто, коли треба нашвидкуруч зробити обід чи вечерю. Тому ділимося рецептом соковитого та ніжного на смак баклажана фаршированого яловичим фаршем і оливками для більш виразного солоного посмаку. Радимо подавати цю страву зі свіжим хрустким багетом та овочевим салатом.



Поради з приготування фаршированих баклажанів

Для цієї страви краще обрати великі м’ясисті баклажани фіолетового або біло-фіолетового кольорів. Їх начиняти зручніше. Для різноманіття текстур притрусіть човники з баклажанів паніровочними сухарями перед запіканням та додайте дрібні кубики сиру фета. Оливки для страви краще вибрати без кісточок. Якщо ви не пошановувач смаку та аромату кінзи, то перед подачею готової страви до столу можете прикрасити фаршировані баклажани порізаною зеленню кропу чи петрушки.

Інгредієнти

1 великий баклажан 
5 зелених оливок 
5 чорних оливок 
1 середня цибуля
2 ст. л. соняшникової олії 
300 г яловичого фаршу 
дрібка коріандру 
сіль та перець до смаку 
3 гілочки кінзи для подачі 

Фаршировані баклажани: покроковий рецепт

Крок 1

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів та підготуйте баклажан. Помийте та обітріть овоч, а потім розріжте його навпіл, не відрізаючи хвостик. Так сік не витече при запіканні, а залишиться всередині. Великою ложкою уберіть м'якуш, вона нам не потрібна. У вас мають вийти човники.

Крок 2

Підготуйте начинку для баклажанів. Візьміть 5 зелених і 5 чорних оливок та поріжте дрібно.  Перекладіть в миску.

Крок 3

Цибулю очистьте та наріжте дрібно, підсмажте на 2 ст. л. соняшникової олії до м’якості. Перекладіть у миску з оливками та додайте 300 г яловичого фаршу та дрібку коріандру. Посоліть до смаку і добре вимішайте начинку.

Крок 4

Начиніть човники, викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером та ставте запікатися за температури 180 градусів на 30 хвилин. 

Крок 5

Читайте також: Помідори фаршировані куркою - досконале гаряче блюдо

Помийте 3 гілочки кінзи, обірвіть листочки та подрібніть. при подачі посипте готові баклажанові човники.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 247


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook