лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ніжний та ароматний крем-суп з баклажанів

Рецепт нашого вершкового крем-супу з баклажанів – справжній дарунок гастробогів. Маємо секрет, як досягти його унікального смаку – баклажани треба запекти так, щоб вони добре засмажилися. М’якуш готового овоча додайте до бульйону зі спеціями та іншими інгредієнтами, перебийте все в блендері та насолоджуйтеся ніжним смаком цієї напрочуд ароматної смачної страви. Ще нам дуже подобається крем-суп з печериць на молоці, який теж дуже легко готувати.

Поради з приготування крем-супу з баклажанів

Коли готуєте крем-суп, найбільше часу вимагатиме підготовка та запікання баклажанів. Але ми радимо зробити запечені баклажани заздалегідь. У такий спосіб їх можна заготувати навіть про запас. Запечіть овочі, вийміть ложкою м’якуш баклажанів, дайте їй остигнути до кімнатної температури. Поділіть на порції, покладіть в ємність з герметичною кришкою та зберігайте в холодильнику або в морозильній камері. Це значно скоротить час приготування страви на майбутнє.

Так само радимо заморозити вже приготований крем-суп. При бажанні вийміть ємність з супом з морозильної камери та розморозьте у холодильнику. Перед подачею розігрійте в каструлі та подавайте до столу.



Крем-суп з баклажанів смакуватиме зі свіжою зеленню та підсмаженими грінками з хліба.

Якщо ви хочете мати крем-суп ще більш насиченого смаку, то приготуйте його на м’ясному бульйоні.

Інгредієнти

2 баклажани середнього розміру
1 цибулина
1 морква
2 зубчики часнику
2 ст. л. оливкової олії (+ для смаження овочів)
0,8-1 л води
100 мл вершків (15-20%)
2 горошини духмяного перцю
1 лавровий лист
сіль та перець до смаку

Крем-суп з баклажанів: покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування крем-супу з баклажанів. Включіть розігріватися духовку на температуру 180 градусів. Візьміть 2 баклажани, добре їх вимийте і висушіть паперовим рушником. Розріжте вздовж навпіл і викладіть на деко з пергаментом. Трошки посоліть і скропіть 2 ст. л. оливкової олії.

Крок 2

Поставте баклажани в духовку та запікайте протягом 25-30 хвилин. У готових запечених плодах ложкою виберіть м'якуш.
Крок 3

Поки баклажани будуть у духовці, приготуйте овочевий бульйон. Цибулину і моркву наріжте дрібним кубиком і підрум'яньте в сотейнику з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте 2 розчавлені зубчики часнику і прогрійте все ще хвилину до появи характерного часникового аромату.

Крок 4

Влийте 0,8-1 л води, додайте сіль, 2 горошини запашного перцю та 1 лавровий лист. Варіть бульйон протягом 15 хвилин до готовності моркви.

Крок 5

Перекладіть у бульйон м'якуш баклажанів. Дістаньте спеції та перебийте все блендером до однорідного кремоподібного стану.

Читайте також: Навдивовижу смачно: гарбузовий крем-суп з сиром, цвіклями та медом

Крок 6

Додайте 100 мл вершків, сіль та перець до смаку. Ще трохи прогрійте суп разом з вершками й відразу ж подавайте до столу.

Готувати - це просто! скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 235


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook