лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Суп з баклажан – дуже смачне і апетитне блюдо

Суп з баклажан – дуже смачне і апетитне блюдо
Такий супчик дуже корисний як для дорослих, так і для дітей. Адже в ньому так багато вітамінів і корисних речовин. Звичайно ж за рахунок баклажана ми отримуємо і вітаміни А, С, В і Р, вуглеводи, мінерали і багато іншого. Одним словом, якщо ваша дитина не любить овочів, це гаряче блюдо припаде йому до смаку, адже це не просто суп, а справжній суп-пюре. Отже, давайте почнемо готувати наш обід!

Інгредієнти для приготування супу з баклажанів:

Баклажан середніх розмірів – 4 штуки
Цибуля ріпчаста середніх розмірів – 1 штука
Морква середніх розмірів – 2 штуки
Олія рослинна – 3 столових ложки
Сметана 20% жирності – 3 столових ложки
Сир твердий – 50 грам
Бульйон овочевий або очищена вода – 1,5 літра
Часник – за смаком
Спеція куркума – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль – за смаком
Зелень кропу і петрушки – за смаком



Приготування супу з баклажан.

Крок 1: варимо баклажани


Для початку промиваємо баклажани під проточною водою і ножем відрізуємо плодоніжки. Тим часом у нас вже закипає вода у великій каструлі. Води повинно бути рівно стільки, щоб вона покривала наш головний інгредієнт. Тому вимірюємо її «на око». Відразу ж після закипання води викладаємо баклажани в каструлю і варимо їх 3-4 хвилини. Після виделкою перекладаємо їх на обробну дошку – нехай остигають. До речі, думка розділилася!

Одні вважають, що цей інгредієнт удостоєний назви великої ягоди, інші вважають, що це все-таки овоч. Але найцікавіше це те, що дуже довгий час вважалося, що баклажан – це «шалений яблуко». А все тому, що ще в 19 столітті не всі вміли правильно виростити і приготувати цей продукт. Тому він міг викликати отруєння, яке в свою чергу супроводжувалося галюцинаціями і буйною поведінкою. Але, не хвилюйтеся, зараз ці овочі вже не такі небезпечні, так як є про давніми родичами «яблук безумства» і отримали нову назву – «овоч довголіття», адже, як ви вже знаєте, баклажани містить дуже багато корисних елементів, одними з яких є калій і легкозасвоювана клітковина.

Крок 2: готуємо баклажани до супу

Коли баклажани охолонуть, з легкістю знімаємо з них шкірку і на обробній дошці ножем нарізаємо на невеликі шматочки – кубики.

Крок 3: подрібнюємо цибулю і часник

Часник дасть нашому супу дуже приємний аромат. Тому, якщо ви не любите цей овоч, раджу все-таки спробувати додати його в цей рецепт. З допомогою чесночницы подрібнюємо очищені зубчики часнику. Я додаю в суп 4-6 середніх зубчиків. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною холодною водою, щоб ми не плакали в процесі приготування цього шкідливого овоча і подрібнюємо ножем на обробній дошці.

Крок 4: обсмажуємо овочі

Тепер підігріваємо олію в сковороді на середньому вогні. Після - робимо маленький вогонь і викладаємо спочатку цибулю, а через 5 хвилин – часник. Постійно помішуючи столовою ложкою або, якщо у вас сковорода зі спеціальним захисним покриттям – дерев'яною лопаткою, обсмажуємо інгредієнти до золотистого кольору. Але не дуже захоплюйтеся цим процесом, так як ми ще будемо додавати і інші компоненти супу, а якщо цибулю з часником підгорять, смак буде зіпсований.

Крок 5: у сковороду додаємо баклажани

І тепер в сковороду викладаємо баклажани. Всі інгредієнти добре перемішуємо ложкою і смажимо 8-10 хвилин. Коли ви відчуєте часниково-баклажановий аромат в повітрі, ви одразу ж зрозумієте поєднання цих двох важливих компонентів в супі!

Крок 6: готуємо морква

Моркву миємо під проточною водою і очищаємо від шкірки. З допомогою терки подрібнюємо морквяний інгредієнт. Якщо ви вирішили зробити цей рецепт в розпал літа, тоді можна додати в суп молоду моркву. Вона дуже солодка, в ній більше вітамінів, так і очищати її від шкірки не обов'язково!

Крок 7: відварюємо всі складові частини супу з баклажан

Якщо ви хочете, можете використовувати воду, яка залишилася від баклажан. У нас виходить бульйон з овочів. Або, є другий варіант – вилити овочеву воду і влити в каструлю нову очищену воду. У будь-якому варіанті викладаємо туди обсмажені овочі і додаємо туди ж подрібнену моркву. Варимо на середньому вогні 5-7 хвилин, час від часу помішуючи. За бажанням солимо і перчимо.

Крок 8: робимо суп-пюре

Коли наш супчик проварился необхідне для цього час, вимикаємо вогонь і ставимо його остигати на 15-20 хвилин. Для того, щоб суп швидше охолонув, знімаємо кришку каструлі.

І тепер додаємо ложкою сметану і всипаємо кілька щіпок куркуми. Збиваємо всі інгредієнти блендером до утворення однорідної маси.

Крок 9: другий етап приготування супу з баклажан

Подрібнюємо На крупній тертці твердий сир.

Знову включаємо плиту і на середньому вогні доводимо суп-пюре до «вируючого» стану. Відразу ж після закипання додаємо в суп тертий сир, перемішуємо і варимо рівно 1 хвилину. Після вимикаємо конфорку, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо суп доходити.

Крок 10: подаємо суп з баклажан

Коли суп вже розлитий на порції в тарілки, подрібнюємо ножем на обробній дошці свіжу зелень петрушки і кропу. Перед подачею до столу, присипаємо подрібненою зеленню наше гаряче блюдо. Супчик з баклажан виходить дуже смачний. Взагалі, моя сім'я любителі гостренького. Тому до супу йдуть ще й пампушки з часником.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Більш ніжний смак виходить, якщо в суп з баклажан вже перед подачею додати ще столову ложечку сметани.

– Що робити, якщо під рукою не виявилося блендера? Обсмажені шматочки баклажанів, після того, як вони охолонуть, подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Подрібнену моркву тоді можна обсмажити разом з цибулею і часником і також подрібнити на м'ясорубці. Всю подрібнену суміш з овочів додати в бульйон і варити таку ж кількість часу, постійно при цьому помішуючи ложкою. А далі діяти згідно кроків рецепта. Звичайно, це вже дещо інший супчик, але назву від цього не зміниться - це все ще суп з баклажанів з приємним і таким знайомим ароматом всіх інгредієнтів.

Читайте також: Смачний, ніжний баклажан в аерогрилі

– Якщо ви хочете зробити суп більш густим і наваристим, можете замість овочевого бульйону або води використовувати цей м'ясний бульйон. Раджу тоді використовувати курячий. Вже перед подачею можна прикрасити не тільки суп зеленню, але і шматочками курячого м'яса.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 326


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook