лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Зроблено в Україні: рецепт гетьманського борщу

Коли мова заходить про українську кухню, перше, що спливає в нашій пам’яті – це борщ. Нас дещо засмучує цей стан речей, адже українська кухня багатогранна і не закінчується на борщі. Однак треба визнати, що ця страва є справжньою візитівкою української кухні й без неї складно уявити наше харчування. Ми маємо кілька рецептів борщу й один з них, без сумніву, – гетьманський. Тож, готуємо, бо ми цього варті!



Секрети приготування гетьманського борщу

Гетьманський борщ традиційно готують зі свинячими ребрами, а також додають більшість знайомих нам з малечку інгредієнтів, як то буряк, морква, цибуля, квасоля та картопля. Але один складник у цьому рецепті досить неочікуваний та оригінальний – це баклажан. Радимо приготувати такий варіант борщу. Смак гетьманського борщу виходить дуже характерним і впізнаваним, адже баклажани дають приємний аромат і солодкість страві.

Баклажани дуже добре зберігаються поза сезоном, коли засушити овочі у духовці чи сушарці. Тож можна заготувати їх і додавати шматочками до борщу щоразу, коли готуєте страву. Сухий баклажан не треба підсмажувати. Його можна одразу додавати у каструлю, де вариться борщ. Він має трохи інакший посмак, ніж свіжий, і радше нагадує грибний аромат. Але буде варіативно і теж смакуватиме дуже добре.

Інгредієнти

300 г свинини (ребра)
1 буряк (середнього розміру)
1 цибуля (середнього розміру)
1 морква (велика)
2 шт. картоплі (середнього розміру)
100 г квасолі
150 г баклажана
150 г капусти
2 ст. л. томатної пасти
1 ст. л. цукру
2 лаврові листки
2 зубчики часнику
2 л води
2 ст. л. соняшникової олії
чорний перець (горошком) до смаку
сіль і перець до смаку

Зроблено в Україні: рецепт гетьманського борщу: Покроковий рецепт

Крок 1

Приготуйте всі інгредієнти для борщу. Буряк помийте і запікайте в духовці півтори години, потім охолодіть, очистьте і поріжте тонкою соломкою або натріть на крупній тертці. Ви також можете використовувати готовий відварний буряк, який продається в будь-якому супермаркеті – це дуже зручно. Квасолю (100 г) замочіть в холодній воді на 1 годину, потім злийте воду. Якщо ви використовуєте молоду квасолю, замочувати її не потрібно.

Крок 2

Візьміть 300 г свинячих ребер, зачистьте від сухожилля та плівок, помийте та трохи посоліть. Запечіть м’ясо в духовці з лавровим листом, часником, і перцем горошком протягом 20 хвилин при 180 градусах. Смак бульйону з запеченого м'яса виходить більш насиченим і борщ буде набагато смачнішим. Дайте м'ясу охолонути та поріжте його на шматки.

Крок 3

Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, 150 г баклажана поріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, спочатку обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте баклажан і буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. цукру та тушкуйте ще 2 хвилини.

Крок 4

Картоплю почистьте і поріжте кубиками невеликого розміру. У велику каструлю налийте воду, викладіть картоплю і запечене м'ясо і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Крок 5

Читайте також: Готуємо особливий кубанський борщ з неповторним смаком

Додайте 150 г тонко нашинкованої капусти, квасолю, і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву піджарку і варіть ще 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку. В кінці приготування додайте 2 зубчики роздавленого часнику.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 176


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook