лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

З хрумкою та добре рум’яною скоринкою: качка в духовці з абрикосовим соусом

Можу припустити, що рецепт качки по-пекінськи чи з яблуками найпопулярніші у вашій родині. Я згоден, що від перевірених страв завжди один результат – дуже смачно! І це підкуповує кожного разу. Але тепер уявіть, скільки цікавих смаків ви пропускаєте. Цього разу довіртеся моєму досвіду та приготуйте качку в духовці. В страві ідеально все: хрумка пряна скоринка, правильно підібрані спеції, які дарують приголомшливий аромат та неперевершено ніжне м’ясо. А на додачу домашній кисло-солодкий соус, який приготуємо із заморожених фруктів. Ну що, на зустріч новим кулінарним пригодам?



Поради з приготування качки в духовці з соусом

Якнайкраще підійде фермерська чи домашня качка. Знайти такі можна у великих супермаркетах, на ярмарках та ринках. Чим жовтіша шкірка, тим смачніша – це із власного досвіду. Картоплю ми теж будемо запікати в духовці разом із качкою. Нам потрібна така, щоб добре тримала форму і була смачною. Ми досить довго будемо її запікати, тому краще не нарізати на шматочки, а лише розрізати навпіл. Раджу обрати із середнім вмістом крохмалю та жовтим кольором всередині.

Для абрикосового соусу беріть свіжі або заморожені фрукти.

Інгредієнти

Для качки:
1 качка (вагою приблизно 2 кг)
5 середніх картоплин 
1 лимон 
½ фіолетової цибулі
1 ч. л. сушеного імбиру 
1 ч. л. пажитника (фенугрек) 
1 ч. л. фенхелю 
1 ч. л. анісу 
1 ч. л. кориці 
1 ч. л. солі 
1 ч. л. чорного перцю 

Для абрикосового соусу: 
200 г заморожених абрикосів 
1 ст. л соєвого соусу 
зубчик часнику 
5 г перцю чилі 
1 ч. л. цукру 
1 ч. л. яблучного оцту 
дрібка паприки  
дрібка анісу 
дрібка чорного перцю 
½ ст. л. меду 

Качка в духовці: покроковий рецепт 

Крок 1

Абрикоси дістаньте розморожуватися та увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Крок 2

Качку помийте та добре обсушіть паперовим рушником. В окремій мисці змішайте по 1 ч. л. сушеного імбиру, пажитника, фенхелю, анісу, кориці, солі та чорного перцю. Зробіть надрізи хрест навхрест на грудці качки, а потім добре натріть її сумішшю спецій. І всередині теж.

Крок 3

Помийте лимон, розріжте на чотири частини та покладіть всередину качки. Поки залиште трішки промаринуватися.

Крок 4

Очистьте від шкірки 5 середніх картоплин та розріжте навпіл.

Крок 5

На деко викладайте качку грудкою вгору, а по боках викладайте картоплю та ½ фіолетової цибулі в лушпинні.

Крок 6

Ставте запікатися на 60 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву. Періодично відкривайте дверцята духовки та поливайте картоплю качиним жиром. Картопля приготується за годину. Потім дістаньте деко та перекладіть картоплю на тарілку.

Крок 7

Деко з качкою поверніть до духовки, щоб зробити добре рум’яну та хрустку скоринку. Збільште температуру до 220 градусів та готуйте ще 30 хвилин.

Крок 8

Тим часом приготуйте абрикосовий соус. Поріжте слайсами 5 г перцю чилі та розчавіть ножем зубчик часнику.

Крок 9

У сотейник перекладіть 200 г розморожених абрикосів, перець чилі, зубчик часнику та додайте 1 ч. л. цукру, по дрібці паприки, анісу і чорного перцю, влийте 1 ст. л соєвого соусу, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. яблучного оцту і ½ ст. л. меду. Дайте закипіти та зменште вогонь до середнього.

Крок 10

Варіть 10 хвилин, поки абрикоси не стануть м’якими. Потім зніміть з вогню, трішки охолодіть та перетріть суміш через сито. Якщо хочете отримати більш густу консистенцію та насичений смак, перебийте блендером. Ваш соус має вийти гострим та кисло-солодким.

Крок 11

Читайте також: Китайська кухня: готуємо качку по-пекінськи в домашніх умовах

Щоб перевірити готовність качки, зробіть на грудинці надріз ножем. Має витікати прозорий сік без крові. Діставайте її з духовки та перекладайте на велику тарілку для подачі. По боках обкладайте шматочками запеченої картоплі. Вони трішки підігріються від качки, бо за цей час, поки чекали її готовності, встигли охолонути. За бажанням загорніть страву у фольгу, щоб зберегти тепло. Подавайте качку з насиченим абрикосовим соусом. Ідеально на Великдень, Новий рік чи сімейне свято. Смакуйте та насолоджуйтесь усі разом.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 230


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook