лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Китайська кухня: готуємо качку по-пекінськи в домашніх умовах

Китайська кухня: готуємо качку по-пекінськи в домашніх умовах
На Китайський новий рік розповідаємо, як приготувати святкову китайську страву — качку по-пекінськи . Цій страві вже близько 700 років, а процес приготування займає близько двох діб. Але спрощену версію качки по-пекінськи можна приготувати і вдома у звичайній духовці, витративши на приготування набагато менше часу.

Пропонуємо вашій увазі рецепт, що максимально схожий на оригінал.



Качки по-пекінськи

Інгредієнти:


1 шт. качка (потрошена);
2 ст.л. +2 соєвого соусу;
2 ст.л. +2 меду;
2 ст.л. рисового оцту;
10 г кореня імбиру;
2 зубчики часнику;
2 дрібки перцю чилі в пластівцях;
бадьян, кориця, гвоздика за смаком;
сіль і перець за смаком.

Приготування:

Вимийте качку та обріжте кінчики крил, залишивши тільки плечові фаланги. Натріть качку сіллю та перцем.

Змішайте мед, рисовий оцет, соєвий соус, приправи, перець чилі, подрібнений часник й імбир. Викладіть качку в миску з маринадом і ретельно розподіліть маринад по качці. Залиште качку в маринаді на годину-півтори, а краще на ніч.

За годину до приготування дістаньте качку, переверніть іншим боком і залиште при кімнатній температурі до приготування. В низ духовки поставте деко з холодною водою, у центр поставте решітку, змащену олією, і викладіть на неї качку грудкою вгору. Закрийте качку фольгою та готуйте годину в розігрітій до 180 градусів духовці.

Через годину дістаньте з духовки деко з водою, зніміть з качки фольгу, змастіть її маринадом, і знову відправте в духовку на 40 хвилин (по 20 хвилин з кожного боку).

Через 40 хвилин збільшіть температуру до 230 градусів. Додайте в маринад по 2 ст.л. меду і соєвого соусу і знову промажте качку. Поверніть птицю в духовку ще на 20 хвилин, щоб шкіра стала золотисто-коричневою. Але будьте пильні, щоб качка не підгоріла.

Читайте також: Китайська кухня: смажена пікантна локшина з куркою

Традиційно перед подачею качку нарізують тонкими скибочками, які подають з тонкими коржами або млинцями, огірками, нарізаними тонкою соломкою, зеленню та соусом Хойсін.

Смачного!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 809


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook