лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Знаймо українське: рецепт пирога кубете з гарбузом від Євгена Клопотенка

Закритий пиріг кубете, або кобете, кубеті чи кубєте, готується з листкового чи дріжджового тіста з різними начинками. Його люблять за ідеальну соковитість та неймовірний аромат. Якщо говорити про кримськотатарську кухню, то найбільш популярною начинкою там є м’ясо з картоплею чи, рідше, рисом. Тому й назва страви походить від татарського словосполучення «куп іте», яке означає «багато м’яса». Та насправді начинку можна обирати будь-яку, на ваш смак. Чому б не поєднати, наприклад, гарбуз та вишню? Виходить дуже цікавий та справді унікальний тандем! До того ж, ці продукти доступні й серед зими, але нагадують нам про сонячне літо та яскраву осінь. Так і зиму пережити легше, правда?

Цікаве про кубете

Існує думка, що колись кубете готували для воїнів, аби повернути їм сили. Тоді пироги з бараниною та яловичиною рубали спеціальними довгими ножами. Зараз кубете прикрашає родинні столи на новорічні, різдвяні чи будь-які інші свята, та й одним м’ясом не обмежуються. Ось і наш рецепт з гарбузом та вишнею — це одна з чудових варіацій. В такому випадку замість жиру ми використаємо вершкове масло. Традиційно кримськотатарські пироги вживають з ароматним чаєм або столовим кримським вином.

В чому особливість кубете з гарбузом?

Цей рецепт кубете було створено разом з проєктом Фуд-гід Україною, аби розповісти про надзвичайні українські страви. Розповідаючи про них своїм дітям, готуючи разом з ними у себе на кухні, ми зберігаємо наші традиції через їжу, передаємо ці знання наступним поколінням.

Інгредієнти

400 г замороженого тіста філо
300 г очищеного гарбуза
300 г замороженої вишні без кісточок
100 г родзинок
200 г вершкового масла
1 ст. л. цукру (+ додатково для посипання шарів тіста)
2 ст. л. крохмалю

Закритий пиріг кубете: покроковий рецепт

Крок 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розморозьте 400 г тіста філо та вишні, з ягід злийте рідину.

Крок 2

Натріть на тертці з великими отворами 300 г очищеного гарбуза. Викладіть у миску і додайте 100 г родзинок, 300 г розморожених вишень без кісточок, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. крохмалю.

Крок 3

Розтопіть у невеликій каструлі 200 г вершкового масла. На дно форми для запікання викладіть один тоненький шар тіста філо, змастіть його вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика та рівномірно посипте цукром (1-2 дрібки). Так само викладіть ще 4 шари тіста. У цьому рецепті я використав керамічну форму діаметром 22 см.

Крок 4

На тісто викладіть начинку з гарбуза та вишень, рівномірно розподіліть її. Накрийте ще 5-ма шарами тіста філо, змащуючи кожен із них розтопленим вершковим маслом і посипаючи цукром. Верхній шар тіста щедро змастіть маслом і також посипте цукром.

Крок 5

Поставте кубете з гарбузом у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Цукор на поверхні має карамелізуватися.

Читайте також: Соковита, ароматна, ситна і корисна плацинда з гарбузом

Крок 6

Готовому пирогу з гарбузом та вишнями дайте охолонути, а вже потім розрізайте та подавайте до столу.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 478


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook