лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Курячі стегна та базилік: як приготувати ідеальний закритий пиріг з листкового тіста

Пироги з листкового тіста – це така собі чарівна паличка на кухні. Бо тут все максимально просто – треба розморозити тісто та загорнути у нього будь-яку начинку. Все, смачна вечеря готова. А загортати у тісто можна все, що завгодно – і м’ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Все вийде смачно. Ось і я вирішив не заморочуватися та просто приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами та печерицями. Це поєднання – одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Аби трохи підсилити смак начинки я додав листя базиліку, а для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло дуже ароматно та смачно.



Але варто звернути увагу на те, що для начинки я обрав саме філе стегна, воно зробить смак більш насиченим та водночас не пересушить страву. Я купив філе стегна, бо воно одразу без шкірки та кісток. Це дуже зручно, бо треба лише дістати м’ясо з упаковки та нарізати. Ви зекономите час та зусилля, адже якщо купити звичайні стегна, потрібно буде відділити м’ясо від кісток та відокремити шкірку. Тож спробуйте знайти вже готовий продукт. Та й взагалі я вже давно впевнився, що дієтичне куряче м’ясо – чудовий продукт, бо містить багато білка та менше холестерину у порівнянні, наприклад, зі свининою, ще й коштує дешевше. Також вкотре закликаю вас купувати фасоване м’ясо від перевірених виробників, якщо ж обираєте не фасований, то купуйте лише у фірмових магазинах, де якість також контролюється виробником.

Інгредієнти

500 г прісного листкового тіста
500 г філе стегна
2 цибулини
400 г печериць
300 г твердого сиру
5 гілочок базиліку
2 яйця
2 ст. л. кунжуту
4 ст. л. соняшникової олії
до смаку сіль та перець

Курячі стегна та базилік: як приготувати ідеальний закритий пиріг з листкового тіста: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачного та ароматного закритого пирога з курячих стегон із печерицями та базиліком. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Крок 2

Очистіть цибулину та наріжте її невеличким кубиком.

Крок 3

Філе курячих стегон без шкірки та кістки наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см. Якщо ви придбали курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м’ясо.

Крок 4

Ретельно помийте 400 г печериць та наріжте такими самими кубиками, як і м’ясо.

Крок 5

Обсмажте на одній пательні на 2 ст. л. соняшникової олії цибулю з грибами, доки з грибів не випарується волога, додайте трохи солі та перцю.

Крок 6

Окремо на 2 ст. л. олії обсмажте курку із додаванням солі та перцю до золотавої скоринки. Дайте начинці охолонути.

Крок 7

Розморозьте листкове тісто. Присипте борошном робочу поверхню та розкачайте тісто у пласт, розкочуючи лише вздовж на 1-1.2 м, а ширину залиште такою, як була.

Крок 8

Твердий сир (300 г) натріть на крупній тертці та змішайте у мисці із куркою та смаженими грибами з цибулею. Добре перемішайте.

Крок 9

Викладіть начинку на тісто, трохи змістивши від центру.

Крок 10

Відділіть листочки від 5 гілочок базиліку та викладіть зверху на начинку.

Крок 11

Меншою частиною тіста накрийте начинку та далі скрутіть у рулет.

Читайте також: Назвичайно смачний пиріг на майонезі

Крок 12

Готовий рулет загорніть у форму «равлика» та змастіть яйцем з усіх боків, посипте 2 ст. л. кунжуту. Запікайте пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 324


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook