лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Радість у похмурий день: картопляний крем-суп з куркумою та яблуком

З настанням яскравої осені й холодної зими вишуканий та ніжний крем-суп – чудова ідея, аби зігрітися та смачно поїсти. До того ж і варіантів є безліч – ми вже готували грибний крем-суп, суп з моркви та гарбуза. Цього разу зробимо ніжний картопляний крем-суп з куркумою. Смак виходить надзвичайно насиченим завдяки спеціям, а жовтогарячий колір страви ще більше покращить вам настрій. Готувати цей суп досить легко, тому ви зможете радувати себе та близьких, не витрачаючи багато зусиль та часу.

Картопляний суп чудовий і тим, що для його приготування вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, які ви з легкістю знайдете вдома або зможете купити у будь-яку пору року.



Поради з приготування картопляного супу

Аби смак і аромат страви був більш насиченим, обов’язково додайте спеції та часник у каструлю, де буде варитися картопля. Ми використали духмяний перець та лавровий лист, ви ж можете експериментувати та додати ще якісь улюблені спеції.

У кожну порцію ми додамо трохи яблук та маринованого імбиру. Якщо маєте бажання, яблука можна попередньо замаринувати у суміші оцту та цукру, так їх смак буде більш виразним. Подавати такий крем-суп можна з хрусткими тостами чи золотавим багетом.

Інгредієнти

5 картоплин
1 л води
1 лавровий лист
2 зубчики часнику
3 горошини духмяного перцю
100 мл вершків (15-20%)
2 ч. л. куркуми без гірки
1 кисло-солодке яблуко
1 ст. л. маринованого імбиру
сіль та перець до смаку

Картопляний крем-суп із куркумою: покроковий рецепт

Крок 1

Очистьте 5 середніх картоплин та наріжте однаковими шматочками довільної форми. Чим меншими ви зробите шматочки, тим швидше картопля приготується.

Крок 2

Викладіть картоплю у каструлю та залийте 1 л води. Додайте дрібку солі, лавровий лист, 2 очищених зубчики часнику та 3 горошини духмяного перцю. Варіть картоплю 20 хвилин після закипання на середньому вогні. Дістаньте спеції та часник, а картопляний відвар злийте в іншу ємність, він нам ще знадобиться.

Крок 3

Перекладіть картоплю у чашу блендера, влийте 100 мл вершків жирністю 15-20% та зовсім трохи картопляного відвару.

Крок 4

Всипте 2 ч. л. куркуми без гірки. Вона надасть супові красивого кольору, тонкого аромату і посмаку. Перебийте картоплю у блендері до однорідної кремової консистенції. Щоб отримати бажану густоту супу, додавайте потроху картопляний відвар. Скуштуйте та додайте солі за необхідності.

Крок 5

Ретельно помийте кисло-солодке яблуко, виріжте серцевину та наріжте невеличкими кубиками. Подрібніть 1 ст. л. маринованого імбиру.

Читайте також: Ніжний та ароматний крем-суп з баклажанів

Крок 6

У кожну порційну тарілку викладіть трохи яблук та маринованого імбиру. Притрусіть свіжомеленим чорним перцем.


Готувати - це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 229


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook