лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Навдивовижу смачно: гарбузовий крем-суп з сиром, цвіклями та медом

Крем-суп з гарбуза займає особливе місце в осінньо-зимовому меню. Його просто готувати, він доступний та смачний, а ще його завжди можна якось урізноманітнити. Він вміє гарно дружити з іншими продуктами, тому і варіантів є багато. Приготуйте гарбузовий крем-суп з базиліком та морквою, спробуйте зварити на вершках чи кокосовому молоці, додайте імбир чи коріандр. Експерименти – це завжди цікаво.

Пропонуємо вам ще один оригінальний варіант – гарбузовий крем-суп із сиром. Завдяки еталонному смаку сиру Голландія КОМО суп вийде ще кращим та матиме ніжнішу консистенцію. Та і це ще не все. Для подачі ми приготуємо цвіклі: запечений буряк з хроном та лимонним соком. Буде неперевершено: от уявіть, ви берете ложку супу та спочатку відчуваєте ніжний гарбузово-сирний смак, потім трохи пікантних цвіклів, що приємно пощипують язика, та медової солодкості. Наприкінці ще й хрустке насіння довершить цю феєрію. Ми впевнені, ви будете в захваті!



Поради з приготування гарбузового крем-супу

Гарбуз у запеченому вигляді смакує якнайкраще. Тому радимо готувати його саме в духовці, так він буде більш ароматним й насиченим. Намагайтеся нарізати гарбуз однаковими шматочками, щоб він рівномірно пропікся.

У цьому рецепті ми не використовували інших овочів, окрім самого гарбуза, бо хотіли отримати максимально гарбузово-сирний смак. Але ви можете додати трохи моркви, цибулі чи картоплі. Та зважайте, що в такому разі вам може знадобитися трохи більше молока, аби суп не вийшов загустим.

Оскільки в нашому рецепті роль спецій трохи перебрали на себе цвіклі, ми їх не додавали. Спробуйте приготувати так, а потім вирішуйте, чи хочете ви взяти ще трохи коріандру, сухого імбиру чи інших ваших улюблених спецій.

Як приготувати крем-суп з гарбуза

Інгредієнти

800 г гарбуза
200 мл молока
185 г сиру Голландія КОМО
30 мл оливкової олії
2 маленьких відварних чи запечених буряки
1 см кореню хрону
1 ст. л. лимонного соку
гарбузове насіння до смаку
1 ст. л. меду (за бажанням)
сіль та перець до смаку

Гарбузовий крем-суп з сиром: покроковий рецепт

Крок 1


Підготуйте всі інгредієнти для ніжного гарбузового крем-супу з цвіклями. Заздалегідь запечіть разом зі шкіркою у фользі чи зваріть 2 маленьких буряки, на це знадобиться приблизно 1 година.

Крок 2

Розігрійте духовку до 200 градусів. Якщо ви попередньо запікали буряк, тоді просто не вимикайте її. Очистьте 800 г гарбуза від шкірки та поріжте невеликими шматками.

Крок 3

Застеліть деко чи форму пергаментом та викладіть шматочки гарбуза. Посоліть та скропіть оливковою олією. Накрийте фольгою та поставте у розігріту до 200 градусів духовку запікатися на 40 хвилин.

Крок 4

Очистьте запечені або зварені буряки від шкірки та натріть на тертці з дрібними отворами. Так само натріть корінь хрону. Викладіть буряк з хроном у миску, трохи посоліть та додайте 1 ст. л. лимонного соку, перемішайте. Це цвіклі, які ми використаємо при подачі.

Крок 5

Готовий гарбуз викладіть у каструлю та влийте 200 мл молока. Перебийте занурювальним блендером до однорідної консистенції. Проваріть на середньому вогні до закипання, потім вимкніть плиту.

Крок 6

Сир Голландія Комо натріть на тертці з великими отворами. Він надасть смаку супу особливої ніжності.

Крок 7

Читайте також: Овочевий крем-суп за 30 хвилин: домашній хіт із простих інгредієнтів

Половину одразу додайте у каструлю з супом та перемішайте, аби розтанув, іншу лишіть для подачі. Розлийте суп по тарілках, додайте у кожну по столовій ложці цвіклів, посипте сиром та гарбузовим насінням, за бажанням додайте трохи меду й оливкової олії.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 166


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook