лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Соковитий та ніжний: пастуший пиріг з м’ясним фаршем родом з Великобританії

Ви знайдете насичений смаком та дуже ніжний пастуший пиріг в меню чи не кожного пабу Великобританії та Ірландії. Ця страва там дуже давно стала класикою. По суті це пиріг з м’ясним фаршем та картопляним пюре. Дуже соковито та легко в приготуванні. Він швидко поширився практично всією Європою, так само як і відомий німецький цибулевий пиріг із сиром.

За давнім класичним варіантом у страву кладуть баранину, але рецепт з яловичиною теж доволі поширений. До фаршу додають цибулю, інколи моркву, стебла селери чи горох для більшої поживності. Також до м’яса кладуть томатну пасту або вустерський соус, аби надати страві насиченого смаку. А для ніжності у верхній шар картоплі додають вершкове масло.

Звісно, у кожній родині чи закладі Великобританії та Ірландії існують свої інтерпретації пастушого пирога, що мають власні особливості та секрети. Ми пропонуємо приготувати просту версію з яловичиною. Це чудовий варіант для обіду на кількох людей.

Походження рецепта

Вважається, що страва виникла в Ірландії ще у кінці 1700-х і початку 1800-х років, коли жінки втомилися від неекономного витрачання продуктів у їх родинах. Після їди часто залишалося трохи м’яса та картоплі, яку ніхто вже не хотів їсти, тому доводилося це викидати. З метою раціонального використання хтось і придумав пастуший пиріг. Це була геніальна ідея – взяти всі залишки й створити неймовірне поєднання картопляного пюре з підпеченою, але ніжною скоринкою та ароматного шару фаршу всередині. Хто б міг подумати тоді, що це стане однією з класичних страв?



В той час пастуший пиріг так сподобався людям, що поширився країною зі швидкістю блискавки, звісно, з деякими відмінностями. В залежності від начинки пиріг називали домашнім, якщо готували з яловичиною, та пастушим, якщо використовували баранину. Зараз ця грань вже практично стерлася, але у деяких регіонах ще можна зустріти такі назви.

Інгредієнти

500 г яловичого фаршу
1 кг картоплі
1 ст. л. томатної пасти
1 ріпчаста цибуля
2 зубчики часнику
2 ст. л. соняшникової олії
1 яєчний жовток
2 гілочки свіжого чебрецю
50 г вершкового масла (+30 г для змащування форми та 30 г для змащування пирога)
сіль та перець до смаку

Соковитий та ніжний: пастуший пиріг з м’ясним фаршем родом з Великобританії: Покроковий рецепт

Крок 1

Ретельно помийте 1 кг картоплі та викладіть у каструлю. Залийте водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності, це приблизно 25 хвилин. Дайте готовій картоплі трохи охолонути та очистьте від шкірки. Додайте 50 г вершкового масла, 1 жовток та потовчіть у пюре. Скуштуйте і посоліть до смаку.

Крок 2

Очистьте цибулину та зубчик часнику, подрібніть. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та обсмажте їх до м’якості цибулі.

Крок 3

Викладіть на пательню 500 г яловичого фаршу та перемішайте лопаткою. Смажте на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Крок 4

Додайте до фаршу 1 ст. л. томатної пасти та листочки 2 гілочок чебрецю. Посоліть та поперчіть до смаку.

Крок 5

Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання натріть роздушеним зубчиком часнику та змастіть 30 г розм’якшеного вершкового масла.

Крок 6

На дно форми викладіть половину картопляного пюре, а зверху – яловичий фарш з цибулею, рівномірно розподіліть лопаткою.

Читайте також: Пастуший пиріг з картоплі з карпатською бринзою від Алекса Якутова

Крок 7

На м’ясо викладіть другу половину картопляного пюре та розподіліть. Змастіть картоплю 30 г розм’якшеного вершкового масла. Поставте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 442


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook