лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Рецепт свинячого язика з журавлинним соусом від Євгена Клопотенка

Якщо ви думаєте над тим, якою ще закускою урізноманітнити святковий чи обідній стіл, нагадаємо вам про свинячий язик. Готувати його досить просто. Достатньо відварити з правильним набором прянощів, щоб отримати насичений ароматами смак м’яса. У вареному вигляді він має ніжну та м’яку текстуру. Пропонуємо подати його з кисло-солодким соусом із журавлини. Також у пригоді буде рецепт карпачо зі свинячого язика, який матиме насичений кроповий аромат завдяки зернам фенхелю.

Як підготувати до приготування язик та варити його

Зазвичай в супермаркетах свинячі язики продають чисті. Їх необхідно тільки трішки промити та одразу можна варити. Якщо ще залишився бруд, який не вимивається, присипте язик харчовою содою та добре потріть щіточкою під струменем води. Раптом ви придбали свинячий язик із частиною гортані, її потрібно зрізати. Щоб отримати прозорий бульйон із язика, який плануєте використовувати для інших страв, викладіть язик у каструлю з водою та проваріть 15 хвилин. Потім воду злийте, каструлю помийте, знову налийте чисту воду, перекладіть язик та додайте необхідні прянощі. Варіть до готовності язика. Отриманий бульйон процідіть та використовуйте за потреби.



Інгредієнти

Для свинячого язика:
2 свинячі язики
1 паличка кориці
2 зірочки бодяну
5 горошин чорного перцю
2 горошини духмяного перцю
2 лаврові листи
дрібка пластівців перцю чилі
1 зубчик часнику
30 г кореня селери
3-4 дрібки солі

Для журавлинного соусу:
200 г журавлини (свіжої або замороженої)
30 мл води
2-3 ст. л. цукру
дрібка солі

Свинячий язик з журавлинним соусом: покроковий рецепт

Крок 1

Помийте 2 свинячі язики та викладіть у каструлю. Залийте водою так, щоб рідина їх повністю покривала. Додайте 30 г очищеного кореня селери, 1 паличку кориці, 2 зірочки бодяну, 5 горошин чорного перцю, 2 горошини духмяного перцю, 2 лаврові листи, дрібку пластівців перцю чилі, 1 зубчик часнику та 3-4 дрібки солі. Доведіть до кипіння язик зі спеціями та варіть на середньому вогні протягом 35-40 хвилин. Потім вийміть, обдайте крижаною водою та очистьте від верхнього шару, перекладіть на тарілку та залиште повністю остигнути.

Крок 2

Зробіть соус із журавлини. Перекладіть 200 г свіжих чи заморожених ягід у каструлю, додайте 30 мл води, 2-3 ст. л. цукру та дрібку солі. Варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин, а потім перебийте занурювальним блендером.

Крок 3

Перетріть журавлинну масу через дрібне сито. Якщо соус вийшов занадто рідким, упарте його на маленькому вогні. Свинячий язик поріжте тонкими шматочками та викладіть на тарілку. Полийте журавлинним соусом і подавайте на стіл.
клюквенный соус

Читайте також: Найсоковитіше м’ясо: рецепт свинячого шашлику з соусом чімічурі

Готувати - це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 537


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook