лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Дуже смачні та соковиті рибні котлети в духовці: рецепт із запеченою картоплею під сиром

Рибні котлети – чудова альтернатива м’ясним. Наш варіант ще й корисний, адже не смажиться, а запікається в духовці. Також ставимо додатковий плюс цій страві за те, що котлети однаково смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Гарнір із запеченої картоплі під сиром прекрасно доповнює ніжний смак основної страви. Якщо ви хочете розвивати «котлетну» тему, приготуйте також смачні рибні січеники з сома.

Поради щодо приготування рибних котлет

Ми пропонуємо приготувати котлети з філе минтаю, але за бажанням ви можете використати будь-яке, наприклад, лосося, сома, хека, щуки чи зробити мікс. Основне – добре вибирайте кісточки та двічі пропустіть фарш через м’ясорубку, аби котлети були ніжні на смак. Ми ще додали овочі – моркву та цибулю для соковитості. Ви можете всередину покласти прямокутник твердого сиру чи вершкового масла. Це урізноманітнить смак котлет.  Щодо спецій, достатньо буде солі та чорного меленого перцю, тим паче, якщо ви готуєте страву для дітей. Для більшої пікантності та яскравості смаку можете ще додали вичавлений часник, свіжий кріп, петрушку та зовсім трішки кінзи.

Рибним котлетам пасує гарнір з будь-яких круп, макаронів, овочевих салатів та картоплі.

Інгредієнти

Для котлет:
2 філе минтая 
3 ст. л. панірувальних сухарів 
200 мл води 
1 жовток 
1 середня цибуля 
1 морква 
1-2 буряки 
сіль та перець до смаку

Для гарніру:
5 великих картоплин 
100 г твердого сиру
½ ч. л. куркуми 
1 ст. л. соняшникової олії
1 ч. л. соку лимона 
сіль і перець до смаку

Рибні котлети в духовці: рецепт із запеченою картоплею під сиром: Покроковий рецепт

Крок 1

Зробіть фарш. Розморозьте 2 шт. філе минтая, дайте стекти воді і пропустіть його через м'ясорубку. Якщо у вас мікс різного філе, пропустіть його двічі. Одну цибулину та одну моркву почистьте і поріжте на шматки, щоб вони вмістилися в м'ясорубку. Овочі теж перекрутіть у фарш.  

Крок 2

Панірувальні сухарі (3 ст. л.) замочіть в 100 мл холодної води та залиште на 5-7 хвилин, щоб вони набрякли. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.

Крок 3

Висипте сухарі до фаршу, посоліть і поперчіть до смаку, добре перемішайте. Додайте один жовток і добре вимішайте фарш. Не радимо використовувати ціле яйце, тому що фарш буде занадто рідким і треба буде збільшувати кількість панірувальних сухарів.  

Крок 4

З буряку зробіть «подушку» для котлет. Візьміть 1-2 штуки в залежності від розміру, почистьте і поріжте слайсами товщиною близько 3-4 мм. 

Крок 5

Слайси буряка викладіть на дно форми для запікання, покривши його повністю. При бажанні трохи підсоліть. Сформуйте з фаршу невеликі котлетки й викладіть у форму на «подушку» з буряка. Влийте 100 мл води та готуйте в духовці за температури 180 градусів 20 хвилин. 

ЧИтайте також: Як швидко приготувати рибні котлети

Крок 6

Зробіть гарнір до рибних котлет. Картоплю (5 шт.) добре помийте та наріжте на 4-8 частин, не очищаючи від шкірки. Посоліть і поперчіть до смаку, додайте ½ ч. л. куркуми та добре перемішайте. Викладіть картоплю на деко, скропіть 1 ч. л. лимонного соку та 1 ст. л. соняшникової олії. Запікайте 40 хвилин за температури 180 градусів, потім дістаньте і посипте 100 г натертого сиру. Поставте в духовку на кілька хвилин до його розплавлення. Подавайте картоплю з рибними котлетами. 

Готувати - це просто! скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 441


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook